Krim Jeragat Lulus KKM Dan Berkesan

By | 12 April 2018
youth dan jeragat

Antara masalah kulit yang paling mencabar untuk dirawat ialah jeragat. Mujur juga saya takde masalah macam ni, tapi saya memang sering dapat customer dengan masalah jeragat.

Suplemen untuk jeragat pernah saya kongsikan sebelum ini. Kali ini saya ingin kongsikan produk skincare Youth yang dapat membantu masalah jeragat.

Krim jeragat atau skincare Youth ini tentulah lulus KKM dan berkesan.

Apakah Jeragat?

Jeragat ialah tompokan warna coklat, coklat gelap atau coklat pudar. Ia sering terjadi kepada wanita, agak jarang berlaku kepada lelaki. Jeragat sering kelihatan di atas pipi, atas bibir, dahi dan dagu.

Bagi wanita mengandung, jeragat dipanggil Chloasma.

Punca Jeragat

1. Radang Kulit

Sewaktu mengalami jerawat, sebaik jerawat kering, ia akan meninggalkan kesan hitam yang dikenali sebagai “post inflammatory hyperpigmentation” (PIH).

2. Hormon

Kajian menunjukkan rawatan hormon yang mengandungi estrogen atau progesteron, penukaran implan akan banyak menyebabkan jeragat. Punca jeragat menyebabkan hormon tidak stabil. Ramai juga customer saya kata jeragat makin banyak selepas mereka ambil perancang kehamilan.

3. Cahaya Matahari

Sinar matahari mengandungi sinar UVA dan UVB yang menyebabkan kerosakan pada sel kulit.

  • UVA merosakkan sel bawah kulit
  • UVB merosakkan sel luar kulit

Kesan sinar UV bukan sahaja menyebabkan masalah pigmentasi / jeragat malah boleh menyebabkan kanser kulit. Pendedahan kulit kepada cahaya matahari setelah beberapa tahun akan menyebabkan kesan tompok hitam yang akan bertambah yang dikenali sebagai:

  • Age spots
  • Freckles
  • Lentigenes

4. Ubat-ubatan

Pengambilan beberapa jenis ubat memberikan side effect pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan sel baru dengan aktif. Ini punca jeragat yang sangat jarang kita dengar.

5. Kehamilan

Wanita mengandung memang akan alami banyak masalah kulit. Ini disebabkan oleh hormon tidak menentu. Sebab itu ibu mengandung disarankan mengambil nutrisi yang mencukupi untuk memastikan kulit sentiasa sihat.

Masalah biasa bagi ibu hamil adalah kulit gatal, kulit pecah, jerawat, ekzema dan jeragat. Pada sesetengah ibu jeragat akan pudar dan hilang selepas bersalin. Tetapi ramai juga terus mengalami jeragat.

6. Kosmetik dan wangian

Pewangi, sabun wangi dan kosmetik yang menyebabkan tindakbalas phototoxic juga antara punca terjadinya jeragat. Oleh itu dicadangkan untuk memilih produk dan ubat yang lebih natural seperti suplemen semulajadi.

Youth Skincare Penyelamat Bagi Masalah Jeragat

Youth sekarang ini memberikan harapan kepada kebanyakan wanita Malaysia. Memang ramai sangat wanita Malaysia alami masalah jeragat,, mencuba pelbagai produk namun masih tidak berkesan.

Apabila datangnya Youth, mereka cuba sendiri dan hasilnya memang sangat memberangsangkan.

Jeragat Lesap lepas gunakan Youth Skincare

Jeragat Lesap lepas gunakan Youth Skincare

Hilangkan Jeragat dalam 20 hari mudah dengan Youth Skincare

Hilangkan Jeragat dalam 20 hari mudah dengan Youth Skincare

Sebulan gunakan Youth Skincare, jerawat mula hilang

Sebulan gunakan Youth Skincare, jerawat mula hilang

Youth Skincare mengambilkira faktor iklim, jenis kulit dan masalah kulit orang Asia. Shaklee memang mereka khas Youth untuk ia sesuai kepada semua jenis kulit dan bangsa. Bagaimanapun ada produk yang mempunyai formula berbeza disebabkan faktor iklim dan sebagainya.

Untuk masalah jeragat, kami syorkan anda mengambil set lengkap Intensive Treatment & Repair yang terdiri daripada 6 produk iaitu:

  • Shaklee Youth Luminous Gel Oil Cleanser
  • Shaklee Youth Perfecting Skin Toner
  • Shaklee Youth Activating Serum
  • Shaklee Youth Age Defense Moisturiser SPF 50 (di USA mereka menggunakan SPF30)
  • Shaklee Youth Advanced Renewal Night Cream Light
  • Shaklee Youth Radiance C + E
Set Youth Skincare bantu rawat jeragat

Set Youth Skincare bantu rawat jeragat

Dengan belian set ini, anda layak mendapat keahlian Shaklee (RM68.90) secara PERCUMA, penghantaran PERCUMA dan layak mendapat bonus tunai.

Mulai Mei 2018, set Youth Skincare ini boleh dibeli secara berasingan. Berikut adalah harga runcit:

  • Shaklee Youth Luminous Gel Oil Cleanser: RM205.38
  • Shaklee Youth Perfecting Skin Toner: RM212
  • Shaklee Youth Activating Serum: RM437.25
  • Shaklee Youth Age Defense Moisturiser SPF 50 (di USA mereka menggunakan SPF30): RM218.63
  • Shaklee Youth Advanced Renewal Night Cream Light: RM265
  • Shaklee Youth Radiance C + E: RM437.25

Nak tahu tawaran harga lebih menjimatkan, boleh WhatsApp saya di +60122195919

Fungsi setiap produk Shaklee Youth Skincare untuk Jeragat

Fungsi setiap produk adalah seperti berikut:

  • Shaklee Youth Luminous Gel Oil Cleanser – membersih, menghalus dan menyediakan kulit anda secara lembut dan wajah jadi lebih berseri
  • Shaklee Youth Perfecting Skin Toner – membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.
  • Shaklee Youth Age Defense Moisturiser SPF 50 – Melindung, menyuburkan dan melembapkan kulit serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.
  • Shaklee Youth Advanced Renewal Night Cream Light – Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.
  • Shaklee Youth Activating Serum – Menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda menjadi lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.
  • Shaklee Youth Radiance C + E – Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa anda tidur. Campuran botani khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bersama-sama skincare Youth Shaklee, kami turut mencadangkan pengambilan suplemen berikut untuk kesihatan dalaman kulit, sekaligus membantu merawat jeragat:

Set Jeragat Shaklee semestinya berkesan menghilangkan jeragat pada wajah

Set Jeragat Shaklee semestinya berkesan menghilangkan jeragat pada wajah

Berminat untuk dapatkan Youth Shaklee? Ayuh hubungi saya sekarang!

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

4 thoughts on “Krim Jeragat Lulus KKM Dan Berkesan

    1. Raihanah Ahmad Post author

      ada orang dah taknak redha. kena jaga juga penampilan

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge