Kanak-kanak Batuk Berkahak dan Asthma

By | 7 May 2014

Kita sebagai ibu mestilah akan runsing jika anak-anak kerap kurang sihat. Kebiasaan kanak-kanak akan mengalami kekerapan demam, batuk berkahak, asthma dan tonsilitis jika sistem imun badan mereka rendah.

Anak saya juga begitu. Contohnya anak yang sulung di usia 4 tahun setiap bulan perlu MC daripada tadikanya disebabkan demam panas. Demam ini disebabkan oleh tonsilnya bengkak.

Berlarutan begitu sehingga 7 bulan. Di samping itu 7 bulan itu memang ikutlah perubatan dengan doktor. Macam-macam ubat memang dah cuba tetapi hanya menyelesaikan masalah seketika sahaja. Bulan depan demam lagi, bengkak lagi.

Sehinggalah saya jumpa pakar di HKL, doktor sebut kemungkinan dah terkena asthma. Aduhai. 

Sebelum ini memang saya pengguna Shaklee. Tetapi saya tak extend pemakanan kepada anak-anak. Bila doktor sebut mungkin terkena asthma, barulah saya terfikir hendak bagi anak-anak makan suplemen pula.

Apa yang saya bagi adalah:

1. Omega Guard
2. Mealshake
3. Vita C Chewable 
4. Nutriferon 

Lepas sebulan guna, alhamdulillah anak saya tak dihinggapi lagi sakit yang sama. Lega mama.

Jadi pengalaman ini mengajar saya. Saya mesti kongsi khasiat ini kepada ibu-ibu lain. Mesti ramai yang menghadapi masalah ini. Sama seperti Puan Y di bawah ini.

Puan Y kawan lama saya. Beliau mengadu anak-anak ada masalah batuk berkahak dan asthma. Saya mencadangkan set kanak-kanak kepada beliau sebagaimana saya berikan kepada anak-anak saya. Alhamdulillah selepas 2 minggu beliau berkongsi perubahan baik pada anak beliau.


Anak kerap batuk berkahak memang merunsingkan ibu bapa


Kini beliau juga menjadi ahli Shaklee disebabkan berpuas hati dengan khasiat untuk anak-anak beliau. 

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge