Category Archives: Vivix

Vivix Bantu Menangani Kencing Manis / Diabetes

By | 7 July 2014

Adakah anda atau dikalangan orang tersayang anda menghidapi kencinng manis? Pada tahun 2013, statistik kaji Selidik Kesihatan dan Morbiditi Nasional (NHSM) pada 2011 menunjukkan 1 daripada 5 orang dewasa menghidap kencing manis. Negara kita juga di kedudukan ke-10 penghidap kencing manis teramai dalam rekod Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Apakah Penyebab Kencing Manis / Diabetes? Faktor Penyebab Kencing Manis Kencing… Read More »

Vivix Untuk 1001 Manfaat dan Penawar

By | 3 July 2014

Vivix Untuk 1001 Manfaat dan Penawar Ramai mungkin dah tahu tentang Vivix, tak kurang yang belum. Bagi saya sendiri saya mula-mula ambil Vivix masa promosi beli 6 percuma 1 dulu, saya rasa setahun yang lalu jugalah. Sebab saya tahu Vivix memang baik untuk kesihatan keseluruhan, elakkan daripada penyakit kronik walaupun Alhamdulillah saya sihat tanpa penyakit kronik. Cuba anda… Read More »

Anggur muscadine? Apa tu dan apa kaitannya dengan kesihatan kita?

By | 21 April 2014

[Info VIVIX] Kalaulah anggur ni boleh ditanam je di belakang rumah, memang dah lama tanam.  Kalau dapat tanam pun tak larat juga nak makan berkilo-kilo sehari untuk mendapatkan khasiat harian yang seimbang. Jadi paling baik, pengambilan Vivix dah mampu menyelesaikan masalah ni. Tahukah anda yang muscadine grape (saiznya BESAR) digunakan untuk menghasilkan vivix…cuba anda google..apa kualiti muscadine tu..hehe..… Read More »

Apa Istimewa Vivix?

By | 26 August 2013

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mulberry mengandungi resveratrol Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Manfaat Vivix Mengaktifkan gen panjang umur : Dr. David… Read More »

Rawati Rambut Beruban Dengan Vivix

By | 15 August 2013

Vivix adalah produk terbaru Shaklee (baru sampai ke pasaran Malaysia), merupakan produk anti penuaan yang powerful.   Memetik dari website Shaklee Malaysia: Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada… Read More »

FAQ Vivix

By | 4 August 2013

Vivix antara produk terkini yang dihasilkan Shaklee berdasarkan penyelidikan saintifik yang dilakukan selama bertahun-tahun. Berikut adalah soalan yang selalu ditanya (Frequently Asked Question, FAQ) mengenai VIVIX :Q : Apa itu VivixA : Vivix adalah campuran polifenol dengan paten tertunda yang kuat dan eksklusif dari bahan-bahan botanikal yang terbukti di dalam makmal mampu memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama… Read More »

Diabetes dan Resveratrol

By | 19 June 2013

Apa itu diabetes? – keadaan dimana paras gula dalam darah melebihi paras normal (selalunya dikaitkan sebagai metabolic disease) – terbahagi kepada dua sebab: 1. Pankreas tidak dapat menghasilkan insulin –> Type I diabetes –> memerlukan suntikan insulin –> selalunya diwarisi (sebab tu kadang2 Type I diabetes ni terjadi di kalangan kanak2) 2. Sel tidak dapat menggunakan insulin yang… Read More »

Vivix™-nutrisi anti penuaan terbaik di dunia kerana ia adalah nutrisi pertama di dunia yg mampu menembusi DNA manusia.

By | 10 May 2013

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Apa itu Polifenol ? Polifenol adalah kelompok zat… Read More »

Cepat letih, lesu dan lenguh2 badan?

By | 7 May 2013

Hari ni nak berkongsi dengan anda semua tentang tonik ajaib yang EKSLUSIF hanya dari Shaklee iaitu VIVIX yang cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.       Sila pastikan VIVIX ni disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama… Buat yang tak pernah tengok ni… Read More »