Category Archives: Tips Kulit Sihat

Omega Guard: Kepentingan Omega 3 Dalam Kesihatan

By | 15 May 2017

Omega Guard: Kepentingan Omega 3 Dalam Kesihatan Siapa sini memang ambil asid lemak omega 3 setiap hari? Tak kiralah suplemen jenama apa, tapi mesti ambil? Tahukah anda asid lemak (fatty acid) omega 3 dikaitkan dengan penuaan yang sihat sepanjang hayat. Ini bermakna ia penting untuk diri kita tambah pula umur kita makin meningkat tiap tahun kan. Omega Guard: Apakah Asid… Read More »

Tips MokCun: Kenali Jenis Kulit Muka

By | 18 December 2015

Ok kali ini tips MokCun (Mau Cantik) akan berkongsi dengan anda bagaimana mengenali jenis kulit muka anda. Pentingnya untuk mengenali dengan tepat jenis kulit muka ini adalah untuk memudahkan anda membeli produk penjagaan kulit yang sesuai. Ramai yang beli produk penjagaan kulit, tetapi ramai juga yang membeli tetapi tidak sesuai dengan kulit. Sudahnya membazir, kalau lagi teruk kulit… Read More »

mokCun Untuk Anda Yang Mahu Cantik

By | 3 December 2015

Kelmarin saya ada posting berkenaan “kini anda juga boleh cantik” daripada projek mokCun yang saya sebenarnya telah perkenalkan sedikit demi sedikit. mokCun untuk anda yang mahu cantik Kata orang cantik dalaman juga sangat penting untuk diserlahkan kepada luaran. Sangat betul pandangan ini, yang penting cantik dalaman. Berikut adalah tips kecantikan dalaman untuk perkongsian kita bersama. Minum Air Pastikan… Read More »

Kini Anda Juga Boleh Cantik

By | 1 December 2015

Selalu kita lihat di media, cantiknya si A, cantiknya si B. Cantik ini nampak macam datang dengan pakej, cantik, kurus pula tu. Ha tu belum masuk lagi cantik, kurus dan kaya. Bagaimana kita-kita yang hanya wanita biasa ini? Wanita Malaysia Suka Cantik Siapa tidak suka cantikkan? Lebih-lebih lagi seorang isteri, mesti mahu cantik untuk dilihat cantik di mata… Read More »

Cara Hilangkan Jeragat Dengan Selamat dan Cepat

By | 12 November 2015

Sudah cuba macam-macam untuk hilangkan jeragat? Habis beribu-ribu RM, jeragat tetap tidak hilang. Kini saya kongsikan kepada anda cara hilangkan jeragat dengan selamat dan cepat. Kalau anda alami masalah ini, anda pasti teruja mengetahui masalah jeragat anda boleh hilang dan kulit akan kembali cerah. Apakah jeragat Jeragat atau nama medikalnya Melasma adalah salah satu dari masalah kulit yang… Read More »

8 Cara Hilangkan Blackhead dan Whitehead

By | 30 September 2015

Semalam saya cuba untuk buat facial, ada orang belanja untuk buat facial kita pergilah kan. Rasanya memang best juga. Yang pasti, saya hanya ada isu blackhead dan whitehead. Apa itu blackhead dan whitehead? Kedua-duanya adalah dalam kumpulan jerawat yang biasa terjadi di kalangan orang Asia, terutama mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak. Blackhead Blackhead adalah lebihan minyak dan… Read More »

Cara Semulajadi Untuk Kulit Cantik

By | 24 August 2015

Wanita Malaysia memang terkenal sebagai golongan yang sukakan kecantikan. Tengok sahajalah lambakan ubat cantik di sana-sini, kalau banyak keluaran mesti banyak juga tawarannya kan? Bermakna memang wanita Malaysia suka kulit cantik, kulit putih dsb. Hati-hati dengan produk kulit Mendapatkan kulit putih, atau tepatnya lebih cerah, tidak boleh dengan segera. Kalau ada pun, anda harus curiga dengan produk macam itu. Secara… Read More »

Manfaat Detox Untuk Kecantikan

By | 13 August 2015

Apa manfaat detox bagi kulit? Soalan inilah yang paling sering ditanya oleh ramai wanita. Detox bukan sahaja untuk menurunkan berat badan, mendapatkan tubuh yang sihat dan cergas, bahkan detox bermanfaat untuk kecantikan wajah dan kulit tubuh. Racun adalah musuh utama tubuh yang perlu dikeluarkan dari dalam tubuh. Racun dalam tubuh telah mempengaruhi sistem metabolisme tubuh. Selain itu racun… Read More »

Rahsia Kulit Berseri Tanpa Mekap

By | 15 October 2014

Kalau anda macam saya ni yang selesa tanpa mekap, artikel ini untuk anda. Sebolehnya saya nak kulit saya bersih berseri tanpa mekap, orang kata cantik semulajadi. Sekurang-kurangnya takla kulit tu kusam. Saya sejak remaja memang alami kulit sensitive. Jerawat dan kulit berminyak tu memang setia la dengan saya ni. Huhuh Memang habis banyak juga saya untuk dapatkan kulit… Read More »

Panduan Memilih Kolagen Terbaik: Semestinya SCP

By | 3 September 2014

Banyak sangat kolagen di pasaran. Ada yang diperbuat daripada  * lembu (bovine) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand * haiwan laut – contohnya ikan, gamat, sirip jerung * tumbuhan – contohnya kacang soya, buahan citrus * yak – produk dari China * manusia – janin yang digugurkan Justeru amat penting untuk mengetahui apakah kolagen… Read More »