Kelebihan Shaklee Collagen Powder

By | 24 July 2013
Salam pagi Isnin yg penuh ceria buat semua…Pagi ni saya berkobar2 nak kongsi tentang kolagen.. Kalau boleh hari2 nak cerita tentang kolagen sampai semua orang muntah..haha…

Secara ringkasnya, kolagen adalah sejenis protein utama bg tisu sokongan dalam badan kita…untuk keanjalan dan kekenyalan kulit. Ia merangkumi lebih kurang 30% daripada keseluruhan protin dalam badan. Atau lebih khusus lagi ia menyokong kekuatan, kekenyalan dan keanjalan kulit.. haa yang anjal, lembut mmg semua orang suka..Sebab tu sekarang ni merata2 jenama ada jual kolagen. haishh.. mcm2…semua orang nak beli kolagen. Ikutla yer duit masing2, muka masing..Buat pilihan bijak yer.. jangan main beli sebarang sahaja…  hihi. Antara sumber kolagen terbaik ialah kolagen bersumber ikan laut dalam. Kerana kolagen bersumber ikan strukturnya yang mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya lebih kecil mudah diserap oleh tubuh manusia dan sebab ia tahan lasak..

Okey.. berbalik pada jenama kolagen pilihan hati saya adalah Shaklee Collagen Powder.. Ia masih baru di pasaran (lebih kurang setahun lebih). Selalunya Shaklee memang lambat mengeluarkan produk. Sebab apa? Sebab banyak kajian saintifk yang diperlukan sebelum pengeluaran sesuatu produk. Shaklee bukan macam sesetengah jenama yang mengambil produk China dan jenamakan semula dengan jenama sendiri. Tetapi produk Shaklee wajib melalui ujian-ujian klinikal sampai beribu kali sebelum dikeluarkan.

Saya memilih SCP sebab ia bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangattt kecil iaitu 1000dalton (utk penyerapan unggul dan efek yg segera), dilengkapi dgn klinikal studi, dan yg bestnya ia diperbuat dari 7 ramuan khas..memang perfect.. Berikut secara ringkas fungsi2 stiap ramuan tersebut:

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen POwder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan… 

Info tambahan:Tahukah anda SCP dilengkapi dgn asid hidraulik utk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. menarik bukan…sesuai utk saya yg tak dpt nak telah bergelen2 air sehari..hihi.. Kalau sape2 nak rasa kulit lembap sentiasa.. amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari.. kesan yg sangat cepat.. mmg menakjubkan


Saya sangat teruja cerita pasal kolagen ni sbb bulan Mac tahun ni,usia saya genap 34tahun. Semua orang pun tahu, semakin tua kita semakin berkurangan kolagen dlm  badan..kan kan…  (Info:Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun).  Jadi kalau usia kita 25-30an mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dlm badan.. Jadi ni saya cerita tentang diri saya sendiri..saya taknak menyesal di kemudian hari..saya tak paksa anda atau pun suruh anda beli.. . kalau nak ikut jom silakan.. Saya dah pun buat pilihan bijak.. anda bila lagi?….. better late than never..hihi

Akhir kata saya pilih kolagen dari jenama Shaklee bukanlah sebab saya ni distributor Shaklee tapi sbb mmg dah terbukti best dari segi kualiti, kesan yg segera seawal 1-2hari (ni ikut badan masing2 ye sbb kalau ikut klinikal study, kesan yg mengujakan adalah seawal 8 minggu) .. kalau tak best takkan lah customer2 semua repeat order berkotak2..dan ada sahaja hari2 feedback dan testimoni yg mengujakan dari mereka..Well the product speak itself lah kannn..hihi..

Okeyla.. sambung lagi cerita di lain entry….tepu dah cerita kolagen harini..

Kredit mamafaiz


Nak tahu harga Shaklee? Hubungi

Raihanah Ahmad
Shaklee Independent Distributor (864679)
SMS/Whatsapp 0122195919

Email: ahmad.raihanah@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge