Dari Hutang Banyak kepada Bebas Hutang

By | 10 June 2014

Laporan Malaysiakini hari ini Hutang Isi Rumah Agak Membimbangkan memang cukup membimbangkan. Malam sukar nak tidur sebab banyak hutang. Siangnya pula serabut sebab hutang. Saya pernah tulis berkenaan hutang ni Hutang Oh Hutang iaitu statistik tahun 2009 yang lalu, kira-kira 5 tahun lepas.

Statistik yang sama disebutkan oleh Dato’ Seri Idris Jala hari ini. 

Apa tindakan anda? 

1. Hutang anda banyak
2. GST bakal dilaksanakan tahun depan
3. Gaji tak naik-naik
4. Tiada bonus
5. Inflasi memang takkan turun
6. Ahli keluarga makin bertambah
7. Rumah belum ada, hanya menyewa
8. Kereta belum habis bayar
9. Kad kredit dah over limit

Di Malaysia ni hujan saja yang turun, yang lain semua naik. Huh, sounds sarcastik kan. Tapi kita sebagai rakyat Malaysia kena berdepan juga dengan situasi ini. Tapi bagaimana?

Elakkanlah daripada terjebak dalam perkara tidak bermoral atau jenayah. Itu bukan penyelesaiannya.

Anda haruslah memikirkan sesuatu yang anda boleh buat dengan
1. Kos rendah
2. Risiko rendah


Ya, jawapannya adalah perniagaan internet.

Mengapa menggunakan internet?

Statistik Pengguna Internet


Tahukah anda pengguna internet di Malaysia sahaja sebanyak hampir 17 juta orang dengan bilangan pertambahan (growth) sebanyak 360% dalam tempoh 10 tahun. Itu baru pengguna di Malaysia, belum lagi pengguna dari seluruh dunia kan.

Dan tahukah anda bilangan pengguna yang melayari Google setiap saat? Beribu!

Ok, tools anda dah ada iaitu internet. Market anda pun dah ada, iaitu pengguna internet.

Sekarang pilihlah apa yang anda nak jual atau bisneskan


Anda ada pilihan

1. Servis. Anda pandai apa, pandai berceramah, beri motivasi, dll… semua ni anda boleh janakan pendapatan

2. Produk. Produk apa. Ada produk sendiri? Jual produk orang? 

3. If jual produk orang. Anda agen dropship? Kena fikirkan tentang kos juga ya.

4. Ada pilihan sekarang ni. Multilevel Marketing. Sangat popular sejak dulu. Tapi MLM yang bagaimana?

Jom lihat video di bawah oleh pakar motivasi terkenal, Dato’ Azizan Osman, tentang bagaimana memilih MLM yang baik.

Kuncinya adalah

1. Produk yang bagus
2. Sistemnya bagus
3. Mentor yang sanggup share dan tolong anda

Kesemuanya kunci untuk anda berjaya dalam MLM. Tapi usaha anda pun perlu kuat. 90% sumber rezeki adalah daripada bisnes, usaha pun harus 90% ya.

Saya memilih Shaklee untuk berjaya:

1. Produknya saya gunakan, ahli keluarga saya gunakan dan ternyata sangat hebat. Terutama dengan slogannya Selamat, Semulajadi, Berkesan. Ia juga Halal. Ini penting.

2. Sistemnya bagus, syariah compliance, tidak bersifat menindas. Anda boleh baca di sini berkenaan Shaklee Sebagai MLM Patuh Syariah.  dan juga Program 3C Shaklee untuk tahu berkenaan sistemnya yang sangat bagus.

3. Kami memang punya Mentor yang telah menjadi jutawan, dan sentiasa bersedia membantu dan membimbing kami. Inilah kunci kejayaan. Saya sendiri pernah personal coaching dengan PM Cery dan saya abadikan di dalam posting Jana Pendapatan Dengan Shaklee.

Di sini saya ingin kongsikan sekali lagi posting saya terdahulu, berkenaan “FAQ: Bagaimana Menjadi Pengedar Shaklee”

Anda belum terlambat untuk memulakan langkah. Bertindaklah sekarang dan anda harus punya semangat, kesabaran dan kesungguhan untuk berjaya.

Saya hanya buka kepada 5 orang sahaja untuk saya tumpukan bantu anda sehingga berjaya. Hubungi saya mengikut nombor tertera di bawah.

Membantu orang adalah moto kami di Ohsem Group!

Bebas hutang dengan bisnes Shaklee



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah? 

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner 
PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner 
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge