Call nowWhatsapp

Category Archives: Vivix

Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

Ramai juga mengeluh bila sudah lama Advanced Joint Health Tablet (AJHT) telah tiada di pasaran. Abah dan mama saya pun sebenarnya pengguna tegar AJHT, tapi sejak bertahun-tahun AJHT sudah putus harap hendak menunggu. Jadi mereka teruskan dengan suplemen sediada. Anda mungkin masih belum betul-betul tahu lagi sebenarnya Vivix juga baik untuk kesihatan sendi dan lutut. […]

Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis

Resveratrol bantu proses apoptosis sel

Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis Dalam artikel ini saya akan kongsikan maklumat berhubung proses apoptosis dengan bantuan Vivix. Sebelum itu kita ambil tahu dulu apakah apoptosis dan necrosis. Tuhan jadikan sistem sel badan kita sangat unik. Sel juga mengalami saat-saat kematian. Apakah Apoptosis dan Necrosis? Secara ringkas, Apoptosis= Kematian Sel Secara Normal Necrosis= Kematian […]

Cara Beli Vivix Dengan Lebih Murah

Vivix dan packaging yang ekslusif

Sebenarnya ramai hendak cuba Vivix kan? Tapi ramai yang mengeluh bila tengok harganya. Ada yang teringin hendak beli, ada yang tunggu simpan duit dulu, ada yang memang suka tapi… Ada tapi di belakang tu. Jadi hari ini saya kongsikan bagaimana anda cara beli Vivix dengan lebih murah tanpa perlu melalui pengedar haram (samada jual di […]

11 Fakta Penting Tentang Anggur Muscadine

Anggur muscadine

Pernah dengar tentang anggur muscadine? Saya pernah jumpa anggur ini di KLCC, sebiji berharga rm110 (tahun 2013). Harga sekilogram adalah rm2000. Memang seriau tengok, mahal betul. Kenapa sampai mahal sangat kan? Rupanya sebab khasiatnya yang jadikan ia sangat mahal. Sejak mengenali Vivix, rasa mahu je tanam anggur muscadine di tepi rumah. Boleh makan hari-hari (kalau […]

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

Walaupun disimpan di dalam penyejuk beku, Vivix tidak membeku menunjukkan kandungannya sangat tulen

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix Shaklee. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? […]

Polifenol dan Manfaat Kepada Manusia

Polifenol dan manfaat kepada kesihatan

Salah satu manfaat dalam Vivix adalah polifenol. Polifenol bersama dengan resveratrol ini telah dipatent oleh Shaklee. Bermakna tiada syarikat boleh membuat produk berasaskan resveratrol dan polifenol. Tapi tahukah kita apakah polifenol dan bagaimana ia bermanfaat untuk kita? Apakah polifenol? Polifenol adalah fitokimia, bermakna sebatian yang terdapat dengan banyaknya dalam makanan semulajadi yang mempunyai sifat antioksidan. […]

Gabungan Resveratrol dan Polifenol Jadikan Vivix Antipenuaan Terbaik

Tahukah anda, Vivix merupakan sebatian resveratrol anti penuaan paling berkuasa, paling tulen dan paling kuat zaman ini. Dalam kajian makmal, bahan-bahan dalam Vivix telah menunjukkan memberikan kesan positif melalui empat mekanisme utama penuaan selular. Soalnya, begitu banyak suplemen berasaskan resveratrol di pasaran, tetapi kenapa anda perlukan Vivix? Mengapa Vivix lebih baik berbanding semua resveratrol lain […]

Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX

Posting kali ini saya ingin berkongsi berkenaan manfaat polyganum cuspidatum dalam Vivix. Sebelum ini saya sudahpun berikan manfaat dan kelebihan ramuan Vivix yang lain seperti lobak ungu, elderberi, anggur muscadine. Semua orang tahu ada 4 ramuan utama Vivix iaitu: Anggur muscadine Lobak Ungu Elderberi Polyganum cuspidatum (atau Japanese knotweed) Apakah Polyganum Cuspidatum Polyganum Cuspidatum (japanese […]

Cara Vivix Bantu Rawat Kebas Akibat Diabetes

Kebas Kaki Tangan Akibat Diabetes

Baru-baru ini ada customer bertanya kepada saya GLA Complex untuk masalah kebas ibunya. Kebas kaki dan tangan berlaku kepada pesakit diabetes adalah disebabkan oleh kesan sampingan ubat yang diambil. Elok kita fahamkan mengapa boleh terjadi dan bagaimana Vivix dan set Shaklee boleh membantu masalah kebas ini. Apakah Kebas Kebas adalah keadaan dimana seseorang mengalami kekurangan  rasa […]

7 Cara Vivix Bantu Rawatan Sakit Buah Pinggang

Cara vivix bantu rawatan sakit buah pinggang tahap 5

Banyak info telah saya ketengahkan dalam beberapa posting saya berkenaan Vivix sebagai nutrisi untuk buah pinggang. Namun, mungkin menjadi persoalan kepada pesakit atau ahli keluarga, bagaimana Vivix sebagai nutrisi sihat untuk buah pinggang. Dalam artikel kali ini saya jelaskan lebih terperinci. Apakah Resveratrol Ada suatu bahan dalam Vivix iaitu resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksida – polifenol, […]