Category Archives: Shaklee

Klinik Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

By | 3 November 2017

Berhenti merokok pun boleh pulak dengan Shaklee. Mesti ramai kata ubat ajaib ke Vivix Shaklee ni. Ha katalah apa pun, yang penting kita kena tahu macamana tubuh kita berfungsi dan bagaimana Vivix bertindak dan membantu lengkapkan nutrisi antioksidannya. Dari 2 kotak sehari kepada 1 kotak Sebelum saya sebutkan macamana Vivix boleh bantu korang berhenti merokok, baik tengok testimoni… Read More »

Vivix Promo November 2017

By | 1 November 2017

Memang best la promo kali ni. Promo ni khusus adalah Vivix, TAPI untuk keahlian baru sahaja. Promo November 2017 Untuk Ahli Baru Korang belum jadi ahli Shaklee? Bulan ini Shaklee buat special promotion untuk korang. Beli Vivix 2 botol bulan ni korang akan dapat: Diskaun 25% Keahlian percuma bernilai rm80 Pos percuma bernilai rm10.60 Pulangan tunai sebanyak rm36… Read More »

Vivix dan Masalah Sopak atau Vitiligo

By | 30 October 2017

Anda atau orang yang anda kenali mempunyai masalah sopak? Jemput baca tulisan di bawah. Teori Masalah Sopak Sopak mempunyai kaitan dengan masalah genetik dan juga bukan genetik. Walaupun beberapa teori telah dicadangkan, tetapi ia masih belum membuktikan punca sebenar masalah vitiligo. Tetapi ramai saintis bersetuju bahawa ia adalah berpunca daripada kematian sel melanocyte yang sepatutnya menghasilkan melanin iaitu… Read More »

Produk Shakleebaby Selamat Untuk Bayi

By | 26 October 2017

Ada produk baru dari Shaklee akan diperkenalkan pada November 2017. Sebenarnya produk ShakleeBaby bukanlah baru pada Shaklee. Ia telah berada di pasaran sekitar tahun 2009. Tapi tahun ini baru dibawa masuk ke Malaysia. Cabaran Produk Bayi Sebelum itu, jemput tonton video di bawah: Kita mak-mak memang tahulah kan bila ada baby, memang perlulah ada set penjagaan khusus untuk… Read More »

Shaklee Youth Skincare Bebas Paraben & Semulajadi

By | 22 October 2017

Yey skincare baru dari Shaklee! Pada 11 Ogos 2017, Shaklee Corporation baru saja melancarkan Produk Skin Care terbaru YOUTH By Shaklee. Rangkaian Penjagaan Kulit Muka Shaklee YOUTH ini merupakan 100% semulajadi (natural) dan dijamin BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon dan merkuri. Produk Skin Care Shaklee YOUTH ini dijamin bebas dari bahan kimia berbahaya yang menyebabkan kanser dan pelbagai masalah… Read More »

Tahap 3 Buah Pinggang Jadi Normal

By | 20 October 2017

Ramai juga orang ada masalah dengan buah pingang kan? Setiap hari saya menerima banyak customer bermasalah dengan buah pinggang. Ada satu berita gembira saya ingin khabarkan. Tahap 3 Buah Pinggang Kini Normal Saya pernah ada seorang customer tahun ini yang ambil Vivix Shaklee untuk masalah buah pinggang beliau. Kisah beliau saya coretkan dalam Vivix Nutrisi Untuk Kerosakan Buah… Read More »

Kalsium Magnesium Untuk Ibu Mengandung

By | 18 October 2017

Anda ibu mengandung? Tahu tak salah ada tiga nutrisi penting perlu diambil di sepanjang kehamilan anda? Kalsium, magnesium, vitamin D, semuanya punyai khasiat tertentu untuk membantu anda di sepanjang proses mengandung, juga turut mempunyai khasiat untuk bayi anda. Ayuh kita lihat lebih lanjut. Kenapa anda memerlukan magnesium semasa kehamilan Magnesium adalah penting untuk pelbagai reaksi biologi dalam badan termasuk… Read More »

Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah

By | 9 October 2017

Selalu saya cerita Vivix Shaklee kebanyakannya untuk kesihatan, betul tak? Jarang juga saya tuliskan berkenaan khasiatnya untuk kulit, terutama kulit bermasalah. Ramai yang ambil Vivix dan mendapati kulit mereka semakin sihat, di samping ada yang menyatakan mereka kini awet muda. Memang kalau kita lihat banyak gambar yang dikongsikan, sangat betul dakwaan mereka. Namun nak kena faham juga macamana… Read More »

Makanan Terbaik Untuk Naikkan Paras HB

By | 26 September 2017

Ada juga antara kita hadapi masalah HB rendah kan? HB tu apa? Dan apa makanan terbaik untuk naikkan paras HB? Platelet darah akan dapat melindungi kita daripada kehilangan darah yang terlalu banyak apabila kita cedera. Platlet darah ditemui di dalam darah, bersifat melekit dan tanpa warna. Ubat-ubatan boleh didapati untuk merawat masalah ini, tetapi beberapa makanan tertentu dapat… Read More »

Cara Cegah Jaundice Bayi Terbukti Berkesan

By | 29 August 2017

Ramai bayi yang dilahirkan sekarang ini rata-rata akan mengalami jaundice. Artikel saya kali ini berkenaan cara cegah jaundice bayi adalah berpotensi berkesan secara klinikal. Mungkin jika ada pun, tidak perlu sampai perlu warded (maknanya jaundice tinggi sangat). Saya tahu betapa teruknya jika anak baru lahir mengalami kuning. Pengalaman saya sendiri dengan anak pertama dan kedua, kedua-duanya perlu warded… Read More »