Category Archives: Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder Untuk Sendi Anda

By | 26 May 2017

Shaklee Collagen Powder Untuk Sendi Anda Rasanya daripada perkongsian artikel sebelum ini, kita sudah faham bahawa collagen bukan sahaja penting untuk kulit, bahkan sangat penting untuk pergerakan kita iaitu tulang dan sendi. Artikel berikut adalah bagaimana collagen membantu dari sudut sendi yang sihat. Collagen diperlukan untuk gerakan dan keanjalan Di setiap sendi kita, ada padding dan sokongan untuk… Read More »

4 Cara Tingkatkan Collagen Secara Semulajadi

By | 25 May 2017

5 Cara Tingkatkan Collagen Secara Semulajadi Semakin kita tua, tahap collagen dalam kulit, tulang dan otot akan berkurangan. Proses ini bermula seawal 25 tahun yang membawa kepada kedutan, garis halus, kulit kendur, keguguran rambut, tulang rapuh, arthritis dan beberapa isu kesihatan yang lain. Sekiranya anda faham tentang mengapa dan bagaimana collagen berkurangan dan bagaimana ia bertambah, 5 cara… Read More »

Shaklee Collagen Powder Drink Terbaik Di Pasaran

By | 24 May 2017

Jarang benar saya tuliskan berkenaan Shaklee Collagen Powder Drink betul tak? Rasanya lama juga tidak kemaskini posting berkaitannya. Sebab saya jarang gunakannya sebenarnya. Bila tidak saya amalkan, memang kuranglah saya syorkan atau kongsikan. Namun saya mula semula ambil Shaklee Collagen Powder Drink sejak 2 minggu lalu. Ramai yang ingin dapatkan kulit cantik dengan mengambil collagen. Collagen sebenarnya mempunyai… Read More »

Kebaikan Kolagen Untuk Kesihatan Tulang Elak Osteoporosis

By | 12 May 2017

Kebaikan Kolagen Untuk Kesihatan Tulang Elak Osteoporosis Posting saya sebelum ini ada saya nyatakan bagaimana kebaikan kolagen untuk tulang demi mencegah osteoporosis. Menurut Persatuan Osteoporosis Malaysia, kira-kira 400 ribu wanita Malaysia menderita dengan penyakit Osteoporosis. Menjelang tahun 2020, bilangan orang tua di negara kita melebihi 55 tahun akan meningkat ke 4.6 juta. Dijangkakan masalah osteoporosis akan meningkat jika… Read More »

Set Osteoporosis Shaklee Bantu Cegah dan Terbalikkan Risiko

By | 8 May 2017

Set Osteoporosis Shaklee Bantu Cegah dan Terbalikkan Risiko Kelmarin di program Shaklee community di Shaklee Home Office, ada dibuat screening untuk beberapa tahap kesihatan iaitu; Ujian darah – glukos Ujian darah – kolestrol Ujian tahap BMI – mengukur kecergasan dan berat badan Ujian tahap ketumpatan tulang – mengukur tahap risiko osteoporosis Untuk program seumpama, Shaklee telah membeli 2… Read More »

8 Ciri Memilih Kolagen Terbaik

By | 12 May 2016

Wanita mahupun lelaki yang suka menjaga penampilan tentu akan tercari-cari produk kolagen terbaik. Memang ada lelaki pun ambil kolagen, contohnya rakan di ofis saya. Dia ambil kolagen lebih dulu daripada saya dan beliau mengetahui kepentingan mengambil kolagen. Tapi banyak sangat kolagen di pasaran. Manakah yang anda perlu ambil, selamatkah, berkesankah? Posting kali ini akan memberikan anda panduan 8… Read More »

Shaklee Collagen Powder Bukan Sekadar Kolagen

By | 10 May 2016

Ramai yang ingin dapatkan kulit cantik dengan mengambil kolagen. Kolagen sebenarnya mempunyai pelbagai kebaikan, bukan sahaja berkenaan kulit cantik semata-mata. Satu ketika dulu dan sehingga kini pun memang ramai ambil kolagen kan. Saya antara yang mengelakkan ambil kolagen, masa itu sebab: Tidak faham keperluan kolagen Takut dengan kolagen di pasaran yang tidak diketahui sumber dan keberkesanannya Jadi saya… Read More »

Cara Pilih Kolagen Terbaik dan Berkesan

By | 26 December 2015

Banyak juga kolagen di pasaran, kan. Sebut saja nama apa, mesti ada. Saya perasan kolagen melonjak sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Banyaknya sampai kita tidak tahu hendak pilih yang mana. Masa itu saya pun tidak ambil port pun pasal kolagen ini, maklumlah belum terbuka lagi pasal kesihatan. Keperluan Kolagen Kepada Badan Kolagen adalah protein, secara kasar 33% daripada… Read More »

Collagen Powder Untuk Ibu Hamil

By | 11 September 2014

Ada yang bertanya, kalau hamil boleh ke ambil Collagen Powder ni? Wah wah ibu hamil pun mestilah nak cantik jugak, jangan tak tahu. Ibu hamil boleh mengambil Collagen Powder… TETAPI hanya sebagai masker sahaja.  Masker Collagen Powder   Apakah Fungsi Collagen Powder Untuk Ibu Hamil?   1. Mencantikkan kulit Walaupun tak minum Collagen Powder, disebabkan Collagen Powder merupakan… Read More »

Adakah Anda Perlukan Kolagen? Shaklee Collagen Powder (SCP)

By | 11 May 2014

Adakah anda ada alami perkara berikut? 1. Rambut mudah kering dan bercabang 2. Kulit dengan pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintik 3. Kekurangan kalsium dan risiko osteoporosis 4. Kulit kendur / berkedut 5. Sakit sendi 6. Kuku mudah pecah dan kurang bersinar 7. Penyakit gigi 8. Payudara kurang anjal 9. Penglihatan kabur 10. Organ dalaman kurang berfungsi. Tahukah… Read More »