Call nowWhatsapp

GLA Bantu Atasi Jerawat

Kulit berjerawat selalu meresahkan

Salah satu fungsi terbesar GLA (gamma linolenik acid) adalah fungsinya kepada kesihatan kulit, termasuk kulit berjerawat. Sebelum ini saya ada tulis berkenaan mendapatkan kulit pinkish menggunakan GLA Complex, posting kali ini berkenaan masalah kulit berjerawat.
gla bantu atasi jerawat
Atasi Jerawat dan Parutnya dengan Set Bajet Jerawat
Semalam saya ada jumpa seorang kawan saya seorang mak andam. Beliau bercerita tentang seorang pelanggan yang disoleknya baru-baru ini. Kulitnya penuh jerawat namun beliau dapat tutup celaan menggunakan krayolan (bunyi dah macam krayon dah). 

Dalam keadaan itu, memang mekap kena teballah, sebab nak tutup segala macam celaan. Tapi tahukah anda bahawa anda boleh atas masalah kulit berjerawat dengan pengambilan GLA Complex?

Bagaimana Hormon Badan Terhasil


Salah satu faktor jerawat adalah hormon tak stabil. Anda boleh baca lagi tentang faktor jerawat dalam artikel saya Untuk Kulit Flawless, Bebas Jerawat dan jenis-jenis jerawat di Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Cepat.

Dalam badan kita ada satu macam-macam sistem seperti sistem peredaran darah, sistem perkumuhan dan sistem endokrin. Sistem endokrin berfungsi menghasilkan hormon. Secara semulajadinya tubuh kita menghasilkan banyak hormon oleh sistem endokrin, termasuk menapisnya daripada darah.

Dalam pada itu, terdapat regulator hormon yang berfungsi menentukan sebanyak mana hormon diperlukan dalam setiap sistem tubuh kita. Hormon regulator ini dikenali sebagai pre-kursor hormon.

Pre-kursor hormon ini dibina daripada lemak, pre kursor berbeza dihasilkan oleh lemak berbeza. Sesetengahnya boleh menyebabkan pembengkakan dan sesetengahnya mencegah pembengkakan.

Lemak tak baik menyebabkan tubuh kita menghasilkan pre kursor yang akan membengkakkan jerawat kita, lemak baik pula mencegah pembengkakan, menjadikan keseimbangan hormon semulajadi dan kesan anti pembengkakan.

Lemak baik kebiasaannya sukar didapati daripada diet. Lemak baik contohnya adalah GLA – gamma linolenik acid. Ia mempunyai sifat mengimbangi hormon yang kuat dan jika diambil bersama-sama Vitamin A seperti Carotomax, merupakan gabungan hebat yang mampu memperbaiki dan menghapuskan jerawat.


Fungsi GLA


GLA membantu mengekalkan kestabilan hormon dan bendalir semulajadi serta mencegah kehilangannya. GLA memastikan kulit sentiasa lembap dan berfungsi memperbaiki sempadan bendalir kulit.

Disebabkan ia berperanan mengawal dan mengatur semula hormon tubuh, ia mampu merencat hormon pada kulit yang boleh menyebabkan jerawat. Antara tanda hormon tidak stabil ialah jerawat, terutama semasa kedatangan haid.

Ketahui apakah kandungan dan kebaikan GLA Complex.

Set Bajet Jerawat Terlajak Laris


Set bajet yang popular ini mengandungi 2 produk hebat:

1. GLA

Memperbaiki tekstur kulit, memperbaiki hormon, menjadikan kulit lebih sihat dan cantik.

2. Carotomax

Berkesan untuk meredakan penyakit kulit termasuk jerawat dan menghalang infeksi.


Testimoni

Testimoni Carotomax dan GLA Atasi Jerawat
Testimoni Carotomax dan GLA Atasi Jerawat

Testimoni Carotomax dan GLA Atasi Jerawat
Testimoni Carotomax dan GLA Atasi Jerawat


Jaminan kami


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

1. Selamat
2. Semulajadi
3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Mengapa saya?


Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran


Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran


Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Cara Order Suplemen Untuk Set Bajet Jerawat Terlajak Laris


Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919 
SID: 864679

One thought on “GLA Bantu Atasi Jerawat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp