Kajol Sebelum dan Selepas, Kini Lebih Berseri

By | 28 December 2015
Kajol Sebelum dan Selepas

Korang ada tengok tak gambar Kajol terbaru? Sebab ada filem baru beliau dengan Shak Rukh Khan, ramai yang perasan transformasi Kajol yang kini berumur 41 tahun. Tengok gambar ini, memang terbeliak mata saya tengok. Terus rasa jeles.

Kajol Sebelum dan Selepas

Kajol Sebelum dan Selepas

Terus terfikir, macamana orang India yang asalnya kulitnya gelap tetiba boleh jadi putih. Kata orang Kajol buat pembedahan membuang sel melatonin, tapi Kajol telah buat penafian.

Tapi yang jelasnya, beliau tetap kelihatan seperti Kajol asal walaupun kulit beliau sekarang sudah berbeza. Tidaklah kulit beliau putih, tetapi muka sudah jadi Angelina Jolie. Ha, ini tak boleh dibuatla kan.

Testimoni memutihkan kulit

Sebenarnya, orang Melayu kita pun ada yang berjaya memutihkan kulit. Sesetengah testimoni saya telah kongsikan sebelum ini, tetapi biasalah kan mesti ada yang tidak perasan. Mari saya kongsikan sekali lagi.

testimoni kulit flawless

Tiada jerawat, kulit flawless dan putih

Kulit bersih dan semakin putih dengan set kulit Shaklee

Kulit bersih dan semakin putih dengan set kulit Shaklee

Manfaat Detox Untuk Kecantikan Kulit

Testimoni Kulit Cantik Shaklee

Yang penting, apabila anda ingin memutihkan kulit, jangan ambil suplemen sebarangan. Nanti jadinya kulit putih tapi ada masalah kesihatan pula di kemudian hari. Antara bahan pemutih kulit yang berbahaya tetapi masih dimasukkan dalam krim pemutih yang banyak dipasaran adalah Hydroquinone dan Tretinoin.

Senarai Tidak Shaklee

Senarai Tidak Shaklee

Sebelum memilih produk memutihkan kulit yang baik, sentiasa pastikan produk tersebut:

Suplemen Sesuai Untuk Memutihkan Kulit

Untuk memutihkan kulit, anda harus fokus untuk kulit sihat. Apabila kulit sihat, insyaAllah akan menjadikan kulit anda cantik dan berseri. Kulit sihat disebabkan oleh zat dan nutrisi yang diambil oleh tubuh menyebabkannya sihat.

Antara suplemen sesuai untuk memutihkan kulit adalah:

Makanan untuk kulit

ESP

Manfaat pengambilan ESP

Manfaat pengambilan ESP

Membekalkan protein dari sumber soya non-gmo iaitu asid amino perlu yang penting untuk kulit, otot, kuku, rambut, darah dan organ. Pengambilannya yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
Mengembalikan keremajaan kulit dengan merangsang pembentukan otot dan kulit, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan dan memudarkan parut.

Apabila tubuh mampu membina sel-sel baru dengan optimum, ini akan memudahkan sel-sel yang telah mati ditanggalkan menghasilkan kulit yang licin, halus dan lembut. Ciri-ciri mereka yang memperolehi protein yang mencukupi ialah kulit yang berseri-seri (glowing) dan gebu tanpa mengira usia.

Shaklee Collagen Powder

Keberkesanan Shaklee Collagen Powder

Keberkesanan Shaklee Collagen Powder

Collagen Powder mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan dan melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan terkupas pada muka. Ia juga membantu meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan dan meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

Shaklee Collagen Powder menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar, mencerah, mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit. Ia juga membantu menegang dan menganjalkan payudara dan turut menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.

Vita C

Muda 10 tahun dengan Vita C SR Shaklee

Muda 10 tahun dengan Vita C SR Shaklee

Vitamin C merangsang pembentukan kolagen secara semulajadi dalam tubuh. Dengan itu ia boleh menghalang kulit dari menggeleber, membantu mengecilkan liang pori dan menghalang serangan radikal bebas yang boleh merosakkan kulit seperti jerawat. Pengambilan setiap hari menjadikan kulit lebih cerah dan menghalang pembentukan pigment yang menjadi punca jeragat.

Penjagaan kulit luaran

Untuk penjagaan kulit luaran, anda boleh mencuba set penjagaan kulit NutriWhite yang lebih sesuai dengan kulit orang Asia seperti kita.

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

30 thoughts on “Kajol Sebelum dan Selepas, Kini Lebih Berseri

    1. Raihanah Ahmad Post author

      bintik2 hitam jeragat ke. kalau jeragat kolagen pun boleh, set lain ie gla dan vita e pun sesuai. contact saya 0122195919

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      macam-macam faktor contohnya kamera, lighting, quality of life, suplemen, dll

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge