Category Archives: Vivix

Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis

By | 9 March 2017

Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis Dalam artikel ini saya akan kongsikan maklumat berhubung proses apoptosis dengan bantuan Vivix. Sebelum itu kita ambil tahu dulu apakah apoptosis dan necrosis. Tuhan jadikan sistem sel badan kita sangat unik. Sel juga mengalami saat-saat kematian. Apakah Apoptosis dan Necrosis? Secara ringkas, Apoptosis= Kematian Sel Secara Normal Necrosis= Kematian Sel Secara Tidak… Read More »

Cara Beli Vivix Dengan Lebih Murah

By | 8 March 2017

Sebenarnya ramai hendak cuba Vivix kan? Tapi ramai yang mengeluh bila tengok harganya. Ada yang teringin hendak beli, ada yang tunggu simpan duit dulu, ada yang memang suka tapi… Ada tapi di belakang tu. Jadi hari ini saya kongsikan bagaimana anda dapat beli Vivix dengan lebih murah tanpa perlu melalui pengedar haram (samada jual di online shopping atau… Read More »

11 Fakta Penting Tentang Anggur Muscadine

By | 1 March 2017

Pernah dengar tentang anggur muscadine? Saya pernah jumpa anggur ini di KLCC, sebiji berharga rm110 (tahun 2013). Harga sekilogram adalah rm2000. Memang seriau tengok, mahal betul. Kenapa sampai mahal sangat kan? Rupanya sebab khasiatnya yang jadikan ia sangat mahal. Sejak mengenali Vivix, rasa mahu je tanam anggur muscadine di tepi rumah. Boleh makan hari-hari (kalau larat). Sedangkan buah… Read More »

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix Shaklee. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Polifenol dan Manfaat Kepada Manusia

By | 12 January 2017

Salah satu manfaat dalam Vivix adalah polifenol. Polifenol bersama dengan resveratrol ini telah dipatent oleh Shaklee. Bermakna tiada syarikat boleh membuat produk berasaskan resveratrol dan polifenol. Tapi tahukah kita apakah polifenol dan bagaimana ia bermanfaat untuk kita? Apakah polifenol? Polifenol adalah fitokimia, bermakna sebatian yang terdapat dengan banyaknya dalam makanan semulajadi yang mempunyai sifat antioksidan. Terdapat lebih daripada… Read More »

4 Cara Vivix Dengan Resveratrol dan Polifenol Membantu Penyakit SLE

By | 10 January 2017

Dalam kalangan customer saya, ada beberapa orang pesakit SLE. Termasuk kakak saya, alhamdulillah semuanya baik dengan pengambilan Shaklee lebih-lebih lagi Vivix dengan resveratrol. Soalnya, bagaimana resveratrol dapat membantu mempertingkatkan kesihatan pesakit SLE? Apakah SLE atau Lupus? Lupus (SLE atau penyakit sistemik lupus erythematosus) adalah penyakit autoimun yang boleh menyebabkan banyak gejala termasuk: Sakit sendi Penyakit buah pinggang Ruam… Read More »

Gabungan Resveratrol dan Polifenol Jadikan Vivix Antipenuaan Terbaik

By | 9 January 2017

Tahukah anda, Vivix merupakan sebatian resveratrol anti penuaan paling berkuasa, paling tulen dan paling kuat zaman ini. Dalam kajian makmal, bahan-bahan dalam Vivix telah menunjukkan memberikan kesan positif melalui empat mekanisme utama penuaan selular. Soalnya, begitu banyak suplemen berasaskan resveratrol di pasaran, tetapi kenapa anda perlukan Vivix? Mengapa Vivix lebih baik berbanding semua resveratrol lain di pasaran? Dr.… Read More »

Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX

By | 6 January 2017

Posting kali ini saya ingin berkongsi berkenaan manfaat polyganum cuspidatum dalam Vivix. Sebelum ini saya sudahpun berikan manfaat dan kelebihan ramuan Vivix yang lain seperti lobak ungu, elderberi, anggur muscadine. Semua orang tahu ada 4 ramuan utama Vivix iaitu: Anggur muscadine Lobak Ungu Elderberi Polyganum cuspidatum (atau Japanese knotweed) Apakah Polyganum Cuspidatum Polyganum Cuspidatum (japanese knotweed) ini yang… Read More »

Cara Vivix Bantu Rawat Kebas Akibat Diabetes

By | 22 November 2016

Baru-baru ini ada customer bertanya kepada saya GLA Complex untuk masalah kebas ibunya. Kebas kaki dan tangan berlaku kepada pesakit diabetes adalah disebabkan oleh kesan sampingan ubat yang diambil. Elok kita fahamkan mengapa boleh terjadi dan bagaimana Vivix dan set Shaklee boleh membantu masalah kebas ini. Apakah Kebas Kebas adalah keadaan dimana seseorang mengalami kekurangan  rasa (sensation). Keadaan ini… Read More »

7 Cara Vivix Bantu Rawatan Sakit Buah Pinggang

By | 7 November 2016

Banyak info telah saya ketengahkan dalam beberapa posting saya berkenaan Vivix sebagai nutrisi untuk buah pinggang. Namun, mungkin menjadi persoalan kepada pesakit atau ahli keluarga, bagaimana Vivix sebagai nutrisi sihat untuk buah pinggang. Dalam artikel kali ini saya jelaskan lebih terperinci. Apakah Resveratrol Ada suatu bahan dalam Vivix iaitu resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksida – polifenol, yang didapati pada… Read More »