Category Archives: Vivix

7 Cara Resveratrol Sebagai Penawar Diabetes Kencing Manis

By | 29 March 2017

6 Cara Resveratrol Sebagai Penawar Diabetes Kencing Manis Resveratrol memang sangat berkuasa, anugerah Allah untuk kita sama-sama ambil manfaat. Kali ini saya ingin berkongsi bagaimana resveratrol mampu bertindak sebagai penawar diabetes atau kencing manis. Saya memang banyak temui ramai customer saya yang alami masalah kencing manis atau diabetes. Ada yang berpuluh-puluh tahun, ada yang baru setahun. Tapi kebanyakannya… Read More »

Resveratrol Dalam Vivix Bantu Mitokondria Tingkatkan Tenaga Sel

By | 17 March 2017

Resveratrol Dalam Vivix Bantu Mitokondria Tingkatkan Tenaga Sel Fungsi mitokondria dan kaitannya dengan tekanan oksidatif memainkan peranan penting dalam penuaan manusia. Resveratrol adalah polifenol tumbuhan sifat antipenuaan yang pelbagai. Ayuh kita lihat bagaimana resveratrol dapat membantu membekalkan tenaga kepada sel. Saya ada sebutkan tentang seseorang yang bernama Les Wong sebelum ini. Beliau berumur 68 tahun. Tapi beliau laksana… Read More »

Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

By | 15 March 2017

Ramai juga mengeluh bila sudah lama Advanced Joint Health Tablet (AJHT) telah tiada di pasaran. Abah dan mama saya pun sebenarnya pengguna tegar AJHT, tapi sejak bertahun-tahun AJHT sudah putus harap hendak menunggu. Jadi mereka teruskan dengan suplemen sediada. Anda mungkin masih belum betul-betul tahu lagi sebenarnya Vivix juga baik untuk kesihatan sendi dan lutut. Amboi macam-macam kan… Read More »

Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis

By | 9 March 2017

Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis Dalam artikel ini saya akan kongsikan maklumat berhubung proses apoptosis dengan bantuan Vivix. Sebelum itu kita ambil tahu dulu apakah apoptosis dan necrosis. Tuhan jadikan sistem sel badan kita sangat unik. Sel juga mengalami saat-saat kematian. Apakah Apoptosis dan Necrosis? Secara ringkas, Apoptosis= Kematian Sel Secara Normal Necrosis= Kematian Sel Secara Tidak… Read More »

Cara Beli Vivix Dengan Lebih Murah

By | 8 March 2017

Sebenarnya ramai hendak cuba Vivix kan? Tapi ramai yang mengeluh bila tengok harganya. Ada yang teringin hendak beli, ada yang tunggu simpan duit dulu, ada yang memang suka tapi… Ada tapi di belakang tu. Jadi hari ini saya kongsikan bagaimana anda dapat beli Vivix dengan lebih murah tanpa perlu melalui pengedar haram (samada jual di online shopping atau… Read More »

11 Fakta Penting Tentang Anggur Muscadine

By | 1 March 2017

Pernah dengar tentang anggur muscadine? Saya pernah jumpa anggur ini di KLCC, sebiji berharga rm110 (tahun 2013). Harga sekilogram adalah rm2000. Memang seriau tengok, mahal betul. Kenapa sampai mahal sangat kan? Rupanya sebab khasiatnya yang jadikan ia sangat mahal. Sejak mengenali Vivix, rasa mahu je tanam anggur muscadine di tepi rumah. Boleh makan hari-hari (kalau larat). Sedangkan buah… Read More »

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix Shaklee. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Polifenol dan Manfaat Kepada Manusia

By | 12 January 2017

Salah satu manfaat dalam Vivix adalah polifenol. Polifenol bersama dengan resveratrol ini telah dipatent oleh Shaklee. Bermakna tiada syarikat boleh membuat produk berasaskan resveratrol dan polifenol. Tapi tahukah kita apakah polifenol dan bagaimana ia bermanfaat untuk kita? Apakah polifenol? Polifenol adalah fitokimia, bermakna sebatian yang terdapat dengan banyaknya dalam makanan semulajadi yang mempunyai sifat antioksidan. Terdapat lebih daripada… Read More »

4 Cara Vivix Dengan Resveratrol dan Polifenol Membantu Penyakit SLE

By | 10 January 2017

Dalam kalangan customer saya, ada beberapa orang pesakit SLE. Termasuk kakak saya, alhamdulillah semuanya baik dengan pengambilan Shaklee lebih-lebih lagi Vivix dengan resveratrol. Soalnya, bagaimana resveratrol dapat membantu mempertingkatkan kesihatan pesakit SLE? Apakah SLE atau Lupus? Lupus (SLE atau penyakit sistemik lupus erythematosus) adalah penyakit autoimun yang boleh menyebabkan banyak gejala termasuk: Sakit sendi Penyakit buah pinggang Ruam… Read More »

Gabungan Resveratrol dan Polifenol Jadikan Vivix Antipenuaan Terbaik

By | 9 January 2017

Tahukah anda, Vivix merupakan sebatian resveratrol anti penuaan paling berkuasa, paling tulen dan paling kuat zaman ini. Dalam kajian makmal, bahan-bahan dalam Vivix telah menunjukkan memberikan kesan positif melalui empat mekanisme utama penuaan selular. Soalnya, begitu banyak suplemen berasaskan resveratrol di pasaran, tetapi kenapa anda perlukan Vivix? Mengapa Vivix lebih baik berbanding semua resveratrol lain di pasaran? Dr.… Read More »