Fungsi Leucine Elak Menggeleber, Otot Pejal

By | 22 April 2015
Leucine bantu kuruskan badan

Pernah tak korang trying to lose weight tapi badan jadi menggeleber sana sini? Dan macamana pulak leucine membantu mengekalkan otot pejal macam abam sado ni?

Pelihara kepejalan otot semasa menguruskan badan

Pelihara kepejalan otot semasa menguruskan badan

Selain menggeleber pernah tak korang dah dapat berat badan idaman, pastu bila start balik makan nasi bagai, berat badan naik balik, malah menjadi2 naiknya. Inilah dinamakan sebagai diet yo-yo. Bukan mainan yo-yo tu tau.

Apa itu Leucine?

Leusina merupakan asid amino yang paling umum dijumpai pada protein. Ia amat diperlukan dalam perkembangan anak-anak dan dalam keseimbangan nitrogen bagi orang dewasa. Leucine amat penting dalam pembinaan otot.

Leucine penting dalam menguruskan badan

Leucine penting dalam menguruskan badan

Kenapa otot penting kalau nak turunkan berat badan? Sebab otot la yang menaikkan metabolisme dalam badan kita. Perasan tak ada orang makan banyak tapi berat tak naik dan kerap lapar sebab apa? Sebab metabolisma dalam tubuh dia tinggi. Ada orang pulak makan sikit je dah naik berat badan. Itu sebab metabolisme dia rendah.

Kebaikan Leucine

Terdapat beberapa kebaikan leucine:

  1. Kekalkan kepejalan otot dan pastikan anda sentiasa kenyang dan selesa dengan Cinch® Shake Mix yang sungguh lazat dan berkhasiat tatkala anda menurunkan berat badan.
  2. Padat dengan protein agar anda sentiasa berasa kenyang dan selesa.
  3. Tinggi serat, iaitu enam gram bagi setiap sajian.

Tahukah anda, leucine merupakan ramuan istimewa dalam Cinch Shake dan ianya dirumus khas untuk membantu anda memecahkan kitaran diet yo-yo.

Testimoni Cinch menguruskan badan sekaligus memejalkan otot

Testimoni Cinch menguruskan badan sekaligus memejalkan otot

Untuk setiap hidangan Shaklee Cinch, anda akan mendapat:

24 gram protein,
24 jenis vitamin dan mineral penting dan
6 gram serat larut

resepi cinch

Bancuh cinch dengan resepi yang anda gemari

Cinch didatangkan dalam 3 perasa: Coklat, Vanila dan Latte. Bulan April merupakan bulan promosi Cinch shake di mana anda boleh dapatkannya pada harga lebih rendah.

Contact saya utk sy bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.

Raihanah
SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge