Cergas dan Bertenaga Untuk Puasa dan Terawih

By | 21 April 2017

Cergas dan Bertenaga Untuk Puasa dan Terawih

Sebulan lebih sahaja lagi kita akan berpuasa. Memang rata-rata ramai juga yang sedang ganti puasa atau sedang jalankan puasa sunat sebagai latihan berpuasa 30 hari nanti. Soalnya puasa 30 hari dengan terawih setiap malam, bagaimana cara untuk kita cergas dan bertenaga?

Isu ini terutama untuk kita-kita yang umur sudah tidak terlalu muda, atau untuk kanak-kanak yang baru belajar berpuasa. Juga buat para pekerja yang tentunya sibuk bekerja, tapi bagaimana mereka perlu cergas dan bertenaga pada masa yang sama dapat puasa dengan baik?

Semakin umur kita meningkat, kita mesti mahu cuba untuk berpuasa dengan baik, apatah lagi mengerjakan terawih setiap malam. Orang kata pahala berganda pada bulan Ramadhan. Alangkah ruginya jika kita gagal menunaikan puasa dan terawih hanya disebabkan kita:

  • Tidak fit
  • Ada masalah gastrik
  • Masalah sakit lutut
  • Tiada tenaga, tak tahan dahaga
  • Gagal hadir mengerjakan terawih sebab letih

Lebih-lebih lagi jika sambil bekerja asyik tidur pula, sedangkan puasa itu sendiri mengajar kita lapar dan dahaga. Bagaimana pula umat terdahulu boleh berperang dan pada masa yang sama mereka berpuasa? Cergas dan bertenaga adalah faktor utama untuk puasa dan mengerjakan terawih pada malamnya.

Testimoni Set Puasa Shaklee – Cergas dan Bertenaga Untuk Puasa dan Terawih

Saya sendiri telah bertahun-tahun amalkan set puasa Shaklee untuk cergas dan bertenaga puasa dan terawih. Dan bila anak pula belajar berpuasa, saya sediakan set puasa Shaklee juga untuknya.

Ayuh lihat pula testimoni mereka ini:

1. Cergas dan Bertenaga Puasa dan Terawih

Menurut Puan Wardah, “Alhamdulillah masuk 5 hari dah kita berpuasa dan dah 5 hari saya makan PD. Rasa bertenaga dan perut tidak masuk angin walaupun anak kerap menyusu. Puasa kedua, saya dan hubby bergotong royong membersihkan halaman rumah yang lama terbiar disebabkan kesibukan masa, alhamdulillah sampai ke petang kitorang still lagi bertenaga, heheh hasil penangan PD. Terbaik”

Tenaga dan Cergas Untuk puasa dan terawih Dengan Set Puasa Shaklee

Tenaga dan Cergas Untuk puasa dan terawih Dengan Set Puasa Shaklee

Siap boleh gotong royong, ibu ini menyusu juga. Terbaikkan?

2. Terawih Boleh Dilakukan Dengan Mudah

Kata Puan Khadijah “InsyaAllah antara testimoni ialah kalau berbuka dengan Set Ramadhan ini kita tidak flat masa terawih sebab dapat tenaga terus. Kalau harap makanan biasa, terawih terasa berat dan letih dan mengantuk, lepas terawih baru tenaga datang. ”

Terawih bertenaga dengan Set Puasa Shaklee

Terawih bertenaga dengan Set Puasa Shaklee

Set Puasa Shaklee Bantu Cergas dan Bertenaga Untuk Puasa dan Terawih

Ramai telah mendapatkan manfaat daripada set puasa Shaklee sebelum ini. Antara manfaat yang anda akan dapat adalah:

1. ESP

ESP didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan positif mengambil suplemen ini dalam set puasa Shaklee adalah:

  • Bantu cergas dan bertenaga sepanjang hari
  • Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
  • Setiap hidangan ESP adalah rendah GI di mana membantu memberikan tenaga disamping kenyang lebih lama.
  • Gabungan kalsium dan protein di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan Ramadhan.

2. Mealshake

Mealshake berperisa vanilla yang pasti memikat rasa!
  • Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.
  • Kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit apabila berpuasa.
  • Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.

3. Performance Drink

Performance Drink adalah umusan ekslusif Opticarb memberikan kita karbohidrat bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.

  • Rasa oren yang menyegarkan!
  • Bantu mengelakkan dehidrasi
  • Mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa.
  • Jika diminum selepas berbuka Performance Drink membantu anda untuk menambah semula tenaga dan mudahlah untuk menunaikan terawih.

4. Lecithin

Lecithin mengandungi sumber semulajadi daripada kacang soya dimana setiap kapsul mengandungi:

  • 520mg lecithin soya
  • 80mg kolina
  • 48mg inositol.

Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tidak tepu.

Bagaimana Lecithin membantu kita berpuasa?

Kolina sangat penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf. Ini bermakna selain membantu membakar lemak dan kolestrol dalam badan, Lecithin membantu otak berfungsi dengan cerdas.

Selain mempunyai banyak fungsi lain, bagi orang berpuasa, Lecithin dapat:

  • Membakar lemak dan kolestrol
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
  • Meringankan sembelit – melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus
Set Puasa Shaklee bantu cergas dan bertenaga untuk berpuasa dan terawih

Set Puasa Shaklee bantu cergas dan bertenaga untuk berpuasa dan terawih

Kesimpulan

Memang bestlah kalau dapat guna Set Puasa Shaklee ini disepanjang tempoh berpuasa, apa tidaknya, dengan mengamalkan set ini kita dapat banyak manfaat:

  1. Dapat puasa penuh dengan cemerlang sekali
  2. Dapat kerja dengan baik, tiada lagi asyik tidur, pening atau terlelap akibat berpuasa.
  3. Cergas dan bertenaga jadi dapat lakukan macam-macam perkara walaupun berpuasa
  4. Tidak lagi skip terawih akibat letih sangat
  5. Terawih dapat dilakukan dengan segar, fokus. Tidaklah sambil rujuk/sujud sambil perut bunyi penuh dengan air (siapa macam ini baik mengaku)
  6. Dapat pula kerjakan tahajud, sebab rasa cergas dan bertenaga, senang hendak bangun tidur

Bila kita dapat lakukan semuanya dengan baik sekali, tentulah pahala pun bertambah-tambah kan. Siapa taknak lepaskan pahala berganda kan? Rugi tau kalau biar je puasa dan terawih kita di takuk lama.

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

24 thoughts on “Cergas dan Bertenaga Untuk Puasa dan Terawih

    1. Raihanah Ahmad Post author

      penting sangat stok ebm tu time puasa aju. memang kena pulun, ada sebulan je lagi nak puasa

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      salam kak, didoakan untuk kak juga sama

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul, lebih2 lagi usia meningkat, perlu bekerja, jadi memang elok juga ambik set puasa shaklee

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      alhamdulillah kita sebarkan benda yang baik

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      insyaAllah MV boleh bantu puasa lebih baik

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge