Category Archives: Set Gout

Hilangkan Bisa Gout Dalam 3 Hari

By | 18 January 2016

Hilangkan Bisa Gout Dalam 3 Hari Lebih setahun yang lalu saya ada menulis berkenaan Cara Rawatan Gout Tanpa Ubat. Alhamdulillah hingga kini telah menarik ramai pembaca dan sekaligus pembeli. Tetapi dalam posting hari ini saya ingin berkongsi maklumbalas seorang pelanggan saya yang menderita gout sejak umurnya awal 20an lagi. Hilangkan Bisa Gout Dalam 3 Hari Mulanya saya memang… Read More »

Cara Rawat Gout Tanpa Ubat

By | 24 November 2014

Arwah ayah mertua saya ada gout. Jadi memang adik beradik dan suami saya sendiri berisiko menghidap gout. Abang ipar yang di Klang memang ada gout, confirm sebab pernah berlaku situasi beliau tak boleh drive apabila gout menyerang. Sememangnya ia penyakit keturunan, jadi bagi anda yang memang ada keturunan menghidap gout, anda berisiko tinggi turut menghidapinya nanti. Apakah Gout… Read More »

Anda menghidap gout? Takut kaki / tangan anda bengkak?

By | 23 April 2014

Sakit tau gout ni, anda pernah rasa bila berjalan seolah-olah berjalan atas paku? Ha macam tu lah pesakit gout ni rasa.  Arwah ayah mertua saya ada gout, kesian dia, nak berjalan pun memang sukar. Memandangkan gout ni sakit keturunan, maka saya pun memang hati-hatilah agar suami tak kena. Amiin ARTRISTIS ADALAH PENYAKIT RADANG PADA SENDI atau tisu sendi… Read More »

Masalah Gout Dan Shaklee

By | 9 January 2014

Keluarga suami saya memang ramai kena Gout. Asalnya arwah ayah mertua ada gout. Tapi gout ni saya rasa penyakit keturunan. Abang ipar pun ada ni. Saya memang jaga-jaga agar suami tak terkena. Kredit Nur Zahirah Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin.… Read More »