Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

By | 9 December 2014
Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

Saya mula ambil vitamin C adalah Vita C SR Plus masa selepas bersalin anak kedua, 3 tahun lalu. Sejak itu memang tak pernah tinggal. Dulu ambil 1 biji sehari, time demam dan selesema saya upkan kepada 2 biji. Masa menyusu dan kalau baby tak sihat pun saya ambil 2 biji. Tapi lepas tahu selamat je ambil sampai 6 biji, sekarang saya ambil 4 biji sehari. Awas pengambilan melebihi 2 biji atas risiko sendiri k!

Ok jadi time mengandung pun ambil Vita C SR Plus, berpantang dengannya dan menyusu pun masih ambil dan sampailah sekarang. Kalau saya pi klinik kesihatan pun, doktor akan bekalkan dengan vitamin C, saya tak sure brand apa. Tapi since saya dah ambil Vita C SR Plus, saya tolak dengan baik offer doktor. Doktor pun takde bangkangan, ok je means ianya tidak memudaratkan ibu-ibu semua.

Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

Vitamin C untuk ibu hamil / berpantang / menyusu

Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil

Bagi ibu hamil, vitamin C bukan sahaja penting untuk ibu, malahan penting juga untuk bayi yang dikandung. Selain meningkatkan pertahanan badan ibu, vitamin C juga penting untuk penghasilan kolagen, terutama kolagen kepada bayi. Kolagen penting untuk membina tulang rawan, otot-otot dan tulang-tulang fetus.

Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

Dr Hamid Arshat turut menyarankan pengambilan suplemen oleh ibu mengandung

Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Berpantang

Pertama kali saya cuba Set Berpantang Shaklee adalah masa berpantang anak kedua. Itu pun saya mula ambil selepas 1 minggu bersalin. Sebenarnya boleh je diambil bila-bila tapi saya tak confident. Padan muka kan. Hahaha. Tapi bagi ibu berpantang, adalah penting untuk mendapat nutrisi lengkap untuk:

  1. Pemulihan dan penyembuhan luka
  2. Penting dalam mencantum semula tisu yang koyak semasa bersalin
  3. Meningkatkan pertahanan badan ibu untuk mengelakkan ibu daripada jangkitan daripada luka bersalin
  4. Memelihara kelenjar dari tekanan dan kecederaan termasuk kelenjar susu
  5. Pengeluaran susu ibu
  6. Mengurangkan penyakit kepada bayi
  7. Meningkatkan keadaan kesihatan ibu (osteoporosis, sakit bahu, sakit kepala dll).
  8. Meningkatkan seri wajah

Berdasarkan khasiat di atas, adalah penting ibu selepas bersalin menjadikan vitamin C sebagai suplemen penting ketika berpantang.

Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

Testimoni Set Bersalin Shaklee

Khasiat Vitamin C untuk Ibu Menyusu

Saya menyusu anak kedua saya dan pada masa yang sama saya ambil Set Menyusu Shaklee. Di dalam set ini telah mengandungi Vita C SR Plus. Memang beza anak pertama dan anak kedua dari segi kesihatan, kulit mereka.

Anak pertama saya tak ambil suplemen, tetapi bergantung sepenuhnya kepada pemakanan semulajadi. Tetapi kesihatan anak sulung tidak berapa baik, setiap bulan demam diserang bengkak tonsil pada umurnya 4 tahun. Pada umur 1-3 tahun pun kerap juga demam. Kulitnya pun asyik kering dan kalau panas mudah naik ruam di lehernya. Alhamdulillah sekarang dah sangat ok apabila saya mulakan anak sulung dengan Set Kanak-kanak Shaklee.

Berbeza anak kedua saya ambil Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah kulitnya cantik dan lembap, kesihatan memang sangat baik. Alhamdulillah. Tapi saya kena monitor juga sebab anak kedua belum pernah keluar rumah untuk ke sekolah. Sememangnya kena teruskan Set Kanak-kanak Shaklee untuknya dan si abang.

Salah satu khasiat vitamin C adalah meningkatkan prtahanan badan melawan penyakit. Dengan pertahanan badan yang tinggi, badan boleh melawan jangkitan dan penyakit dengan sendirinya. Satu kajian menunjukkan ibu-ibu menyusu yang mengambil vitamin C mempunyai konsentrasi vitamin C pada bayi. Oleh itu bayi yang menyusu secara ekslusif susu ibu tidak akan mengalami kekurangan vitamin C.

Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

Testimoni Vita C SR Plus untuk bayi menyusu

 

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI VITA C SR PLUS!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

2 thoughts on “Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge