Category Archives: set ibu hamil

Cara Jaga Kesihatan Ibu Hamil Dengan GDM

By | 15 December 2016

Berdasarkan analisis saya, ramai juga sebenarnya mak-mak buyung dengan GDM asyik terjah posting saya berkenaan GDM. Berdasarkan statistik KKM, bilangan ibu mengandung / hamil dengan GDM semakin meningkat. Walaupun ketika mengandung anak-anak terdahulu anda tiada GDM, anda mungkin boleh ada GDM bagi kehamilan seterusnya. Ya, sebab ini berlaku kepada beberapa orang customer saya. Anak ke 5, kini beliau… Read More »

Nutrisi Lengkap Ibu Hamil Bantu Kesihatan Bayi

By | 9 November 2016

Saya jarang tulis berkenaan ibu hamil kebelakangan ini. Kebanyakan posting berkenaan ibu hamil adalah tahun lalu atau sebelum itu. Tapi hari ini saya rasa terpanggil untuk berkongsi dengan anda berkenaan peri pentingnya pemakanan seimbang dan nutrisi lengkap untuk ibu hamil. Bayi Baru Lahir Ada Kanser MAKNA adalah pertubuhan bagi orang kanser. Info yang saya dapat, kata MAKNA ada… Read More »

Cara Kawal GDM Semasa Hamil

By | 26 September 2016

Ramai daripada kita yang ada masalah GDM kan. GDM adalah gestational diabetes melitus atau ringkasnya kencing manis semasa mengandung. Dengan saya ramai juga customer yang begini. Kalau ikutkan pengalaman saya dulu, sebaik tahu ada GDM, memang gelabah gila. Mau tak gelabah, doktor kata risiko banyak. Risikonya seperti: Cara Elak GDM Semasa Hamil Sebelum ini saya ada kongsikan berkenaan cara… Read More »

Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Hamil dan Menyusu

By | 4 August 2016

Selalunya bila mengandung dan menyusukan anak, paling diberikan kepentingan adalah keperluan kalsium. Sebab itu juga banyak produk jenis tenusu diperkenalkan untuk golongan ini. Tapi sejauh mana dan mengapa kalsium penting untuk ibu hamil dan menyusu? Mengapa Kalsium Penting Untuk Ibu Hamil dan Menyusu Perasan tak kebanyakan nenek, moyang atau ibu kita bila dah berusia sudah semakin bongkok? Sebab… Read More »

Menarik Promosi Julai 2016 Untuk Wanita

By | 1 July 2016

Pada ketika ini mesti ramai antara kita sudah pulang ke kampung atau sedang bersiap hendak pulang berhari raya. Hari ini 1 Julai 2016, sebelum raya ni, eloklah saya khabarkan dahulu promosi menarik untuk Julai 2016. Sambil-sambil raya pun sudah tentu ramai mencari-cari suplemen yang diperlukan untuk pelbagai fungsi dan kebaikan. Julai 2016 Promosi Shaklee Untuk Julai 2016 menunjukkan berakhirnya… Read More »

9 Perkembangan Bayi dan Keperluan Nutrisi Ibu Mengandung

By | 18 April 2016

Baru-baru ini ada terbaca di laman web PAMA berkenaan 9 Perkembangan Bayi Dalam Kandungan yang tentu semua ibu ingin tahu. Yelah, kita sedang mengandung, tentu sekali kita ingin tahu apakah bayi dalam kandungan kita buat, dan bagaimanakah perkembangannya di dalam itu. Di bawah adalah antara perkara penting yang saya ambil daripada PAMA. 9 Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Sebelum… Read More »

Kepentingan EPA dan DHA Kepada Kesihatan Otak

By | 16 October 2015

Disebabkan bulan ini bulan promosi Omega Guard, saya ingin bawakan maklumat berkenaan kepentingan ramuan dalam minyak ikan. Ramai yang tahu berkenaan EPA dan DHA kan, ramai yang suka beli minyak ikan. Tapi mungkin ramai belum tahu apa fungsi EPA dan DHA kepada kesihatan otak kita. Sumber terbaik EPA dan DHA ialah ikan air sejuk seperti ikan bilis, ikan… Read More »

Tips Kulit Bayi Putih Gebu

By | 22 September 2015

Semua ibu mesti dambakan anak yang bakal dilahirkan mempunyai kulit gebu, putih lebih-lebih lagi. Saya hendak cerita kisah saya dulu masa mengandung anak sulung. Suami saya ini berkulit gelap, jadi saya amalkan semua petua untuk elakkan anak dikandung mewarisi gen suami yang gelap.. huhuh. Salah satunya saya amalkan minum air soya. Trimester kedua, saya dapat tahu air soya… Read More »

Kesan Soya GMO dan Soya Non-GMO

By | 5 September 2015

Tidak ramai antara kita yang faham perbezaan GMO dan Non-GMO. Produk GMO dan Non-GMO ini bukan hanya pada soya semata, tetapi banyak lagi produk pemakanan kini dengan label GMO atau Non-GMO. Apakah GMO dan Non GMO? GMO adalah “genetically modified organism” atau “organisma yang diubahsuai secara genetik” adalah organisma yang bahan genetiknya telah dimanipulasi di dalam makmal melalui… Read More »

5% Diskaun Dengan Pakej YES Shaklee

By | 11 May 2015

Ni nak habaq satu lagi berita best, pening akak ni sebab Shaklee ni bagi banyak sangat promosi. Ni pasal YES pakej pulak dengan macam-macam kelebihan. Sampai kadang dok pikir Shaklee ni untung ke tidak ni? Rupanya Shaklee untung bila dapat tolong orang lebih sihat… dan lebih KAYA… Pakej YES jamin keuntungan kepada ahli dan pembeli Pakej ni istimewa… Read More »