Category Archives: Uncategorized

5 Sebab Anda Perlu Detox Dengan Program Detox Shaklee

By | 13 June 2016

Mungkin masih ada yang blur tentang kenapa mesti ikuti program detox Shaklee. Program detox Shaklee diperkenalkan sejak April 2016 yang lalu. Kalau ikutkan program ini selama 3 bulan, jadi hanya ada 1 bulan sahaja lagi peluang untuk anda menyertai program ini. Semua penyertaan dengan cara pembelian Set Detox Shaklee akan membolehkan anda mendapat keahlian percuma di samping pulangan… Read More »

Memahami Zakat Emas

By | 19 March 2016

Bila suka sangat beli emas (1gm setiap bulan minima), jadi terfikir pula tentang zakat emas. Kalau cukup syarat memang kena bayarlah kan. Tapi tentu ramai juga yang ingin memahami tentang zakat emas. Jom kita sama-sama ambil tahu. Emas dan Perak Termasuk Dalam Wajib Zakat Untuk pengetahuan anda emas dan perak adalah termasuk di dalam kategori logam berharga yang… Read More »

Vitamin Sesuai Untuk Anak Berumur Satu Tahun

By | 15 March 2016

Mungkin ramai ibu bapa yang tertanya-tanya, apakah vitamin yang sesuai untuk diberikan kepada anak sebaik sahaja anak menginjak usia satu tahun. Anak bongsu saya, Sarah genap berumur 1 tahun baru-baru ini. Bila umur 1 tahun, bagi ibu akan rasa sedikit lega. Sebabnya banyak vitamin yang sudah boleh diberikan kepada anak dan pilihan pula luas. Ciri-ciri anak berumur satu… Read More »

Ada apa dengan Shaklee

By | 20 February 2016

Ada apa dengan Shaklee Mungkin ada yang masih bertanya, apa yang istimewa dengan Shaklee sampai ia boleh jadi fenomena? Ok bagi anda yang masih tertanya-tanya, di bawah ini adalah 10 keistimewaan sekiranya anda memilih Shaklee sebagai peluang menjana pendapatan. 10 Keistimewaan Shaklee 1. Peluang Jana Income 2. Bantu Keluarga / orang lain lebih sihat 3. Time Flexible &… Read More »

Ayuh Hidup Dengan Positif

By | 9 February 2016

Ayuh hidup dengan positif Baru-baru ini saya termenung dan fikirkan banyak perkara. Salah satunya tentang bagaimana pantasnya anak-anak membesar. Anak sulung saya sudah berumur 8 tahun. Mula sekolah tahun lepas pada 7 tahun kebanyakan masanya memang di sekolah. Bayangkan daripada jam 7.30 pagi – 10.30 pagi sekolah KAFA dan sambung jam 12.30 tengahari hingga 6.30 petang sekolah kebangsaan.… Read More »

Resepi Kek Butter Super Moist

By | 25 December 2015

Faiz sudah 4 tahun pada 25 Disember 2015 iaitu hari ini. Kami sambut birthdaynya lebih awal sebab mama dan abah saya hendak berangkat menunaikan umrah minggu ini. Berbeza dengan sambutan tahun-tahun sebelumnya, kali ini saya sediakan kek birthday sendiri. Ala simple je, deko pun simple sahaja. Saya menggunakan kek butter sebagai asas kek. Hiasan pula hanya menggunakan whipped… Read More »

Contest Review Lynk.my 2015

By | 10 November 2015

Kali kedua saya cuba nak sertai contest. Saya cubalah kali ni ya. Contest ini berkenaan review lynk.my. Hadiah pun memagn menarik, itu yang teruja sangat tu. Jomlah sertai bersama saya dan ramai lagi rakan blogger. Ini untuk menyokong aplikasi ini yang berkaitan URL shortener. Aplikasi ini buatan Malaysia tau. Jomlah sokong sama-sama. Ramai juga yang telah sertai contest… Read More »

Bagaimana Dapatkan Produk Shaklee Secara Percuma

By | 12 October 2015

Minggu lalu ramai di kalangan pembeli dan pengedar Shaklee terkejut tiba-tiba dapat hantaran barang daripada Shaklee. Ini termasuklah saya. Saya fikir-fikir saya order apa ya? Dan bila order? Tetiba terus teringat, Shaklee ada hantar mesej awal bulan ini tentang produk percuma akan dipos bulan ini. Tu dia, ada yang enterpreme gambar saya itu. Pakej percuma yang saya dapat… Read More »

3 Sebab Shaklee Menjadi Pilihan Bisnes Anda

By | 25 August 2015

Akhir-akhir ini ramai juga yang mencari-cari side income atau bagi mereka yang telah diberhentikan kerja tentu sedang mencari punca utama pendapatan. Posting kali ini saya ingin memberikan gambaran mengapa Shaklee patut menjadi pilihan punca pendapatan anda. Pengalaman Sebagai Pengedar Shaklee Saya telah menjadi pengedar Shaklee selama 3 tahun lebih kini dan di bawah naungan saya, telah ramai yang… Read More »

Pengedar Shaklee Gombak

By | 25 August 2015

Pengedar Shaklee Gombak Alhamdulillah sebagai pengguna Shaklee, saya telah menggunakannya sejak 4 tahun lalu, dan sebagai pengedar adalah lebih kurang 3 tahun. Saya juga merupakan pengedar Shaklee Gombak. Bagi penduduk sekitar Gombak, boleh dapatkan Shaklee terus dari saya ya. Tak dilupakan juga buat penduduk sekitar Selayang, Setapak, Taman Melati, Taman Melawati, Sentul dan yang berhampiran dengan Gombak, anda boleh… Read More »