Category Archives: Vivix

10 Jenis Polifenol Dalam Vivix Bantu Kesihatan

By | 6 December 2017

Selama ni saya tahu polifenol digabungkan dengan resveratrol, inilah gabungan paling menjadi hingga meletopkan sales Vivix. Ada banyak jenis polifenol, kita tak tahu yang mana Shaklee ambil. Baru-baru ni ketika saya kemas rumah, saya terjumpa sebuah buku Shaklee. Dalam buku tu menyenaraikan jenis-jenis polifenol yang dimasukkan bersama-sama resveratrol untuk menjadi ramuan Vivix. Cuma malangnya ia tidak dikemaskini, sebab… Read More »

Vivix Bantu Kuruskan Badan

By | 22 November 2017

Ada je testimoni yang sebut ambil Vivix pun dia boleh turun. Mula saya pun tak percaya, macamana Vivix yang cuma pati tumbuhan tu mampu bantu orang kuruskan badan? Sehingga saya alami sendiri. Ceritanya begini. Mula April 2016, saya mula dengan program Detox Shaklee. Salah satu produk dalam Set Detox adalah Vivix Shaklee. Saya cuma diberitahu Vivix ni bantu… Read More »

Klinik Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

By | 3 November 2017

Berhenti merokok pun boleh pulak dengan Shaklee. Mesti ramai kata ubat ajaib ke Vivix Shaklee ni. Ha katalah apa pun, yang penting kita kena tahu macamana tubuh kita berfungsi dan bagaimana Vivix bertindak dan membantu lengkapkan nutrisi antioksidannya. Dari 2 kotak sehari kepada 1 kotak Sebelum saya sebutkan macamana Vivix boleh bantu korang berhenti merokok, baik tengok testimoni… Read More »

Vivix Promo November 2017

By | 1 November 2017

Memang best la promo kali ni. Promo ni khusus adalah Vivix, TAPI untuk keahlian baru sahaja. Promo November 2017 Untuk Ahli Baru Korang belum jadi ahli Shaklee? Bulan ini Shaklee buat special promotion untuk korang. Beli Vivix 2 botol bulan ni korang akan dapat: Diskaun 25% Keahlian percuma bernilai rm80 Pos percuma bernilai rm10.60 Pulangan tunai sebanyak rm36… Read More »

Vivix dan Masalah Sopak atau Vitiligo

By | 30 October 2017

Anda atau orang yang anda kenali mempunyai masalah sopak? Jemput baca tulisan di bawah. Teori Masalah Sopak Sopak mempunyai kaitan dengan masalah genetik dan juga bukan genetik. Walaupun beberapa teori telah dicadangkan, tetapi ia masih belum membuktikan punca sebenar masalah vitiligo. Tetapi ramai saintis bersetuju bahawa ia adalah berpunca daripada kematian sel melanocyte yang sepatutnya menghasilkan melanin iaitu… Read More »

Tahap 3 Buah Pinggang Jadi Normal

By | 20 October 2017

Ramai juga orang ada masalah dengan buah pingang kan? Setiap hari saya menerima banyak customer bermasalah dengan buah pinggang. Ada satu berita gembira saya ingin khabarkan. Tahap 3 Buah Pinggang Kini Normal Saya pernah ada seorang customer tahun ini yang ambil Vivix Shaklee untuk masalah buah pinggang beliau. Kisah beliau saya coretkan dalam Vivix Nutrisi Untuk Kerosakan Buah… Read More »

Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah

By | 9 October 2017

Selalu saya cerita Vivix Shaklee kebanyakannya untuk kesihatan, betul tak? Jarang juga saya tuliskan berkenaan khasiatnya untuk kulit, terutama kulit bermasalah. Ramai yang ambil Vivix dan mendapati kulit mereka semakin sihat, di samping ada yang menyatakan mereka kini awet muda. Memang kalau kita lihat banyak gambar yang dikongsikan, sangat betul dakwaan mereka. Namun nak kena faham juga macamana… Read More »

Vivix Shaklee: Penjelasan Dari Ketua Saintis Shaklee

By | 12 June 2017

Baru-baru ini memang agak viral berkenaan Shaklee dan Vivix di media sosial. Teruk kena serang, tapi alhamdulillah dan insyaAllah biarlah Allah yang tunjukkan kebenarannya. Kadangkala tidak guna juga untuk bertengkar dan berhujah pada saat masing-masing degil hendak menegakkan pendirian masing-masing. Jadi lebih baik diam, teruskan kerja dan bisnes seperti biasa. Namun saya tidak boleh berhenti daripada mendapatkan maklumat… Read More »

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni

By | 10 June 2017

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni Dalam artikel ini saya berkongsi dengan anda segala yang anda perlu tahu berkenaan Vivix Shaklee seperti kelebihan, fungsi, kajian klinikal. testimoni dan mengapa Vivix Shaklee perlu menjadi pilihan anda. Artikel ini memang agak panjang kerana banyak maklumat berkaitan Vivix Shaklee yang ingin saya kongsikan dengan anda. Apakah Vivix Shaklee Vivix™… Read More »

Vivix Shaklee dan Perlindungan DNA

By | 18 May 2017

Vivix Shaklee dan Perlindungan DNA Ramai juga yang tertanya-tanya apa kaitan Vivix Shaklee dengan perlindungan DNA. DNA tu apa? Jadi dalam posting kali ini saya sertakan bagaimana Vivix Shaklee dikatakan dapat memberikan perlindungan kepada DNA kita. Apakah DNA Daripada Wikipedia, Asid Deoksiribonukleik (DNA) merupakan komponen kimia utama kromosom dan merupakan bahan yang menghasilkan gen. Ia kadang kala dipanggil… Read More »