Category Archives: vitalea multivitamin terbaik

Cara Ketahui Suplemen Anda Diserap Dengan Baik

By | 17 January 2017

Semakin ramai yang ambil suplemen. Samada suplemen yang dibeli dari farmasi atau dari produk MLM yang banyak di pasaran. Masalah timbul apabila berdepan 2 perkara Tidak mengambil cukup dos seharian Suplemen yang diambil tidak diserap sebaiknya ke dalam darah, sebaliknya keluar semula ke dalam tandas! Jadi bagaimana kita hendak tahu samada suplemen yang anda ambil diserap sepenuhnya atau… Read More »

Cara Vivix Bantu Rawat Kebas Akibat Diabetes

By | 22 November 2016

Baru-baru ini ada customer bertanya kepada saya GLA Complex untuk masalah kebas ibunya. Kebas kaki dan tangan berlaku kepada pesakit diabetes adalah disebabkan oleh kesan sampingan ubat yang diambil. Elok kita fahamkan mengapa boleh terjadi dan bagaimana Vivix dan set Shaklee boleh membantu masalah kebas ini. Apakah Kebas Kebas adalah keadaan dimana seseorang mengalami kekurangan  rasa (sensation). Keadaan ini… Read More »

Anak Selalu Demam: Cara Tingkatkan Sistem Imun Anak-anak

By | 15 February 2016

Bila ada anak ini, memang berpengalamanlah berdepan dengan masalah kesihatan anak-anak. Sistem imun anak-anak bukan macam kita dewasa ini. Macam anak-anak saya, mereka hadapi masalah begini: Anak sulung – masalah tonsil pada usia 4 tahun (tatkala mula sekolah tadika), menyebabkan setiap bulan demam panas (berlarutan selama 7 bulan) sehingga kami membuat rujukan ke HKL. Doktor pakar sahkan sudah… Read More »

Keistimewaan Vitalea Iron Formula

By | 29 April 2014

Vita Lea Shaklee multivitamin pertama dunia Perbezaan ShakleeVita Lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai Vitalize Mineral dan disingkatkan sebutan kepada Vitamin, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita Lea. Setiap tablet mengandungi… Read More »

Vitalea dengan teknologi Explotab bantu jana tenaga segera

By | 21 April 2014

Bagaimana Vitalea membantu ibu berpantang kembali bertenaga dengan cepat?Vitalea telah dipilih oleh Center of Science di US sebagai The Best Multivitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000. Mengapa Vitalea dan tidak vitamin lain?Vitalea dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks disebut ExploTab. Ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut di dalam air… Read More »

Vitalea Multivitamin Terbaik dan Pertama Di Dunia

By | 25 February 2014

Tadi sempat juga tengok tv, Astro Maya tak silap. Ada Puan Jasmin Hani, seorang selebriti. Beliau berkongsi pengalaman beliau berpantang dan menyusukan anak. Jasmin Hani semasa majlis cukur jambul bayinya Saya tak tengok habis, tetapi saya sangat, sungguh sokong kenyataan beliau, “Mula-mula menyusu tu semua ibu rasa susah dan baby pun rasa susah. Tapi sekejap saja susah tu,… Read More »

Vitalea Multivitamin Terbaik

By | 24 February 2014

Vitalea Multivitamin TerbaikSaya ada kenal beberapa orang yang memang mengamalkan pemakanan suplemen. Apa yang saya dapat perhatikan adalah mereka ini memiliki tenaga luar biasa, mengalami kurang kesan penuaan, kesihatan yang sangat baik (jarang MC atau sakit). Sekurang-kurangnya amalkan pengambilan suplemen multivitamin yang mengandungi nutrisi lengkap untuk tubuh anda. Lepas tu bulan depan boleh tambah yang lain pula. Multivitamin membantu… Read More »

Manfaat Pengambilan Vitalea Iron Formula Shaklee

By | 10 February 2014

Artikel ini merupakan sambungan kepada artikel saya sebelum ini, iaitu berkenaan Vitalea. http://vitamincerdik.blogspot.com/2014/02/fungsi-dan-kelebihan-vitalea-signature.htmlRamai masih tertanya-tanya, apakah kebaikan utama Vitalea Iron Formula Shaklee. Suka diingatkan Vitalea adalah supplement multivitamin yang tertua di dunia. Hebat tak?1. Penambahan Tenaga segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun bekerja seharian.2. Pelengkap nutrisi… Read More »

Fungsi dan Kelebihan Vitalea Signature Produk Shaklee

By | 9 February 2014

Ok disebabkan bulan ini promo hebat Vitalea, saya lebihkan tulis berkenaan Vitalea. Teruskan membaca ya, jangan muntah hijau pulak sebab dok meratib Vitalea ni. Buat yang belum tahu, harga runcit Vitalea biasanya RM88.75, tapi bulan ini sangat-sangat murah ok, sampai nak pengsan dah ni.Dulu saya pernah juga tulis berkenaan Vitalea, link kat sini, bolehlah baca jika anda pernah… Read More »