Category Archives: vivix

Tangani Masalah Berpeluh Berlebihan Atau Hiperhidrosis Dengan Shaklee

By | 23 March 2017

Sebenarnya sejak kecil saya ada penyakit berpeluh yang berlebihan, dalam bahasa perubatan disebut sebagai hiperhidrosis. Saya memang ingat masa kecil dulu saya selalu dibawa ke hospital untuk rawatan. Tapi alhamdulillah saya tiada penyakit lain, mungkin hiperhidrosis disebabkan oleh masalah genetik. Disebabkan tidak perlu makan ubat, saya pun macam melupakan saja penyakit ini. Cuma dari segi sosial, saya kurang… Read More »

Cyst Dalam Buah Pinggang

By | 22 March 2017

Baru-baru ini ada customer saya bertanya tentang masalah cyst dalam buah pinggang. Sungguh saya tidak tahu betapa banyak sebenarnya penyakit dalam dunia. Disebabkan inilah customer pertama saya, maka saya study jugalah sebelum saya cadangkan mana-mana produk kepada beliau. Apakah Cyst Dalam Buah Pinggang Cyst buah pinggang adalah tidak normal di mana pundi berisi cecair yang terbentuk dalam buah… Read More »

Resveratrol Dalam Vivix Bantu Mitokondria Tingkatkan Tenaga Sel

By | 17 March 2017

Resveratrol Dalam Vivix Bantu Mitokondria Tingkatkan Tenaga Sel Fungsi mitokondria dan kaitannya dengan tekanan oksidatif memainkan peranan penting dalam penuaan manusia. Resveratrol adalah polifenol tumbuhan sifat antipenuaan yang pelbagai. Ayuh kita lihat bagaimana resveratrol dapat membantu membekalkan tenaga kepada sel. Saya ada sebutkan tentang seseorang yang bernama Les Wong sebelum ini. Beliau berumur 68 tahun. Tapi beliau laksana… Read More »

Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

By | 15 March 2017

Ramai juga mengeluh bila sudah lama Advanced Joint Health Tablet (AJHT) telah tiada di pasaran. Abah dan mama saya pun sebenarnya pengguna tegar AJHT, tapi sejak bertahun-tahun AJHT sudah putus harap hendak menunggu. Jadi mereka teruskan dengan suplemen sediada. Anda mungkin masih belum betul-betul tahu lagi sebenarnya Vivix juga baik untuk kesihatan sendi dan lutut. Amboi macam-macam kan… Read More »

Tips Atasi Masalah Hati Berlemak / Fatty Liver

By | 14 March 2017

Tips Atasi Masalah Hati Berlemak / Fatty Liver Hati adalah organ kedua terbesar dalam tubuh manusia yang mempunyai 500 fungsi antaranya: Menukar makanan kepada tenaga Menapis dan memproses darah yang mengalir dalam tubuh Nenyahtoksik bahan berbahaya Mengawal atur hormon Sebagai tempat menyimpan sesetengah vitamin dan mineral dan memproses nutrien. Organ hati merupakan satu-satunya organ yang boleh membaiki dan… Read More »

Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis

By | 9 March 2017

Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis Dalam artikel ini saya akan kongsikan maklumat berhubung proses apoptosis dengan bantuan Vivix. Sebelum itu kita ambil tahu dulu apakah apoptosis dan necrosis. Tuhan jadikan sistem sel badan kita sangat unik. Sel juga mengalami saat-saat kematian. Apakah Apoptosis dan Necrosis? Secara ringkas, Apoptosis= Kematian Sel Secara Normal Necrosis= Kematian Sel Secara Tidak… Read More »

Cara Beli Vivix Dengan Lebih Murah

By | 8 March 2017

Sebenarnya ramai hendak cuba Vivix kan? Tapi ramai yang mengeluh bila tengok harganya. Ada yang teringin hendak beli, ada yang tunggu simpan duit dulu, ada yang memang suka tapi… Ada tapi di belakang tu. Jadi hari ini saya kongsikan bagaimana anda dapat beli Vivix dengan lebih murah tanpa perlu melalui pengedar haram (samada jual di online shopping atau… Read More »

Kajian Telomere Shaklee

By | 7 March 2017

Kajian landmark Shaklee yang kedua adalah kajian Telomere. Shaklee menjalankan kajian telomere yang membandingkan pengguna Shaklee selama 5 tahun dengan kumpulan sihat yang tidak merokok, tinggal di Bay Area dan keputusan menunjukkan pengguna Shaklee mempunyai telomere yang lebih panjang. Kajian ini diketuai oleh Dr Elizabeth Blackburn. Apakah Telomere Struktur yang berbentuk X ini adalah kromosom yang terdapat dalam… Read More »

11 Fakta Penting Tentang Anggur Muscadine

By | 1 March 2017

Pernah dengar tentang anggur muscadine? Saya pernah jumpa anggur ini di KLCC, sebiji berharga rm110 (tahun 2013). Harga sekilogram adalah rm2000. Memang seriau tengok, mahal betul. Kenapa sampai mahal sangat kan? Rupanya sebab khasiatnya yang jadikan ia sangat mahal. Sejak mengenali Vivix, rasa mahu je tanam anggur muscadine di tepi rumah. Boleh makan hari-hari (kalau larat). Sedangkan buah… Read More »

10 Tips Untuk Sihat Di Usia Tua

By | 27 February 2017

Dalam Business Leader Conference baru-baru ini, ada seseorang yang saya sangat kagum. Eh mestilah abam Roger Barnett, CEO Shaklee Corporation. Umur beliau 58 tahun, tapi kelihatan seperti 30an. Kalau anda hendak tahu, beliau sangat komited dengan suplemen. Saya pun tidak seperti beliau. Apabila menghadiri apa-apa majlis, walaupun saya ada bawa bekalan suplemen, saya akan skip saja, dengan alasan,… Read More »