Category Archives: vivix

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Bertahun-tahun sakit jantung akhirnya temui keserasian dengan Vivix

By | 17 February 2017

Bertahun-tahun sakit jantung akhirnya temui keserasian dengan Vivix Kisah ini adalah kisah customer saya sendiri. Pada satu hari Puan Z hubungi saya merujuk kepada masalah kesihatan beliau. Puan Z sudah bertahun-tahun ada masalah jantung. Jantung kerap berdegup pantas, pernafasan laju, tangan mengigil. Masa saya bercakap dengan beliau dalam telefon pun memang kedengaran letih dan tercungap-cungap. Orangnya masih muda tidak jauh… Read More »

9 Tips Pencegahan Penyakit Jantung

By | 14 February 2017

Sebelum ini saya telah kongsikan maklumt berkaitan penyakit jantung dan simptom awalnya. Kali ini saya ingin kongsikan berkenaan pencegahan penyakit jantung pula. Cara Pencegahan Sakit Jantung Ada beberapa cara mencegah penyakit jantung. Antaranya: 1. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu, 30 minit setiap kali Senaman merupakan cara paling mudah untuk kita memiliki jantung yang sihat. Dengan hanya berjalan selama 30… Read More »

Suami Menderita SLE Myasthenia Gravis Kini Semakin Sihat

By | 6 February 2017

Sebelum ini banyak juga testimoni yang saya kongsinya berkenaan pesakit SLE. Tetapi banyaknya berkenaan nefrotik iaitu berkaitan buah pinggang. Semalam bila terbaca perkongsian berkenaan pesakit SLE Myasthenia Gravis membuatkan saya teruja juga hendak kongsikan dengan pembaca. Apakah Myasthenia Gravis Myasthenia gravis (MG) adalah penyakit yang terjadi kerana ketiadaan komunikasi antara saraf dan otot. Penyakit kronik ini biasanya ditandai dengan… Read More »

Promosi Shaklee Februari 2017

By | 1 February 2017

Promosi Shaklee Februari 2017. Macam biasa, bila datangnya bulan baru pasti diiringi dengan berita baik promosi menarik untuk pengguna dan pengedar Shaklee. Jom kita tengok apakah promosi bulan ini. Promosi Shaklee Februari 2017 1. Ostematrix Ya, bestkan. Suplemen kalsium, magnesium, vitamin D dan mineral lain ini penting untuk kesihatan tulang, gigi dan otot, mencegah sembelit, melegakan sengal otot… Read More »

Suplemen Kegemaran Atlit Olimpik

By | 24 January 2017

Kita sedia maklum pengguna Shaklee ramai juga di kalangan para atlit. Atlit pula bukan calang-calang. Bukan atlit sekolah atau daerah. Tapi atlit olimpik. Mereka mewakili negara Amerika Syarikat ke kejohanan Olimpik. Kita sedia maklum sukarnya mendapatkan tempat bagi mewakili negara bagi kejohanan tertinggi dunia itu. Atlit Olimpik Pengguna Shaklee Tahun lalu saya ada kongsikan berkenaan atlit Olimpik yang… Read More »

Pemakanan Tinggi Resveratrol Tidak Membantu Kesihatan

By | 23 January 2017

Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang terdapat dalam wain merah dan makanan tertentu, telah disebut-sebut sebagai satu cara semula jadi untuk melambatkan penuaan, melawan kanser, obesiti, penyakit jantung dan kencing manis. Soalnya bagaimana makanan tinggi resveratrol dapat membantu meningkatkan kesihatan? Penemuan Resveratrol Resveratrol ditemui pertama kali oleh Dr David Sinclair (sekarang profesor genetik di Sekolah Perubatan Harvard) pada 2003… Read More »

Jaga Makan Tapi Kenapa Masih Kena Penyakit Kritikal?

By | 16 January 2017

Saya ada terbaca komen seorang anak bagaimana ayahnya mengalami penyakit alzheimer sedangkan ayah seorang yang menjaga pemakanannya. Kes di atas bukan baru. Saya ada kawan beberapa tahun lalu. Kira pangkat makciklah. Umurnya kalau beliau masih hidup sekitar 50an. Beliau cantik walaupun telah berusia 40an ketika itu. Seorang yang menjaga makan, ais tak minum langsung, suka makan ulam-ulaman, pengamal… Read More »

Tua dan Sihat atau Tua dan Sakit

By | 13 January 2017

Sebelum saya teruskan dengan posting ini, saya ingin anda tonton video di bawah. Hadapi usia tua dengan sihat atau usia tua tapi sakit? Apa pilihan anda. Hadapi Usia Tua Dengan Sihat Saya teringat dulu saya tonton Nasi Lemak Kopi O dalam ruangan doktor jemputan. Yang datang adalah Dr. Malinda. Disebabkan saya kenal Dr Malinda dan tahu kepakarannya, jadi… Read More »

Polifenol dan Manfaat Kepada Manusia

By | 12 January 2017

Salah satu manfaat dalam Vivix adalah polifenol. Polifenol bersama dengan resveratrol ini telah dipatent oleh Shaklee. Bermakna tiada syarikat boleh membuat produk berasaskan resveratrol dan polifenol. Tapi tahukah kita apakah polifenol dan bagaimana ia bermanfaat untuk kita? Apakah polifenol? Polifenol adalah fitokimia, bermakna sebatian yang terdapat dengan banyaknya dalam makanan semulajadi yang mempunyai sifat antioksidan. Terdapat lebih daripada… Read More »