Category Archives: set sendi / arthritis

Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

By | 15 March 2017

Ramai juga mengeluh bila sudah lama Advanced Joint Health Tablet (AJHT) telah tiada di pasaran. Abah dan mama saya pun sebenarnya pengguna tegar AJHT, tapi sejak bertahun-tahun AJHT sudah putus harap hendak menunggu. Jadi mereka teruskan dengan suplemen sediada. Anda mungkin masih belum betul-betul tahu lagi sebenarnya Vivix juga baik untuk kesihatan sendi dan lutut. Amboi macam-macam kan… Read More »

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Keperluan Nutrisi Untuk Tulang

By | 19 February 2017

Disebabkan saya baru balik daripada workshop Landmark Study oleh Dr Bruce Daggy, ada maklumat penting yang saya nak kongsikan dengan anda semua. Salah satunya berkenaan nutrisi kepada tulang. Ramai orang anggap, asal tulang je mesti kalsium. Betul tak? Kalau ada tambahan pun, mesti magnesium. Magnesium untuk bantu proses penyerapan kalsium kan. Kalau saya sebut, tulang kita perlukan 20… Read More »

Manfaat Glucosamine Dalam Collagen Powder

By | 12 December 2016

Mungkin ramai belum tahu sebenarnya dalam Collagen Powder pun ada glucosamine. Bagi penghidap sakit sendi, lutut dan arthritis tentu anda tahu kepentingan dan manfaat glucosamine. Glucosomine selalu disyorkan untuk diambil oleh para doktor kepada pesakit sendi dan lutut. Macam mak saya pun, memang asyik sebut beliau perlu ambil glucosamine. Dalam posting kali ni saya ingin berkongsi dengan anda… Read More »

Sakit Pinggang Hilang Dengan Set Shaklee

By | 22 January 2016

Saya teruja juga hendak kongsikan testimoni adik saya berkenaan sakit pinggang. Ceritanya satu hari kami solat berjemaah di rumah. Sebab dia solat masbuk, jadi perasanlah dia solat duduk rupanya. Bila ditanya, sebab sakit pinggang yang dulu tidak baik-baik lagi. Jenuh berurut bagai. Urut ini saya tahu juga sebab dia pergi dah beberapa bulan juga rasanya. Bekam pun pernah… Read More »

Kepentingan EPA dan DHA Kepada Kesihatan Otak

By | 16 October 2015

Disebabkan bulan ini bulan promosi Omega Guard, saya ingin bawakan maklumat berkenaan kepentingan ramuan dalam minyak ikan. Ramai yang tahu berkenaan EPA dan DHA kan, ramai yang suka beli minyak ikan. Tapi mungkin ramai belum tahu apa fungsi EPA dan DHA kepada kesihatan otak kita. Sumber terbaik EPA dan DHA ialah ikan air sejuk seperti ikan bilis, ikan… Read More »

Rawat dan Cegah Arthritis Dengan Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

By | 8 May 2015

Saya rasa penyakit arthritis kerap juga ditemui di kalangan masyarakat kita.  Dan ramai belum tahu sebenarnya arthritis boleh dirawat dan dicegah dengan minyak ikan. Tak payah pi jauh, saya ada pesakit arthritis di rumah saya, iaitu ibu saya dan kakak saya. Ini membuatkan arthritis memang dekat dengan saya menyebabkan saya cuba sedaya upaya agar penyakit itu tidak affected… Read More »

Suplemen Terbaik Bagi Pesakit Arthritis

By | 18 November 2014

Saya risau juga keadaan mak saya yang sakit lutut berpanjangan. Dia tengah memikirkan nak jumpa doktor, saya galakkan dia jumpa doktor sebab boleh tahu keadaan sebenar. Tapi nampaknya dia macam takut nak jumpa sebab takut doktor suruh bedah. Mak saya ni ada arthritis. Tak silap saya baru diagnos 1-2 tahun lepas. Simptom arthritis ni ada juga pada sister… Read More »