Call nowWhatsapp

Category Archives: Shaklee

Ramuan Youth Skincare Terbaik Untuk Kulit

Saya nak bagi korang mengigau dengan Youth Skincare ni. Yang nak masuk Malaysia ni ada 6 produk. Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan. Yelah, bila umur bertambah, banyak sel rosak, sel mati termasuk sel kulit Kita. Collagen berkurangan, kulit kurang anjal, muncul garis-garis halus (itulah kedut!). Kalau Tak caya Cuba cubit pipi anak. Lainkan keanjalan […]

Elakkan Bayi Pramatang Dengan Omega 3

omega 3 dan bayi pramatang

Asid lemak omega-3 adalah penting untuk perkembangan saraf otak bayi dan penting untuk kehamilan dan berat masa lahir. Kebanyakan wanita hamil mungkin tidak mendapat cukup asid lemak omega-3 kerana tidak mendapat pemakanan berasaskan omega 3 yang mencukupi. Bagi wanita hamil untuk mendapatkan asid lemak omega-3 yang mencukupi, melalui pemakanan dan suplemen. Dalam artikel ini saya […]

10 Tahun Lebih Muda Dengan #YouthSkinCare

shaklee youth skin care

Ni overclaim ke apa? Masa mula-mula diperkenalkan, tertanya juga, betul ke? Apa buktinya? Ada satu sesi diadakan bersama para masters di mana Ketua Pakar Nutrisi Shaklee memberitahu berhubung 10 tahun lebih muda dengan Youth Skin Care. Skin Age Index Sejenis ujian yang diberi nama SKIN AGE INDEX di jalankan oleh Pakar kulit (Skin Expert) buat […]

DHA vs EPA: Mana Satu Lebih Penting

EPA vs DHA mana satu lebih penting

EPA dan DHA adalah nutrien yang memberi faedah kehidupan yang sihat untuk kesihatan manusia. Dari sebelum lahir ke usia tua, manusia memerlukan EPA dan DHA dan kerana tubuh kita tidak boleh membuat lemak ini dalam tubuh kita, kita mesti mengambilnya daripada diet seharian. EPA dan DHA adalah lemak omega-3 dan lemak utama dalam ikan dan […]

Ubat Statin dan Kesan Sampingan

Baru-baru ini mak saya mengadu sakit otot, lenguh pada bahu dan belakang serta kebas pada tangan. Apabila cek gula dalam darah, ianya tidak tinggi pun. Lepas seminggu, kami rujuk ke hospital. Dr cuma cakap mungkin alergi. Jadi dr cucuk ubat dan berikan beberapa jenis ubat. Lepas seminggu, saya baru teringat tentang kesan sampingan statin. Rupanya […]

Review Omega Guard Dan Neurogain

kepentingan omega 3 kepada tubuh

Posting ini adalah review kedua-dua produk yang saya pernah amalkan. Satu saya amalkan pada tahun 2011, satu lagi saya amalkan sejak tahun 2012 hingga sekarang. Saya ambil Neurogain semasa mengandung anak kedua. Ia diprescribed oleh doktor yang merawat saya. Jadi bayar kos doktor sekali dengan vitamin ni sekali. Masa tu memang belum terjebak lagi dengan […]

Manfaat Polifenol Untuk Kesihatan Jantung

cegah penyakit jantung dengan shaklee

Semua orang ada jantung, kemungkinan untuk setiap orang mendapat mana-mana penyakit berkaitan jantung juga tentu ada. Bagaimana cara terbaik untuk melindungi kita daripada masalah berkaitan jantung? Peranan Polifenol Mempromosi Kesihatan Jantung Sebagai organ yang paling sibuk, jantung tentunya perlukan nutrisi dan penjagaan terbaik. Polifenol adalah sejenis antioksidan dan bermanfaat untuk mengekalkan kesihatan dan fungsi jantung […]

Polifenol Rahsia Awet Muda Kulit Cantik Berseri

Rahsia awet muda dengan vivix

Ini paling best bagi wanita, apa lagi kalau boleh jadikan kulit cantik, betul tak? Memang ramai yang gunakan Vivix Shaklee kulitnya jadi cantik berseri dan mereka sendiri awet muda. Tak percaya? Ayuh tengok gambar-gambar di bawah. Mereka semua ni pengguna Vivix. Testimoni Vivix Shaklee Awet Muda Kulit Cantik Berseri Mereka pengguna Shaklee dan Vivix. Memang […]

Polifenol Kekalkan Paras Gula Darah Normal

Vivix Shaklee

Masalah paras gula tinggi paling banyak di kalangan kita. Bilangan pesakit diabetes pun makin bertambah. Bukan risau dapat diabetes sahaja, bahkan penyakit lain pun berkaitan juga dengan paras gula dalam darah tinggi seperti sakit jantung, arthritis, kanser dan lain-lain. Diabetes adalah sejenis penyakit sistemik, ia boleh menyebabkan organ lain juga bermasalah seperti jadi kes strok, […]

Harga Vivix Shaklee Over Priced

Setengah orang kata mahal sangat Vivix Shaklee ni, tak padan langsung. Haish kenapa la mahal sangat ya? Sebenarnya bukan mahal pun, tapi bila kita tak nampak kualiti dan nilainya, apa lagi kita benci dengan produk ni, maka yang kita nampak hanyalah mahal, over priced, over claim dan sebagainya. Hari ini saya kongsikan dengan korang, betul […]