Category Archives: Shaklee

Tips Sihat Dan Panjang Umur Tun Dr Mahathir

By | 13 May 2018

Jom kita baca artikel di bawah ini yang saya petik dari  Susu Sejat! Umum sedia maklum Tun Dr. Mahathir merupakan negarawan yang disegani. Selain memegang jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia selama 22 tahun, dan kembali menjawat jawatan sebagai Perdana Menteri baru-baru ini, beliau juga punya rahsia tersendiri untuk kekal sihat meskipun usianya kini sudah mencecah 93 tahun. Secara… Read More »

Kelas Skincare Youth Percuma Dan Jana Pendapatan Dengan Youth

By | 30 April 2018

CUBA DULU SEBELUM BELI. Disebabkan Youth Skincare ni masih baru, bermula April 2018, saya telah adakan beberapa kelas personal untuk percubaan facial dengan Youth Skincare. Kita cuba dulu, kalau suka baru lah kita decide nak beli ke tak. Pengalaman saya pakai Youth Shaklee untuk genap 2 bulan ni, memang betul-betul buat saya jatuh hati. Launch je saya terus… Read More »

Youth Shaklee Bantu Atasi Kulit Kendur (Saggy)

By | 23 April 2018

Kita tidak perlu menghabiskan beribu-ribu ringgit pada pembedahan kosmetik untuk dapat wajah yang lebih muda. Kalau tengok sapa yang ada buat rawatan plastik surgeri tu, memang menakutkan juga. Walaupun hasilnya memang gempak, tapi ish macam tak sanggup pulak nak harungi semua proses tu. Dah la bukan murah pun, beribu-ribu RM. Pengsan macam ni. Satu teknik untuk naikkan muka… Read More »

Krim Jeragat Lulus KKM Dan Berkesan

By | 12 April 2018

Antara masalah kulit yang paling mencabar untuk dirawat ialah jeragat. Mujur juga saya takde masalah macam ni, tapi saya memang sering dapat customer dengan masalah jeragat. Suplemen untuk jeragat pernah saya kongsikan sebelum ini. Kali ini saya ingin kongsikan produk skincare Youth yang dapat membantu masalah jeragat. Krim jeragat atau skincare Youth ini tentulah lulus KKM dan berkesan.… Read More »

Youth power duo untuk penyelesaian lengkap masalah kulit

By | 12 March 2018

Kita semua mempunyai jenis kulit yang berbeza, dan kita memerlukan penyelesaian khusus untuk menanganinya. Bukan itu sahaja, tetapi keperluan penjagaan kulit individu kita mungkin berubah sepanjang tahun, keadaan seperti iklim, tekanan, perubahan diet, dan juga penuaan boleh mempengaruhi keadaan kulit kita. Orang sering melaporkan tiga kebimbangan umum mengenai perubahan bagaimana kulit kelihatan dan dirasai pada masa ini. Antaranya:… Read More »

Istimewanya Shaklee Youth Serum

By | 23 February 2018

Kali ni saya nak share berkenaan serum. Sekarang ramai dah mula guna serum kan. Namun ada serum ada essence. Apa beza serum dengan essence? Kalau dulu memang ada perbezaan sikit. Sikit ja tak banyak. Serum ni texture lebih pekat berbanding essence dan fungsi dia merawat kulit dengan lebih baik sehingga ke lapisan dalam kulit. Essence banyak digunakan untuk… Read More »

5 manfaat collagen kepada ibu selepas bersalin

By | 21 February 2018

Saya terbaca artikel dalam PAMA berkenaan nutrisi yang diperlukan oleh ibu selepas bersalin untuk mempercepatkan pemulihan luka. Ditambah lagi makluma daripada seorang nurse (pangkat sister) yang sebut pada saya minggu lalu, dimana beliau pesan lepas bersalin boleh ambik collagen. Cepat-cepat saya gali info berkenaan ini. Nutrisi baik membantu percepatkan proses penyembuhan selepas bersalin Makanan yang baik adalah makanan… Read More »

Youth Moisturiser SPF 50 Sunblock Terbaik

By | 19 February 2018

Matahari boleh jadikan kita tua. Berkedut, berjeragat atau berjerawat. Walaupun dah guna macam-macam produk kosmetik tapi kalau tak jaga daripada pendedahan matahari berlebihan, kulit akan jadi kusam dan rosak. Kali ini saya nak share sedikit fakta mengenai sunblock. Korang memang biasa pakai sunblock kan. Apa beza sunblock dan sunscreen? 1. Jenis Perlindungan Sunblock mengurangkan kerosakan UVB iaitu lapisan… Read More »

Rahsia awet muda 10 tahun

By | 16 February 2018

Bila mula menjelang 30an, kulit muka mula kusam dan nampak tak bermaya. Pipi yang tak lama dulu tegang dan mula kendur. Garis di sebelah pipi dan mata makin dalam. Beza betul 20an dan 30an kan? 30an inilah masa semua sakit dan penuaan muncul. Nak tau rahsia kulit tebal dan tegang, berkilat glowing dan fresh!? Rahsianya ialah pada “KOLAGEN”… Read More »

Shaklee Youth Skincare Harga dan Review

By | 14 February 2018

Diam tak diam dah nak masuk seminggu Youth Shaklee diperkenalkan kepada kita di Malaysia. Jadi artikel ni lebih kepada review dan harga Youth Skincare. Tentu korang sendiri teruja nak ambil tahu kan. Review Youth Shaklee Skincare Di bawah adalah antara review yang diperolehi oleh pengguna Youth skincare. Ada yang lebih sebulan pakai. Ini disebabkan Shaklee ada bagi tester… Read More »