Category Archives: set jantung

5 Patent Vivix Yang Anda Perlu Tahu

By | 17 April 2017

5 Patent Vivix Yang Anda Perlu Tahu Lama gak saya tidak fokus tentang Vivix. Banyak saya tulis tentang penyakit kan. Jadi hari ini saya nak kongsikan dengan anda 5 patent Vivix yang anda perlu tahu. Ramai ingat Vivix hanya ada 3 patent, tapi sebenarnya ada 5. Bestkan Vivix ni, patent tau. Tahu tak patent ni apa? Apakah Patent… Read More »

Kesihatan Kardiovaskular Terbaik Melalui Landmark Study

By | 3 April 2017

Kesihatan Kardiovaskular Terbaik Melalui Landmark Study Banyak sebenarnya maklumat daripada landmark study. Saya keluarkan sedikit demi sedikit, setakat ini saya buat sekali seminggu. Kali ini saya ingin bawakan kepada anda mengenai bagaimana landmark study telah membuktikan kesihatan jantung atau kardiovaskular berada di tahap terbaik. Apakah kesihatan berkaitan kardiovaskular Kecergasan kardiovaskular berkaitan dengan daya tahan kardiovaskular, kecergasan respiratori, kecergasan aerobik.… Read More »

Bertahun-tahun sakit jantung akhirnya temui keserasian dengan Vivix

By | 17 February 2017

Bertahun-tahun sakit jantung akhirnya temui keserasian dengan Vivix Kisah ini adalah kisah customer saya sendiri. Pada satu hari Puan Z hubungi saya merujuk kepada masalah kesihatan beliau. Puan Z sudah bertahun-tahun ada masalah jantung. Jantung kerap berdegup pantas, pernafasan laju, tangan mengigil. Masa saya bercakap dengan beliau dalam telefon pun memang kedengaran letih dan tercungap-cungap. Orangnya masih muda tidak jauh… Read More »

9 Tanda Amaran Serangan Jantung Anda Perlu Waspada

By | 15 February 2017

Jantung kita ibarat jam. Bila ia bergerak lancar, ia merupakan satu mesin yang hebat. Tapi kalau ia tidak berfungsi dengan baik, boleh jadi macam bom. Bila-bila boleh meletup. Tahukah anda, Naib Presiden Amerika Syarikat ke 46, mendapat serangan jantung kira-kira 5 kali bermula dengan serangan jantung pertama pada usianya 37 tahun dan berakhir dengan pemindahan jantung selama 7… Read More »

9 Tips Pencegahan Penyakit Jantung

By | 14 February 2017

Sebelum ini saya telah kongsikan maklumt berkaitan penyakit jantung dan simptom awalnya. Kali ini saya ingin kongsikan berkenaan pencegahan penyakit jantung pula. Cara Pencegahan Sakit Jantung Ada beberapa cara mencegah penyakit jantung. Antaranya: 1. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu, 30 minit setiap kali Senaman merupakan cara paling mudah untuk kita memiliki jantung yang sihat. Dengan hanya berjalan selama 30… Read More »

Tanda Awal Sakit Jantung Koronari

By | 13 February 2017

Saya agak terganggu kebelakangan ini apabila mendapat perkhabaran beberapa orang kawan saya disahkan mengidap sakit jantung. Baru berusia awal 30an dan seorang lagi berumur 40 tahun. Pada saya masih muda. Penyakit jantung selalunya dihubungkait sebagai penyakit orang tua. Tetapi sekarang tidak lagi. Pernah ingat pelakon arwah Hani Mohsin? Seingat saya beliau meninggal pada umur 41 tahun akibat serangan sakit… Read More »