Category Archives: set kesihatan kulit

Tangani Masalah Berpeluh Berlebihan Atau Hiperhidrosis Dengan Shaklee

By | 23 March 2017

Sebenarnya sejak kecil saya ada penyakit berpeluh yang berlebihan, dalam bahasa perubatan disebut sebagai hiperhidrosis. Saya memang ingat masa kecil dulu saya selalu dibawa ke hospital untuk rawatan. Tapi alhamdulillah saya tiada penyakit lain, mungkin hiperhidrosis disebabkan oleh masalah genetik. Disebabkan tidak perlu makan ubat, saya pun macam melupakan saja penyakit ini. Cuma dari segi sosial, saya kurang… Read More »

Jerawat Teruk Akhirnya Hilang Selepas 3 Bulan

By | 13 July 2016

Jerawat Teruk Akhirnya Hilang Selepas 3 Bulan Saya ada seorang customer ni, mari kita namakannya sebagai Siti. Siti hubungi saya kira-kira bulan Mac 2016 yang lalu untuk masalah jerawatnya yang teruk. Saya cadangkannya Set Kulit bersama-sama dengan Vivix, Herblax dan detox. Siti juga ada ambil set Nutriwhite sekali. Saya selalu hubungi beliau untuk ketahui perkembangannya. Sebab kalau ada… Read More »

Menarik Promosi Julai 2016 Untuk Wanita

By | 1 July 2016

Pada ketika ini mesti ramai antara kita sudah pulang ke kampung atau sedang bersiap hendak pulang berhari raya. Hari ini 1 Julai 2016, sebelum raya ni, eloklah saya khabarkan dahulu promosi menarik untuk Julai 2016. Sambil-sambil raya pun sudah tentu ramai mencari-cari suplemen yang diperlukan untuk pelbagai fungsi dan kebaikan. Julai 2016 Promosi Shaklee Untuk Julai 2016 menunjukkan berakhirnya… Read More »

8 Ciri Memilih Kolagen Terbaik

By | 12 May 2016

Wanita mahupun lelaki yang suka menjaga penampilan tentu akan tercari-cari produk kolagen terbaik. Memang ada lelaki pun ambil kolagen, contohnya rakan di ofis saya. Dia ambil kolagen lebih dulu daripada saya dan beliau mengetahui kepentingan mengambil kolagen. Tapi banyak sangat kolagen di pasaran. Manakah yang anda perlu ambil, selamatkah, berkesankah? Posting kali ini akan memberikan anda panduan 8… Read More »

Bahaya Merkuri Dalam Alat Kosmetik

By | 30 January 2016

Bahaya Merkuri Dalam Alat Kosmetik Minggu lalu kecoh berkenaan produk Dato Vida yang dikatakan mengandungi bahan berbahaya iaitu merkuri dalam 2 produknya sehingga mengakibatkan perlu ditarik daripada jualan. Saya pernah tulis berkenaan kebanyakan produk kecantikan tempatan yang 90% daripadanya adalah bersifat OEM. Produk Kecantikan Dari OEM Kebanyakan produk kosmetik tempatan bukan dihasilkan sendiri oleh pemiliknya. Sebaliknya ada kilang… Read More »

Cara Atasi Kulit Jerawat Bagi Lelaki

By | 4 January 2016

Cara Atasi Kulit Berjerawat Bagi Lelaki Semalam dalam grup wasap coaching kami ada yang kongsikan testimoni pelanggannya, seorang lelaki dengan kulit berjerawat. Amboi kulitnya sekarang, silalah tengok sendiri. Perbezaan kulit lelaki dan wanita Biasanya saya tengok orang lelaki jarang ada yang mementingkan penjagaan kulit. Kalau kotor, asal cuci dengan air bersih, siap! Betul tak? Sebab itu kalau perhati… Read More »

Kajol Sebelum dan Selepas, Kini Lebih Berseri

By | 28 December 2015

Korang ada tengok tak gambar Kajol terbaru? Sebab ada filem baru beliau dengan Shak Rukh Khan, ramai yang perasan transformasi Kajol yang kini berumur 41 tahun. Tengok gambar ini, memang terbeliak mata saya tengok. Terus rasa jeles. Terus terfikir, macamana orang India yang asalnya kulitnya gelap tetiba boleh jadi putih. Kata orang Kajol buat pembedahan membuang sel melatonin,… Read More »

Tips MokCun: Kenali Jenis Kulit Muka

By | 18 December 2015

Ok kali ini tips MokCun (Mau Cantik) akan berkongsi dengan anda bagaimana mengenali jenis kulit muka anda. Pentingnya untuk mengenali dengan tepat jenis kulit muka ini adalah untuk memudahkan anda membeli produk penjagaan kulit yang sesuai. Ramai yang beli produk penjagaan kulit, tetapi ramai juga yang membeli tetapi tidak sesuai dengan kulit. Sudahnya membazir, kalau lagi teruk kulit… Read More »

Kulit Tegang dan Anjal Dengan Protein Soya

By | 9 December 2015

Apabila anda melihat di cermin, apa yang anda lihat? Adakah anda melihat kulit yang licin tanpa cacat cela, lembut, lembut, berseri, bercahaya,? Atau adakah anda melihat tompok penuaan dan kedutan baru? Kulit adalah organ pertama berlaku”penuaan”.  Kita semua mahu mencari cara-cara untuk menjaga kulit kita cantik, lembut, dan berharap kulit kita tanpa kedutan. Kita akan mendapat beberapa kedutan, tetapi… Read More »

mokCun Untuk Anda Yang Mahu Cantik

By | 3 December 2015

Kelmarin saya ada posting berkenaan “kini anda juga boleh cantik” daripada projek mokCun yang saya sebenarnya telah perkenalkan sedikit demi sedikit. mokCun untuk anda yang mahu cantik Kata orang cantik dalaman juga sangat penting untuk diserlahkan kepada luaran. Sangat betul pandangan ini, yang penting cantik dalaman. Berikut adalah tips kecantikan dalaman untuk perkongsian kita bersama. Minum Air Pastikan… Read More »