Category Archives: Tips Detox Kurus Diet

Detox Bantu Tingkatkan Kesihatan

By | 18 October 2016

Saya sudah kongsikan dengan anda manfaat detox seperti kuruskan badan, meningkatkan kesuburan, kulit bermasalah dan lain-lain. Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda beberapa lagi manfaat kesihatan yang didapati selepas mengikuti program detox. Detox Bantu Tingkatkan Kesihatan 1. Masalah kulit Sebenarnya saya pun bukan tahu sangat setiap masalah kesihatan peserta detox. Kebanyakan mereka hanya mahukan menurunkan berat badan… Read More »

Detox dan Peranan Pencegahan Kanser

By | 29 August 2016

Kaitan Toksin dan Kanser Seorang pakar onkologi dari Jerman menyatakan bahawa kanser adalah disebabkan oleh toksin dan persekitaran. Walaupun ada faktor lain seperti kulat, virus, genetik, dan lain-lain. Perubahan yang membawa kepada kanser ini sejak 100 tahun lalu adalah pengenalan kepada beratus-ratus jenis bahan kimia di sekeliling kita. Menurut Dr  Ardavan Shahrdar punca kanser adalah agak kompleks. Tapi ada persamaan seperti… Read More »

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

By | 22 August 2016

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemarkan darah kita. Darah yang penuh toksin akan menyebabkan nutrien dalam darah tidak dapat disalurkan ke seluruh badan dengan baik.… Read More »

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

By | 17 August 2016

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba sediakan di sini beberapa fakta yang anda perlu tahu berkenaan diet rendah karbohidrat, tinggi protein. Apakah diet rendah… Read More »

Fungsi Pelbagai Jenis Detox Ke Atas Tubuh

By | 11 August 2016

Sebelum ini saya ada tuliskan posting berkenaan pelbagai toksin yang ada dalam tubuh kita. Tapi ada juga yang bertanya berkenaan jenis-jenis detox yang saya pun kurang mahir juga. Namun, sebab anda, saya study jugalah berkenaan jenis-jenis detox ni. Dan juga fungsinya ke atas tubuh kita. Jenis-jenis Detox Antara yang saya google, antara jenis-jenis detox yang ada dalam dunia:… Read More »

Turunkan Berat Badan – Detox Hati Anda

By | 15 June 2016

Turunkan Berat Badan – Detox Hati Anda Menjaga hati anda sihat dan bebas daripada toksin adalah satu langkah penting untuk penurunan berat badan yang berkesan dan secara beransur-ansur. Dalam posting ini, kami akan menerangkan kepada anda beberapa garis panduan mudah untuk detox hati anda dan menurunkan berat badan. Tahukah anda bahawa makan bijirin penuh boleh membantu mengurangkan kesesakan hati anda? Kaya… Read More »

5 Sebab Anda Perlu Detox Dengan Program Detox Shaklee

By | 13 June 2016

Mungkin masih ada yang blur tentang kenapa mesti ikuti program detox Shaklee. Program detox Shaklee diperkenalkan sejak April 2016 yang lalu. Kalau ikutkan program ini selama 3 bulan, jadi hanya ada 1 bulan sahaja lagi peluang untuk anda menyertai program ini. Semua penyertaan dengan cara pembelian Set Detox Shaklee akan membolehkan anda mendapat keahlian percuma di samping pulangan… Read More »

Cara Kurangkan Visceral Fat Dengan Mudah dan Selamat

By | 8 June 2016

Ada sapa tahu apakah visceral fat? Saya tahu pasal visceral fat ini baru juga tahun lepas. Masa itu dikhabarkan visceral fat ini memang membahayakan kesihatan. Saya pernah cakap kan saya kadang itu ada rasa degupan kuat pada dada yang berlaku jarang, tapi ada. Walaupun saya rajin amalkan suplemen, tapi ia masih berlaku. Menyedarinya tahun lalu, baru saya faham… Read More »

Syarat Penyertaan Program MummyDetox

By | 13 May 2016

Bila anda tiba ke page ini, ini bermaksud anda berminat untuk mengetahui cara untuk menyertai Program MummyDetox. Tahniah kerana anda komited untuk mengetahui cara bagaimana anda mendapatkan tubuh yang sihat dengan cara yang mudah. Pendek kata, anda memang serius hendak sihat, tidak lagi selalu sakit sana sini. Orang yang berjaya, mereka mulakan sesuatu. Mereka akan buat sehingga berjaya.… Read More »

Kenapa Perlu Suplemen Untuk Detox

By | 13 May 2016

Kenapa Anda Perlu Ambil Suplemen Untuk Detox Assalamualaikum, Terima kasih kerana menziarahi blog MummyDetox powered by Vitamin-Cerdik dan Shaklee. Betul Ke Perlu Ambil Suplemen Untuk Detox? Sebenarnya ramai bertanyakan soalan ini. “Perlukah ambil suplemen untuk detox?” Jawapan jujur daripada saya, “Bergantung kepada individu tersebut. Ada orang perlu. Ada orang tidak perlu.” Saya ingin anda betul-betul faham. Program MummyDetox powered by Shaklee… Read More »