Call nowWhatsapp

Kelebihan Youth Skincare Untuk Semua Jenis Kulit

kelas skincare youth jana pendapatan

Suka la sembang pasal Youth skincare ni. Bila cakap pasal Youth skincare, saya suka cakap pada semua produk sekali. Sebab saya memang gunakan kesemua mereka. Sekarang ni dah 8 bulan lebih saya gunakan Youth Shaklee ni, banyak sangat perubahan ketara. Jadi dalam artikel ni saya nak share kelebihan Youth Skincare untuk semua jenis kulit.

Antara perubahannya:

  • Kulit dari berminyak, jadi kurang berminyak, hampir jadi normal
  • Mana-mana parut, dah makin pudar
  • Mana-mana lubang pori besar-besar tu, dah makin halus, kulit jadi mulus gitew
  • Muka dari bentuk U, jadi bentuk V sekarang ni.

Ha best kan. Inilah wajah saya sekarang.

Testimoni saya guna Youth selepas 8 bulan
Testimoni saya guna Youth Skincare selepas 8 bulan
Youth Skincare jadikan kita yakin tanpa solekan
Youth Skincare jadikan kita yakin tanpa solekan

Jemput tonton video berikut:

Youth Skincare Paling Best!

Setiap produk dalam Youth Skincare ada kelebihannya. Kelebihan Youth Skincare umumnya adalah:

  • Bebas 1500 bahan Kimia
  • Melalui penyelidikan selama 8 tahun
  • Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa.
  • Terbukti secara klinikal meremajakan kulit 10 tahun lebih muda.
  • 100% vegan.
  • Hipoalergenik
  • Non comedogenik (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Diuji oleh ahli dermatologi.
  • Diuji oleh ahli oftalmologi.

Kalau nak ikutkan kelebihan setiap produk Youth skincare, sangat banyak! Tapi saya dah permudahkan disini:

1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSER– Membersih, menghalus dan menyediakan kulit anda secara lembut untuk wajah yang lebih berseri.

Youth Cleanser
Youth Cleanser

Pernah tak rasa, lepas cuci muka kulit jadi cekang, perit dan sebagainya? Itu antara tanda, pencuci muka tidak bersesuaian dengan kulit wajah.

Luminous Gel Oil Cleanser dicipta khas untuk pelbagai jenis kulit. Tak kira apa jenis kulit wajah anda, ia sesuai kerana GEL dan OIL yang di gabung bersama.

Gel Cleanser sangat bagus untuk menyerap minyak pada kulit wajah yang berminyak dan berjerawat disebabkan oleh bakteria.

Manakala Oil Cleanser adalah sesuai untuk yang miliki kulit kering dan agak sensetif untuk memberi kelembapan semula kepada kulit wajah.

Kelebihan Luminous Gel Oil Cleanser

  • 3 dalam 1 – Bertindak sebagai pencuci muka, penanggalkan makeup ringan dan scrub
  • Tidak mengandungi sabun – Bagi menjaga kelembapan kulit secara semulajadi, “soap free” adalah bagi memastikan pH tidak tinggi seperti sabun.
  • pH-seimbang – Bukan alkali ataupun asidic untuk kesesuaian kulit yang sihat.
  • Diperkaya dengan vitamin – Kaya dengan vitamin yang dipaten dan polifenol untuk kulit yang lebih sihat dan melindung daripada kesan radikal bebas, bukan sekadar mencuci.

Bahan-bahan utama Cleanser Youth Shaklee

  • Muscadine Grape Extract – Kaya dengan polifenol untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin
  • Vital Repair+® Complex – Kaya dengan nutrien anti-oksida dan vitamin-vitamin penting ntuk menghalang radikal bebas dan menggalak tumbesaran sel sihat.
  • Exfoliating Green Algae Complex – Menghaluskan kulit daripada sel mati secara lembut tanpa penggunaan microbeads yang boleh merosakkan sel kulit. Green Algae Complex membuang kotoran pada kulit wajah tanpa mencedera.

2. PERFECTING SKIN TONER– Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.

Youth Toner
Youth Toner

Kebaikan Perfecting Skin Toner

  • Membersihkan sel kulit mati dan membebaskan kulit dari kekusaman.
  • Menghidratkan kulit
  • Toner Youth bertindak dengan lembut dan tidak memedihkan kulit.
  • Diperbuat daripada 100% botanikal dengan campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botani yang berpaten untuk kulit yang berseri
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Kelebihan Perfecting Skin Toner

  • Membantu mengecilkan saiz liang roma
  • Mengembalikan keseimbangan pH kulit
  • Menambah lapisan pelindungan kulit
  • Memerangkap lembapan dalam kulit
  • Menyegarkan kulit

Ramuan utama Youth Perfecting Skin Toner

  • Vital Repair + Complex: Vital Repair + Complex mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.
  • Muscadine Grape Extract: Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent ini melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.
  • Ekstrak Alga Hijau Yang Meremajakan: Menanggalkan kulit mati dan menghidratkan kulit muka.
  • Youth Complex (lotus japonicus): Youth Complex digabungkan dengan Lotus Japonicus mengaktifkan protein youth yang penting untuk menjana semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. Youth Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandara Chinensis yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur

3. AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50 – Melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.

youth age defense moisturiser
youth age defense moisturiser

YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50 ini membantu melembabkan kulit serta memberi nutrisi kepada kulit pada waktu siang. Berspektrum luas SPF50 UVA / UVB.

Selain itu, moisturizer juga bertindak melindungi kulit bukan sahaja dari sinar UV, malah dari pencemaran persekitaran.

Disamping bertindak sebagai sunblock, krim pelindung kulit Youth juga bertindak sebagai sunscreen dan menggunakan bahan yang selamat seperti zink oksida sebagai salah satu bahannya.

Vitamin dan botani bernutrien dalam krim ini melembapkan kulit dan menambahbaikkan penampilan kulit secara menyeluruh.

Kelebihan Age Defense Mineral Moisturiser SPF50:

  • Memberikan perlindungan SPF50 UVA / UVB spektrum luas tanpa bahan kimia berbahaya
  • Melembapkan kulit dan meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.
  • Antioksidan yang melindungi daripada radikal bebas dan pencemaran
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Kandungan botani aktif dan sangat power dalam Age Defense Moisturizer SPF50:

  • Vital Repair + Complex: Vital Repair + Complex mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.
  • Muscadine Grape Extract: Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent ini melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.
  • Broad Spectrum Sunscreen SPF50: Pelindung matahari ini melindungi anda daripada kedua-dua spektrum luas, atau spektrum penuh. Sinar UVA boleh membuatkan penuaan pada kulit anda, menyebabkan bintik-bintik pada kulit dan penuaan. Sinaran UVB boleh membakar kulit anda. Terlalu banyak pendedahan kepada sinar UVA atau UVB boleh menyebabkan kanser kulit. Pelindung matahari yang terbaik menawarkan perlindungan dari semua cahaya UV.

4. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.

youth night cream
youth night cream

Night Cream Youth mengandungi bahan berikut:

  • Lotus japonicus. Mengaktifkan protein untuk awet muda utama untuk menjana semula sel-sel untuk menghasilkan lebih banyak kolagen, elastin, dan fibrillin. Ramuan Complex Youth mengandungi Lotus japonicus dengan ekstrak buah Schisandra chinensis, yang secara struktural membantu memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit kita setiap masa walaupun semasa hamil.
  • Anggur muscadine. Anggur yang kaya dengan bahan anti penuaan dalam tonik merah Vivix shaklee yang selamat untuk buah pinggang. Kajian tentang anggur muscadine ini telah menemui polifenol anggur seperti resveratrol yang penuh kebaikan untuk kesihatan & sedang dalam dipatenkan oleh Shaklee.
  • Vital Repair® + Complex. Bahan yang dikenali sebagai “Advanced Vital Repair+ Complex” yang mempunyai banyak paten akan menyediakan nutrien antioksidan dan mengandungi vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat. Mengamalkan krim malam setiap hari memang bagus untuk membina kulit baru & menjadikan kulit nampak lebih muda. (sumber wikipedia.com).

5. YOUTH ACTIVATING SERUM– Menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel,membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

  • youth activating serum
    youth activating serum
  • Mengandungi 10x ganda kepekatan Youth Complex yang sedang dipatenkan dan vitamin A retinol berkapsul yang bertindak bersama-sama untuk mempercepatkan proses pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat.
  • Youth Activating Serum diperbuat daripada bahan semulajadi botanikal aktif seperti berikut:
  • Anggur muscadine: Mengandungi polifenol untuk melindungi dan membaiki DNA sambil menghalang kolagen dan elastin daripada dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Laminara (alga hijau): Melegakan, regenerasi dan memberi oksigen kepada sel kulit.
  • Apple cell stem: Memanjangkan hayat sel kulit dan merangsang sel stem epidermis untuk menghasilkan lebih banyak sel baru.
  • Lotus japonicus: Mengaktifkan youth protein untuk menjana semula sel bagi menghasilkan lebih banyak kolagen, elastin dan fibrilin.
  • Schizandra Chinensis: Menyokong pembinaan semula persimpangan dermal-epidermal, menyokong struktur kulit muda.
  • Selain itu, kandungan serum Shaklee youth juga mengandungi vitamin A, antara khasiatnya untuk kulit kita ialah:
  • Mengurangkan kedutan jika digunakan secara luaran. Vitamin A secara topikal dalam bentuk retinol dan asid retinoik terbukti melawan kedutan dan banyak cadangan dari pakar kulit (dermatologi) untuk memerangi tanda-tanda penuaan. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bahan-bahan ini dapat merangsang pengeluaran kolagen. Jika kita amalkan setiap hari, pantang kedut nak keluar je terus terbantut.
  • Vitamin A melindungi kulit kita daripada kerosakan UV & kesan penuaan. Kebanyakan vitamin A berasal dari makanan yang kaya dengan beta-karoten dan provitamin A carotenoids, yang merupakan antioksidan yang kuat. Bukan hanya radikal bebas yang merosakkan kolagen (struktur sokongan kulit anda) dan menyumbang kepada garis halus dan kulit kendur, vitamin A juga mengurangkan kepekaan kulit pada matahari, memberikan perlindungan semulajadi terhadap kemerahan dan pigmentasi yang disebabkan oleh matahari.
  • Menyeimbangkan tona kulit & memberikan sinaran kulit. Krim vitamin A dapat membantu mencerahkan dan bintik bintik coklat akibat cahaya matahari dan meningkatkan kecerahan kulit seperti susu dalam dua cara.
  • Menggalakkan pengeluaran sel kulit yang sihat. Retina, retinol dan asid retinoik adalah penting untuk pengeluaran dan pertumbuhan sel. Vitamin A juga merangsang fibroblas, sel sel yang bertanggungjawab untuk menghasilkan tisu yang memelihara kulit dan sihat
  • 6. RADIANCE C+E– Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa anda tidur. Campuran botanical khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah.
  • youth anti aging c & e
    youth anti aging c & e
  • Radiance C+E terdiri daripada kapsul-kapsul berwarna keemasan yang mengandungi 20% vitamin C dan E tulen plus ekstrak raspberry.
  • Vitamin C dan E tulen ini berfungsi menaikkan seri wajah, mencerahkan kulit, mengurangkan tompok-tompok penuaan, garis-garis halus, dan kedutan pada wajah.
  • Sesuai sangat kalau nak digunakan sebagai ‘spot treatment‘ untuk kawasan target tertentu.
  • Contohnya, sapukan pada kawasan jeragat sahaja dan lain-lain.
  • Kelebihan Shaklee Youth Radiance C+E
  • Kapsul keemasan ini dihasilkan khusus untuk mengekalkan keupayaan vitamin C dan E semulajadi di dalamnya. Ia juga bagi mengelakkan kedua vitamin ini mengalami proses oksidasi yang boleh merosakkanya.
  • Vitamin-vitamin ini kan sensitif dengan udara dan cahaya. Jadi perlukan perlindungan optimum supaya pengguna dapat kesan optimum dari penggunaannya.
  • Oleh sebab itu, the best ialah menggunakan setiap kapsul emas ini ‘sekali harung‘. Ataupun kalau rasa macam satu kapsul itu terlalu banyak untuk wajah anda, bolehlah simpan di dalam peti ais selama maksima 2 hari (means, sila gunakan satu kapsul dalam masa dua hari untuk kesan optimum).
  • 7. YOUTH Restoring Eye Treatment
  • Youth Restoring Eye Treatment diperbuat dengan bahan pelembap dan anti-penuaan yang kuat dan botani, termasuk Peptida Blend, Licorice Extract, dan Lotus Japonicus yang kuat serta Schisandra Chinesis, bersama-sama dengan Hyaluronic Acid, Muscadine Grape dan Vital Repair + ® Complex.
  • Krim Mata Terhebat Di Dunia Sangat Berkesan
    Krim Mata Terhebat Di Dunia Sangat Berkesan
  • Shaklee memperkenalkan rawatan mata semua-dalam-satu kami, sebuah rumah kuasa multi-tugas yang memberikan faedah anti-penuaan yang kuat dan penyelesaian untuk mata yang letih, kering atau bengkak. Tambahan, 100% vegan, bebas kekejaman dan tanpa gluten. Lebih banyak lagi daripada memenuhi mata!
  • Mengandungi Campuran Peptida yang unik yang ditunjukkan dalam kajian klinikal untuk mengurangkan penampilan garis dan kedutan di sekeliling mata, dan kaki gagak dalam hanya 7 hari. *
  • Mengurangkan penampilan bengkak dan lingkaran hitam. **
  • Membantu melicinkan kontur mata dan kelihatan tegang dan hidrat. **
  • Mempunyai hujung penyejukan yang unik yang menyegarkan dan memberi tenaga kepada kawasan mata dengan urutan yang lembut pada aplikasi. Betapa sejuknya!
  • Rawatan mata semua ini adalah tambahan penting kepada Regimen Anti Penuaan Advanced YOUTH (gunakan selepas toner dan sebelum serum anda). Ia sesuai untuk wanita dan lelaki dari semua peringkat umur dan mendapatkan kulit terhidrat, segar, dan lebih berseri.

Bagaimana Nak Beli Youth Skincare?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk konsultansi masalah anda dan penerangan Youth Skincare

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge