Category Archives: Shaklee

Shaklee Youth Skincare Bebas Paraben & Semulajadi

By | 22 October 2017

Yey skincare baru dari Shaklee! Pada 11 Ogos 2017, Shaklee Corporation baru saja melancarkan Produk Skin Care terbaru YOUTH By Shaklee. Rangkaian Penjagaan Kulit Muka Shaklee YOUTH ini merupakan 100% semulajadi (natural) dan dijamin BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon dan merkuri. Produk Skin Care Shaklee YOUTH ini dijamin bebas dari bahan kimia berbahaya yang menyebabkan kanser dan pelbagai masalah… Read More »

Tahap 3 Buah Pinggang Jadi Normal

By | 20 October 2017

Ramai juga orang ada masalah dengan buah pingang kan? Setiap hari saya menerima banyak customer bermasalah dengan buah pinggang. Ada satu berita gembira saya ingin khabarkan. Tahap 3 Buah Pinggang Kini Normal Saya pernah ada seorang customer tahun ini yang ambil Vivix Shaklee untuk masalah buah pinggang beliau. Kisah beliau saya coretkan dalam Vivix Nutrisi Untuk Kerosakan Buah… Read More »

Kalsium Magnesium Untuk Ibu Mengandung

By | 18 October 2017

Anda ibu mengandung? Tahu tak salah ada tiga nutrisi penting perlu diambil di sepanjang kehamilan anda? Kalsium, magnesium, vitamin D, semuanya punyai khasiat tertentu untuk membantu anda di sepanjang proses mengandung, juga turut mempunyai khasiat untuk bayi anda. Ayuh kita lihat lebih lanjut. Kenapa anda memerlukan magnesium semasa kehamilan Magnesium adalah penting untuk pelbagai reaksi biologi dalam badan termasuk… Read More »

Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah

By | 9 October 2017

Selalu saya cerita Vivix Shaklee kebanyakannya untuk kesihatan, betul tak? Jarang juga saya tuliskan berkenaan khasiatnya untuk kulit, terutama kulit bermasalah. Ramai yang ambil Vivix dan mendapati kulit mereka semakin sihat, di samping ada yang menyatakan mereka kini awet muda. Memang kalau kita lihat banyak gambar yang dikongsikan, sangat betul dakwaan mereka. Namun nak kena faham juga macamana… Read More »

Makanan Terbaik Untuk Naikkan Paras HB

By | 26 September 2017

Ada juga antara kita hadapi masalah HB rendah kan? HB tu apa? Dan apa makanan terbaik untuk naikkan paras HB? Platelet darah akan dapat melindungi kita daripada kehilangan darah yang terlalu banyak apabila kita cedera. Platlet darah ditemui di dalam darah, bersifat melekit dan tanpa warna. Ubat-ubatan boleh didapati untuk merawat masalah ini, tetapi beberapa makanan tertentu dapat… Read More »

Cara Cegah Jaundice Bayi Terbukti Berkesan

By | 29 August 2017

Ramai bayi yang dilahirkan sekarang ini rata-rata akan mengalami jaundice. Artikel saya kali ini berkenaan cara cegah jaundice bayi adalah berpotensi berkesan secara klinikal. Mungkin jika ada pun, tidak perlu sampai perlu warded (maknanya jaundice tinggi sangat). Saya tahu betapa teruknya jika anak baru lahir mengalami kuning. Pengalaman saya sendiri dengan anak pertama dan kedua, kedua-duanya perlu warded… Read More »

Omega Guard Minyak Ikan Terbaik

By | 14 August 2017

Omega Guard adalah salah satu suplemen penting yang saya ambil setiap hari. Bukan saya sahaja, bahkan semua ahli keluarga saya ambil Omega Guard setiap hari tanpa mengira umur. Dari umur setahun hingga ayah saya umur 70 tahun memang konsisten ambil Omega Guard. Omega Guard adalah sejenis suplemen bersifat minyak ikan. Khasiat minyak ikan memang ramai sudah tahu, betul… Read More »

Sihat dan Bertenaga Dengan Set Haji dan Umrah Shaklee

By | 4 August 2017

Semalam ada kelas online dalam tim kami berkenaan tips topik sihat dan bertenaga dengan Set Haji dan Umrah Shaklee. Kenapa kena ambil set ni, daripada kelas semalam membuka mata saya bahawa dengan pengambilan set ini dapat membantu jemaah haji atau umrah dalam melaksanakan ibadah itu. Cabaran Menunaikan Haji dan Umrah Sebagai umat Islam, kita diwajibkan menunaikan haji atau… Read More »

Minum Susu Menyumbang Kepada Osteoporosis

By | 20 July 2017

Minum Susu Menyumbang Kepada Osteoporosis Baru-baru ini saya ada terbaca perkongsian DrMizam berkaitan kerapuhan tulang yang dikaitkan dengan pengambilan susu. Eh macam menjadi satu pengesahan kepada posting saya sebelum ini berkaitan masalah osteoporosis atau kerapuhan tulang. Bagi yang baru sahaja membaca posting saya, sebelum ini saya ada kongsikan pengalaman saya: Saya sendiri didiagnos Osteoporosis (pada Mei 2017) Suami kepada… Read More »

Rawatan Terbaik Untuk Sakit Sendi Dan Lutut

By | 13 July 2017

Mungkin sebahagian daripada anda telah tahu, mungkin ramai masih sangsi. Dalam posting kali ini saya ingin kongsikan maklumat berkaitan sakit sendi dan lutut di kalangan kita. Sakit sendi bukan asing pun daripada kita. Orang muda pun telah ada simptom ini betul tak? Ada kawan saya berumur lewat 20an pun telah alami sakit lutut. Sakit lutut pun sinonim dengan… Read More »