Denggi Dan Rawatan Yang berkesan

By | 10 February 2015
Denggi Dan Rawatan Yang berkesan

Ada satu ilmu baru saya dapat semalam. Ia berkenaan rawatan kepada penyakit denggi. Semua maklum bagaimana denggi dah macam umpama wabak di Negara kita, terutama negeri2 besar seperti Selangor. Dan anda akan lebih terkejut bila dapati hospital-hospital pun penuh katil sebab ramainya pesakit denggi. Ini termasuk hospital swasta.

Statistik Denggi

Statistik Denggi

Statistik Denggi

Statistik Denggi

Bila kena denggi sebenarnya takde ubat pun doktor bagi, doktor Cuma bagi ubat kurangkan demam. Selebihnya dikatakan kena banyak minum air. Di samping tu kita usahakan juga untuk ambil minuman seperti air sup ketam dan air pucuk betik. Ada yang boleh minum, ada yang tak boleh telan.

Jika anda terkena denggi, pastikan anda menyokong kesihatan HATI juga, kerana platlet yang rendah (akibat virus denggi) akan memberi kesan yang buruk kepada hati anda.

Jadi selain mencari penawar kepada denggi, anda kena tahu apakah supplement dan makanan yang baik untuk menyokong hati anda menanggung beban akibat denggi. Yang kita mahu elakkan ialah hati rosak akibat denggi, walaupun sudah bebas daripada virus tersebut. Atau yang lebih buruk ialah kematian akibat liver failure kerana denggi.

DTX Complex Bantu Kesihatan Hati Anda

Ilustrasi Hati Manusia

Ilustrasi Hati Manusia

Antara FUNGSI hati ialah :

  • Merembeskan hempedu – untuk pencernaan dan memecahkan lemak. Membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak A,D, E,K.
  • Detoksifikasi – menyahkeluar bahan-bahan toksik dari badan sebagai bahan kumuh seperti ammonia
  • Kawal Paras Gula dalam Darah – menukarkan tiroksina (hormone tiriod) kedalam bentuk yang lebih aktif
  • Metabolisme Lemak – penting untuk sintesis asid lemak dari asid amino dan gula.

Masalah hati berlaku apabila adanya gangguan pada fungsi hati dan akhirnya menyebabkan penyakit hati. Ia seterusnya boleh mendatangkan kerosakan pada tubuh badan. Gejala biasa penyakit hati ialah loya, muntah, keletihan melampau dan penyakit demam kuning (pada mata dan kulit disebabkan oleh kepekatan bilirubin tinggi dalam aliran darah). Jika masa kena penyakit denggi perkara ni tak ditangani, boleh dapat komplikasi denggi seperti dengue encephalitis dan semua organ gagal berfungsi. Scary kan?

Punca Penyakit Hati

Apakah punca-punca PENYAKIT hati? Ok ada beberapa faktor yang menyebabkan terjadinya perkara ini. Antara penyebab penyakit hati ialah :-

  • Pengambilan Alkohol berlebihan
  • Sirosis (Cirrhosis) – tahap kronik untuk penyakit hati. Kehadiran parut pada hati dan kehilangan berfungsi sel-sel hati menyebabkan hati gagal.
  • Penggunaan dadah yang tertentu
  • Hepatitis berjangkit – seperti Hepatitis A,B dan C
  • Hati berlemak (fatty liver)
  • Hemochromatosis – adalah gangguan metabolik yang membawa kepada penyimpanan kandungan iron yang luar biasa tinggi dalam badan. Iron yang berlebihan boleh berkumpul di dalam tisu hati, pankreas, dan jantung dan boleh membawa kepada keradangan, sirosis, kanser hati, dan kegagalan hati.
  • Wilson’s Disease- penyakit keturunan yang menjejaskan keupayaan badan untuk memetabolismekan copper .
  • Wilson’s Disease boleh membawa kepada sirosis dan kegagalan hati.
  • Gilbert’s Disease – berlaku apabila kandungan bilirubin tinggi dalam hati. Biasanya ia akan hilang dengan sendirinya dan tidak berbahaya
  • Kanser – boleh berlaku pada struktur hati dan sel-sel.

Disebabkan oleh gaya kehidupan dan persekitaran yang tidak sihat, hati kita pun turut terkena tempiasnya. Di Shaklee, selain daripada membantu kita menjaga kesihatan jantung, mata, tulang dan kulit, DTX Complex dihasilkan secara khusus untuk menjaga kesihatan dan membersihkan hati kita.

DTX Complex Untuk Kesihatan Hati

DTX Complex Untuk Kesihatan Hati

Ia mengandungi :-

  • Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel yang menghasilkan 80% silymarin (anti oksida yang kuat) yang bertindak menyokong keupayaan badan untuk menghasilkan protin bagi membantu menjana semula sel-sel hati. Ia melindungi hati daripada toksin termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis. Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat alkohol. Serta membantu masalah kulit seperti ekzema dan psoriasis
  • Schizandra – ekstrak biji benihnya mengandungi anti oksida dan merangsang sintesis protin untuk meningkatkan enzim bagi tujuan detoksifikasi hati
  • Cendawan Reishi (Ling Zhi) – Membina imun dan membantu mencegah atau merawat kanser
  • Ekstrak Dandelion, Articok dan Kunyit – membantu fungsi hati dan mengekalkan aliran hempedu

Secara kesimpulannya, DTX Complex ini membantu kita mengeluarkan kompoun dinyahtoksin oleh hati, menjaga kesihatan hati dan juga menggalakkan fungsi hati yang sihat. Sebotol mengandungi 90 biji tablet. Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK DTX COMPLEX!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

4 thoughts on “Denggi Dan Rawatan Yang berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge