Category Archives: zinc

Tangani Masalah Berpeluh Berlebihan Atau Hiperhidrosis Dengan Shaklee

By | 23 March 2017

Sebenarnya sejak kecil saya ada penyakit berpeluh yang berlebihan, dalam bahasa perubatan disebut sebagai hiperhidrosis. Saya memang ingat masa kecil dulu saya selalu dibawa ke hospital untuk rawatan. Tapi alhamdulillah saya tiada penyakit lain, mungkin hiperhidrosis disebabkan oleh masalah genetik. Disebabkan tidak perlu makan ubat, saya pun macam melupakan saja penyakit ini. Cuma dari segi sosial, saya kurang… Read More »

Luka Melecur Pulih Dalam 3 hari

By | 29 February 2016

Luka Melecur Pulih Dalam 3 hari Masa saya tulis posting ini, kejadian baby Sarah luka melecur kerana terkena sudu panas pada bibirnya telahpun berlaku pada 5 hari yang lalu. Masa kejadian berlaku, saya sendiri pun rasa blank, satu benda sahaja terfikir ialah bawanya ke klinik. Kejadian berlaku dalam pukul 6 lebih lepas saya mandikan Sarah. Bila terkena tu,… Read More »

Lelaki Dengan Masalah Prostat

By | 26 February 2016

Lelaki Dengan Masalah Prostat Ramai lelaki ada masalah prostat. Untuk keluaran kali ini saya ingin kongsikan dengan anda tentang masalah prostat. Apakah masalah prostat Prostat adalah kelenjar yang terletak di pangkal pundi kencing golongan lelaki dan mengelilingi salur kencing yang juga dikenali sebagai urethra. Saiznya sebesar kacang walnut sementara fungsinya adalah menghasilkan cecair yang beralkali untuk air mani. Seperti kelenjar… Read More »

5 Cara Tingkatkan Sistem Imun Pesakit Diabetes

By | 19 February 2016

Saya pernah posting berkenaan kebaikan Nutriferon sebelum ini. Nutriferon penting untuk merangsang pengeluaran interferon secara semulajadi. Interferon inilah yang akan alert sel darah putih untuk bertindak sekiranya terdapat patogen memasuki badan kita. Ok itulah serba sedikit tentang Nutriferon. Dalam posting kali ini saya ingin berkongsi tentang bagaimana nutriferon dapat membantu pesakit diabetes. Bagaimana Diabetes Menjejaskan Sistem Imun Diabetes… Read More »

10 Cara Tingkatkan Sistem Imun Secara Semulajadi

By | 16 February 2016

Banyak penyakit betul tak zaman sekarang ini? Bila banyak penyakit, persoalan yang banyak bermain difikiran kebanyakan kita adalah bagaimana kita elakkan penyakit ini. Salah satu paling penting yang anda perlu buat adalah dengan meningkatkan sistem imun anda. Apakah sistem imun Sistem imun adalah sistem pertahanan badan. Terdapat 2 sistem pertahanan badan iaitu: 1. Sistem pertahanan pertama Halangan yang… Read More »

Sembuhkan Luka Diabetes Dan Elakkan Amputasi Dengan Shaklee

By | 29 January 2016

Sembuhkan Luka Diabetes Dan Elakkan Amputasi Dengan Shaklee Mak saya penghidap diabetes, tetapi terkawal. Bacaan tidak pernah melebihi 8 setakat ini. Beliau memang rajin makan suplemen, di samping rajin berjumpa doktor kalau ada temujanji. Alhamdulillah beliau sihat setakat ini. Pada tahun 2014 beliau melakukan pembedahan pada lutut (sebab sakit lutut teruk), masa ini kami sangat menjaga luka mak.… Read More »

Cara Atasi Kulit Jerawat Bagi Lelaki

By | 4 January 2016

Cara Atasi Kulit Berjerawat Bagi Lelaki Semalam dalam grup wasap coaching kami ada yang kongsikan testimoni pelanggannya, seorang lelaki dengan kulit berjerawat. Amboi kulitnya sekarang, silalah tengok sendiri. Perbezaan kulit lelaki dan wanita Biasanya saya tengok orang lelaki jarang ada yang mementingkan penjagaan kulit. Kalau kotor, asal cuci dengan air bersih, siap! Betul tak? Sebab itu kalau perhati… Read More »

Penawar Resdung Paling Mujarab dan Selamat

By | 22 December 2015

Saya teringat masa suami saya diserang sakit kepala yang teruk beberapa bulan sebelum ini. Sakitnya di sebelah pagi hingga tengahari. Suami saya ini memang tidak beritahu dia sedang sakit, kecuali demam memang saya sendiri boleh perasan dia tidak sihat. Sehinggalah sakit kepalanya berlarutan berminggu-minggu. Saya tahu pun sebab masa kami hendak balik kampung. Saya tanya bila hendak bertolak,… Read More »

Ibu Berpantang Menderita Luka Bersalin Masih Sakit

By | 4 November 2015

Luka Bersalin (Episiotomi) Masih Sakit Beberapa minggu lepas ada seorang ibu muda hubungi saya, beliau mengadu luka bersalinnya masih sakit walaupun setelah 40 hari bersalin dan rasanya ada macam daging pada luka bersalinnya. Penjagaan Luka Bersalin Episiotomi Episiotomi adalah satu kaedah memotong di bahagian kemaluan yang dinamakan perinium iaitu terletak di antara faraj dan lubang dubur. Kebiasaannya memotong… Read More »

Promo Mac 2015 Yang Sangat Best

By | 5 March 2015

Lama juga saya tak update blog ni, dibiarkan bersawang nanti payah pula cari masa nak update. Bersawang ni bukannya apa, di penghujung kehamilan baru-baru ni saya macam sukar cari masa nak update blog. Biasanya saya update tengah malam. tapi di penghujung kehamilan saya hadapi masalah sukar tidur jadi memang agak memenatkan sikitlah nak update blog. Update blog bukan… Read More »