Category Archives: Shaklee

Cara Cegah Jaundice Bayi Terbukti Berkesan

By | 29 August 2017

Ramai bayi yang dilahirkan sekarang ini rata-rata akan mengalami jaundice. Artikel saya kali ini berkenaan cara cegah jaundice bayi adalah berpotensi berkesan secara klinikal. Mungkin jika ada pun, tidak perlu sampai perlu warded (maknanya jaundice tinggi sangat). Saya tahu betapa teruknya jika anak baru lahir mengalami kuning. Pengalaman saya sendiri dengan anak pertama dan kedua, kedua-duanya perlu warded… Read More »

Omega Guard Minyak Ikan Terbaik

By | 14 August 2017

Omega Guard adalah salah satu suplemen penting yang saya ambil setiap hari. Bukan saya sahaja, bahkan semua ahli keluarga saya ambil Omega Guard setiap hari tanpa mengira umur. Dari umur setahun hingga ayah saya umur 70 tahun memang konsisten ambil Omega Guard. Omega Guard adalah sejenis suplemen bersifat minyak ikan. Khasiat minyak ikan memang ramai sudah tahu, betul… Read More »

Sihat dan Bertenaga Dengan Set Haji dan Umrah Shaklee

By | 4 August 2017

Semalam ada kelas online dalam tim kami berkenaan tips topik sihat dan bertenaga dengan Set Haji dan Umrah Shaklee. Kenapa kena ambil set ni, daripada kelas semalam membuka mata saya bahawa dengan pengambilan set ini dapat membantu jemaah haji atau umrah dalam melaksanakan ibadah itu. Cabaran Menunaikan Haji dan Umrah Sebagai umat Islam, kita diwajibkan menunaikan haji atau… Read More »

Minum Susu Menyumbang Kepada Osteoporosis

By | 20 July 2017

Minum Susu Menyumbang Kepada Osteoporosis Baru-baru ini saya ada terbaca perkongsian DrMizam berkaitan kerapuhan tulang yang dikaitkan dengan pengambilan susu. Eh macam menjadi satu pengesahan kepada posting saya sebelum ini berkaitan masalah osteoporosis atau kerapuhan tulang. Bagi yang baru sahaja membaca posting saya, sebelum ini saya ada kongsikan pengalaman saya: Saya sendiri didiagnos Osteoporosis (pada Mei 2017) Suami kepada… Read More »

Rawatan Terbaik Untuk Sakit Sendi Dan Lutut

By | 13 July 2017

Mungkin sebahagian daripada anda telah tahu, mungkin ramai masih sangsi. Dalam posting kali ini saya ingin kongsikan maklumat berkaitan sakit sendi dan lutut di kalangan kita. Sakit sendi bukan asing pun daripada kita. Orang muda pun telah ada simptom ini betul tak? Ada kawan saya berumur lewat 20an pun telah alami sakit lutut. Sakit lutut pun sinonim dengan… Read More »

7 Ramuan Terbaik Shaklee Collagen Powder

By | 10 July 2017

Terlanjur bercerita tentang Shaklee Collagen Powder, apa kata kita kenali lebih mendalam tentangnya. Almaklum ramai mungkin belum tahu tentang ramuannya yang hebat sampai menjadikannya produk berkuasa Shaklee. Jadi ayuh kita review Shaklee Collagen Powder ni dari segi ramuannya. Jangan lupa, Shaklee Collagen Powder telah diuji secara klinikal tau. Video di bawah menjelaskan bagaimana collagen dapat membantu masalah sakit… Read More »

Sunburn: Kulit Putih Berseri Dalam 2 Minggu

By | 5 July 2017

Kulit Putih Berseri Dalam 2 Minggu Pernah tak antara kita yang mengalami masalah sunburn? Negara kita kan negara beriklim panas sepanjang tahun (walaupun sesekali ada jerebu) dan hujan, yang pastinya negara kita beriklim panas juga kan. Lagipun kedudukan negara kita berhampiran dengan garisan khatulistiwa, justeru memang begitulah cuacanya. Disebabkan itu, mesti ramai antara yang pernah alami masalah sunburn.… Read More »

Rawat Osteoporosis Dalam 1 Bulan Selamat dan Berkesan

By | 2 July 2017

Rawat Osteoporosis Dalam 1 Bulan Selamat dan Berkesan Satu perkara yang mungkin anda belum tahu adalah saya ada mengalami masalah osteoporosis. Baru umur 38 tahun dah ada osteoporosis? Macam tak percaya, tapi itulah hakikatnya. Tulisan ini adalah hasil daripada saya rawat osteoporosis dengan Shaklee. Saya didiagnos Osteoporosis Kisahnya berlaku pada Mei 2017. Shaklee ada buat karnival sempena pembukaan… Read More »

Vivix Shaklee: Penjelasan Dari Ketua Saintis Shaklee

By | 12 June 2017

Baru-baru ini memang agak viral berkenaan Shaklee dan Vivix di media sosial. Teruk kena serang, tapi alhamdulillah dan insyaAllah biarlah Allah yang tunjukkan kebenarannya. Kadangkala tidak guna juga untuk bertengkar dan berhujah pada saat masing-masing degil hendak menegakkan pendirian masing-masing. Jadi lebih baik diam, teruskan kerja dan bisnes seperti biasa. Namun saya tidak boleh berhenti daripada mendapatkan maklumat… Read More »

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni

By | 10 June 2017

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni Dalam artikel ini saya berkongsi dengan anda segala yang anda perlu tahu berkenaan Vivix Shaklee seperti kelebihan, fungsi, kajian klinikal. testimoni dan mengapa Vivix Shaklee perlu menjadi pilihan anda. Artikel ini memang agak panjang kerana banyak maklumat berkaitan Vivix Shaklee yang ingin saya kongsikan dengan anda. Apakah Vivix Shaklee Vivix™… Read More »