Gabungan Hebat Lecithin dan Alfalfa

By | 17 April 2014
Wah taajuk macam ultraman gitu….ULTRAMAN BERGABUNG hahaha…pengaruh zaman anak- anak dolu…I jadi gitu…
Ramai distributor Shaklee dok share istimewanya lecithin dan alfalfa untuk kasi buang lelemak ekstra dalam badan. Apa kes, nak biar jer lemak tu bertapuk lama-lama; silap haribulan; penyakit tiga – empat serangkai yang datang. Almaklumlah bila lemak dah mendap dalam salur darah…mulalah dsrah tinggi menyerang….tak ke haru? Umur muda-muda dah telan ubat seumur hidup, nyesal jadinya dik non oi…..
MANFAAT LECITHIN
Manfaat lecithin ni banyak sangat. Daripada untuk kurus; membantu penyerapan vitamin A, D, E dan K; membantu proses emulsi lemak dan asid lemak dalam saluran pencernaan. Juga membantu kesihatan otak…mantop gitu…sebab tulah cepat ajer stok lecithin habis se malaysia you all. Superb la sangat. Mama verangan nak wat eksperimen lecithin & alfalfa ni….tunggu… suspens gitu
MANFAAT ALFALFA
Bila bercakap pasal alfalfa apa yang you sll bayang???? Ala- ala sensored gitu; selalu benor kaum hawa ni kaitkan alfalfa dalam membantu hubungan suami isteri…. memori malam pertama gitu…..huish mama, cakap tak berlapik pulok dah…tapi entry ni mama nak fokuskan macam mana alfalfa boleh membantu weight loss….
Alfalfa membantu control selera makan. Sapa yang amek alfalfa time pepagi sebelum makan…amek sepuluh biji sekaligus…pastu minum air…sure rasa selera terkawal..sesuai benor untuk nak ke rumah terbuka…tak ada lagi selera dinosour insyaAllah….macam mana tu? Alfalfa membantu menstabilkan gula darah sekaligus control sweet craving…..Perasan tak bila dok diet tu; ada masa hai teringin nye nak makan benda manis, kenapa ye? Meh sini mama nak story…simplenya macam ni la…perut ala ala selera besar…sentiasa nak makan..bila diet…lomah badan…cara paling mudah untuk bagi tenaga pada badan adalah dengan telan makanan manis….sapa ada stok alfalfa senang jer…u all amek alfalfa 3-4 biji..larutkan dalam air panas tambah skit madu…insyaAllah rasa teringin nak makan manis pon kurang….bonus gitu kan????
Kandungan serat dalam alfalfa akan menarik lemak-lemak yang teremulsi dan keluar sebagai najis…so nyah ko lemak-lemak jahat….Ia juga membantu penyingkiran toxin melalui air kencing… so pada mereka yang menghadapi masalah gemuk air…memang meletops….kempis air extra disedut keluar u all…macam vaccuum pump gitu
Mama & anak dara buat eksperimen gila tadi…..
Ini lah hasilnya..kebabooom…meletops lecithin & alfalfa esok
EKSPERIMEN LECITHIN DAN ALFALFA
Kerja merapu mama & anak, pernah tengok eksperimen macam mana lecithin mengemulsikan minyak http://www.vitamin4health.com? Tapi musykil macam mana alfalfa pulak membantu proses penyingkiran lemak. Check this out. Very d drama queen gitu
Step 1
Sediakan sebijik tupperware/ clear container. Then isi air separuh bekas.pastu tuang minyak masak sampai 3/4 bekas air; macam ni..
image
Step 2
Pecahkan 2 biji lecihin ke dalam solution tadi. Jadik macam ni. Nampak tak tompok oren tu? Tu lecithin yabg dipecahkan
image
step 3
Godakkan campuran di atas selama 15- 30 saat..ia jadi macam ni. Sorry mama lupa zoom plak..huhuhu. nampak tak lapisan minyak tu dah jadi tompokan minyak? Kenapa ye? Sebab tugas lecithin adalah untuk emulsikan lemak. Tapi emulsikan lemak macam mana? Cuba bandingkan gambar dalam step 3 dengan step 1. Beza tak? Yang kat gambar atas tu…nampak clear oil sheen. Yang kat bawah ni plak..nampak tak minyak nyer bertompok2 @ blotted..mcm minyak bila gulai ikan pecah minyak bak kata orang utara. Mcm tu la jadi dalam badan kita bila lecithin bertindak. Macam mana lemak ni keluar? Melalui air besar la…sebab tu kebanyakan yang ambil lecithin komen..najis nyer nampak oily. Nak power lagi? Tambsh pengambilan serat dalam diet. Selain daripada buah & sayur..sebab tu mama nak suggest alfalfa. Kenapa ye? Tengok kat bawah ni Step 4.
image
Step 4
Ada alfalfa? Masukkan 3 biji alfalfa ke dalam campuran di atas. Godakkan dalam 5 minit. Pastu tengok apa jadi. Mama & Syafi pon terkejut bila kami wst keja gila ni….so mak jemah gitu….suprisingly; blotted oil tu jadik macam minyak beku you all…ada sebahagian minyak yang berkumpul dengan alfalfa lagi…padanlah lawas benor bila telan alfalfa ni…..sungguh detoks gitu….sebab tu alfalfa bagus untuk detoks.
image
So you all, guano..mantap tsk alfalfa & lecithin….yang penting sihat dan selamat…you all tahu berat yang hilang dari lemak…bukannya otot….mahal ke?  Bukan setakat untuk kurangkan berat, mengurangkan risiko darah tinggi jugak tau.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Nak tahu harga Shaklee? Hubungi


Raihanah Ahmad
Shaklee Independent Distributor (864679)
https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919
Emel ahmad.raihanah@gmail.com
Layari blog 
www.vitamincerdik.blogspot.com
Facebook 
www.facebook.com/yourhealthpartner
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge