Khasiat ESP untuk kesihatan jantung

By | 24 March 2014

Khasiat ESP untuk kesihatan jantung

Kesihatan jantung anda


Terdapat 38 kajian (meta-analisis) menyatakan pemakanan protein daripada soya baik mampu mengekalkan paras kolestrol yang normal. Kajian yang lain pula menyatakan protein soya turun mengandungi sifat-sifat antioksida yang membantu memelihara kolestrol jahat (bad cholestrol (LDL) daripada teroksida.

ESP turut mengandungi bahan antioksida


Soya juga berpotensi untuk memberikan impak positif kepada kolestrol yang terdapat di dalam arteri, di samping itu faktor isoflavones memberikan sokongan kepada fungsi jantung. Satu kajian menyatakan wanita yang telah mengalami menopos mengalami perubahan yang positif dalam elastisiti arteri mereka dengan pengambilan ESP.

Elastisiti arteri ini menurun dengan penambahan usia, perubahan inilah yang memberikan faktor risiko terhadap golongan veteran bagi kesihatan kardiovaskular. Sesetengah ahli sains pula menjangkakan efek isoflavones ini merupakan faktor terpenting dalam kesihatan jantung selain keupayaannya dalam mengekalkan paras kolestrol normal.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge