Category Archives: Shaklee

Rahsia awet muda 10 tahun

By | 16 February 2018

Bila mula menjelang 30an, kulit muka mula kusam dan nampak tak bermaya. Pipi yang tak lama dulu tegang dan mula kendur. Garis di sebelah pipi dan mata makin dalam. Beza betul 20an dan 30an kan? 30an inilah masa semua sakit dan penuaan muncul. Nak tau rahsia kulit tebal dan tegang, berkilat glowing dan fresh!? Rahsianya ialah pada “KOLAGEN”… Read More »

Shaklee Youth Skincare Harga dan Review

By | 14 February 2018

Diam tak diam dah nak masuk seminggu Youth Shaklee diperkenalkan kepada kita di Malaysia. Jadi artikel ni lebih kepada review dan harga Youth Skincare. Tentu korang sendiri teruja nak ambil tahu kan. Review Youth Shaklee Skincare Di bawah adalah antara review yang diperolehi oleh pengguna Youth skincare. Ada yang lebih sebulan pakai. Ini disebabkan Shaklee ada bagi tester… Read More »

Krim malam Youth Skincare tanpa merkuri

By | 12 February 2018

Biasa kita dengar bila berlaku rampasan produk kosmetik, krim malam paling banyak. Timbul persoalan di situ, kenapa asyik-asyik krim malam. Dan ia dirampas pula sebab mengandungi toksin iaitu merkuri. Selaluinya syarikat pengeluar kosmetik menggunakan merkuri dalam krim malam untuk proses pembaikan dan memutihkan kulit. Kenapa merkuri bahaya untuk kulit dan kesihatan Masa saya belajar sains di menengah atas… Read More »

Jadi Anak Yatim Selepas Bapa Diserang Serangan Jantung

By | 7 February 2018

Terkini kisah viral seorang bapa berusia 37 tahun meninggal dunia akibat serangan jantung selepas menghantar anak ke sekolah. Isteri beliau dalam pantang yang juga OKU penglihatan. Maknanya ada anak yang masih berumur beberapa hari. Kisah ini sangat menyentuh hati. Allahuuu. Ada tak ahli keluarga korang penyumbang angka kepada statistik ini ? Jantung kita berdegup kira-kira 72 kali seminit,… Read More »

Bila Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Delay

By | 5 February 2018

“Puan, femur length baby macam tak ikut jadual perkembangan yang sepatutnya. Saya akan rujukkan puan ke Hospital Selayang.” Lembut saja tutur kata doktor di Klinik Kesihatan (KK) tatkala selesai proses ultrasound pada minggu ke 29 bulan lalu. Pernyataan lembut tapi bedebush dalam fikiran saya, risau ada, sedih pun ada. Tapi pada masa yang sama saya cuba bertahan positif.… Read More »

Sains di Sebalik Youth Skincare

By | 31 January 2018

Skincare Shaklee Youth bukan sembarangan produk. Bukan formulasi sendiri, bukan juga produk OEM. Tapi Youth Skincare dikatakan melalui kajian selama 8 tahun sebelum betul-betul dikeluarkan ke pasaran. Youth Skincare telah dipasarkan di pasaran antarabangsa tahun lalu dan bakal masuk ke Malaysia bulan Mac 2018 ini. Nak tahu lebih lanjut berkenaan sains disebalik Youth Skincare? Chris Kyrou Bercakap berkenaan… Read More »

Ramuan Youth Skincare Terbaik Untuk Kulit

By | 29 January 2018

Saya nak bagi korang mengigau dengan Youth Skincare ni. Yang nak masuk Malaysia ni ada 6 produk. Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan. Yelah, bila umur bertambah, banyak sel rosak, sel mati termasuk sel kulit Kita. Collagen berkurangan, kulit kurang anjal, muncul garis-garis halus (itulah kedut!). Kalau Tak caya Cuba cubit pipi anak. Lainkan keanjalan kulit depa dengan… Read More »

Elakkan Bayi Pramatang Dengan Omega 3

By | 26 January 2018

Asid lemak omega-3 adalah penting untuk perkembangan saraf otak bayi dan penting untuk kehamilan dan berat masa lahir. Kebanyakan wanita hamil mungkin tidak mendapat cukup asid lemak omega-3 kerana tidak mendapat pemakanan berasaskan omega 3 yang mencukupi. Bagi wanita hamil untuk mendapatkan asid lemak omega-3 yang mencukupi, melalui pemakanan dan suplemen. Dalam artikel ini saya akan membincangkan bagaimana… Read More »

10 Tahun Lebih Muda Dengan #YouthSkinCare

By | 22 January 2018

Ni overclaim ke apa? Masa mula-mula diperkenalkan, tertanya juga, betul ke? Apa buktinya? Ada satu sesi diadakan bersama para masters di mana Ketua Pakar Nutrisi Shaklee memberitahu berhubung 10 tahun lebih muda dengan Youth Skin Care. Skin Age Index Sejenis ujian yang diberi nama SKIN AGE INDEX di jalankan oleh Pakar kulit (Skin Expert) buat ujian ke atas… Read More »

DHA vs EPA: Mana Satu Lebih Penting

By | 12 January 2018

EPA dan DHA adalah nutrien yang memberi faedah kehidupan yang sihat untuk kesihatan manusia. Dari sebelum lahir ke usia tua, manusia memerlukan EPA dan DHA dan kerana tubuh kita tidak boleh membuat lemak ini dalam tubuh kita, kita mesti mengambilnya daripada diet seharian. EPA dan DHA adalah lemak omega-3 dan lemak utama dalam ikan dan makanan laut serta… Read More »