Category Archives: Tips Anti Penuaan

Kepentingan Nilai ORAC Bagi Suplemen Antioksidan

By | 15 January 2016

Kepentingan Nilai ORAC Bagi Suplemen Antioksidan Suplemen Shaklee yang dirumuskan khas sebagai suplemen adalah berdasarkan kepada beribu-ribu kajian makmal, disokong dengan beratus-ratus jurnal penerbitan di samping keberkesanan penggunaan oleh penggunanya. Shaklee sentiasa patuh kepada piawaiannya yang sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi. Bagi anda yang berhasrat untuk mendapatkan nutrisi tambahan yang diketahui memberi manfaat kepada kesihatan dan mencegah penyakit-penyakit kronik, makanan… Read More »

Wordless Wednesday: Adakah anda menua terlalu pantas?

By | 13 January 2016

Wordless Wednesday: Adakah anda menua terlalu pantas? Anti-penuaan bukan semata-mata mahu kelihatan awet muda, bahkan sebenarnya untuk lebih sihat dan mengelakkan penyakit berkaitan penuaan. Penyakit berkaitan penuaan bukanlah orang tua sahaja menghadapinya, jika anda pantas menua, anda juga mungkin terjejas dengan penyakit kesan daripada penuaan. Anda bagaimana? Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Raihanah  SID 864679 No tel:… Read More »

Kepentingan Anti penuaan untuk kesihatan regeneratif

By | 11 January 2016

Kepentingan Anti penuaan untuk kesihatan regeneratif Ramai orang beranggapan suplemen anti penuaan tidak penting. Kata mereka buat apa awet muda, kita bukan mahu muda semata-mata. Sebenarnya kebanyakan mereka yang berkata begini masih kurang maklumat berkaitan penuaan. Apakah penuaan Penuaan adalah satu istilah ringkas untuk satu set proses yang menyumbang kepada kemerosotan kesihatan dan akhirnya mati dengan peredaran masa. Dalam… Read More »

Wordless Wednesday: Makanan tinggi antioksida

By | 6 January 2016

Salam semua, selamat hari Rabu, seperti biasa hari rabu adalah hari Wordless. Less atau Less? Bagi saya less = kurang. Untuk kesihatan lebih baik dan dijauhkan daripada penyakit kronik seperti kanser, para doktor menyarankan pengambilan makanan dan suplemen tinggi antioksidan. Apakah makanan atau suplemen tinggi antioksidan yang anda ambil untuk tujuan tersebut? Kongsikan dengan kami di ruang komen… Read More »

Wordless Wednesday – Pengguna Shaklee 40 Tahun

By | 30 December 2015

Nama pun wordless kan, jadi inilah dia Bisnes tips beliau Beliau amat yakin dengan kualiti shaklee Beliau tidak pernah jemu guna barangan dan sentiasa teruja berkongsi ilmu dan pengalaman  Beliau fokus pada bisnes shaklee sahaja sebagai aktiviti utama. Beliau tidak tinggal perkara asas dalam shaklee untuk bina empayar yang berikan beliau pendapatan tanpa batas dan peluang cara hidup yang lebih baik  Eh, kata wordless… hihih… Read More »

Kajol Sebelum dan Selepas, Kini Lebih Berseri

By | 28 December 2015

Korang ada tengok tak gambar Kajol terbaru? Sebab ada filem baru beliau dengan Shak Rukh Khan, ramai yang perasan transformasi Kajol yang kini berumur 41 tahun. Tengok gambar ini, memang terbeliak mata saya tengok. Terus rasa jeles. Terus terfikir, macamana orang India yang asalnya kulitnya gelap tetiba boleh jadi putih. Kata orang Kajol buat pembedahan membuang sel melatonin,… Read More »

Tunku Jalil, Kanser dan Kepentingan Antioksidan

By | 10 December 2015

Saya selalu juga tulis berkenaan kanser, antioksidan dan radikal bebas. Tulisan kali ini saya menyorot kembali perihal ini sempena memperingati Almarhum Tunku Jalil yang mangkat disebabkan kanser hati minggu lalu. Tunku Jalil Yang Disayangi Rakyat Sabtu lalu negara telah dikejutkan dengan pulangnya ke rahmatullah anakanda Sultan Johor, Tunku Jalil. Seingat saya baginda telah menjalani pembedahan awal tahun ini… Read More »

Nutrisi Kaya Antioksida Melindungi Daripada Kanser

By | 29 October 2015

Baru-baru ini saya ada terbaca satu artikel menyebut bulan Oktober merupakan bulan kanser. Alamak, sudah di penghujung bulan baru perasan ini adalah bulan kanser. Tak mengapalah, biar lambat asalkan jangan tak tahu langsungkan. Jadi bersempena dengan bulan Kanser ini, saya ingin kongsikan artikel berkenaan nutrisi kaya dengan antioksida yang selalu disebutkan dapat melindungi tubuh daripada kanser. Apakah Kanser… Read More »

Tangani Radikal Bebas Untuk Lebih Sihat dan Antipenuaan

By | 13 June 2014

Saya rasa banyak juga posting saya yang saya tulis berkenaan bahaya radikal bebas yang boleh merosakkan sel badan, termasuklah sel kulit. Dalam artikel ini saya nak jelaskan apakah yang dimaksudkan dengan radikal bebas dan kaedah menanganinya. Apakah radikal bebas Apakah radikal bebas Kalau dalam ayat mudahnya, radikal bebas ni macam satu objek yang terencat, bila dia terencat dia… Read More »

Risiko Penyakit Kronik

By | 23 February 2014

Alhamdulillah semalam saya berpeluang untuk menziarahi rakan sepejabat saya yang terlantar di hospital disebabkan darah tinggi. Beliau hanya pergi untuk check-up pada Khamis lalu, tetapi disahkan mempunyai tekanan darah tak normal dan sangat tinggi melebihi 200. Kata beliau doktor suspek ada masalah buah pinggang. Tetapi ini belum dapat disahkan. Vitamin sintetik atau ubat-ubatan mengandungi drugs tidak serap sepenuhnya… Read More »