Category Archives: set diet

Turun 18kg Dalam Tempoh 67 Hari

By | 17 October 2016

OMG, ini satu testimoni yang saya hendak kongsikan dengan anda. Dalam tempoh 67 hari boleh turun 18kg! Pakai apa ni? Pakai saka ke? Hahah. Ok mari saya kongsikan dengan anda. Turun 18 kg dalam tempoh 67 hari Bagi anda yang mungkin tiada bajet untuk mengambil set detox, anda boleh ikut cara lelaki ini. Sebaiknya untuk menurunkan berat badan,… Read More »

76kg Berjaya Diturunkan Oleh Peserta Detox Shaklee

By | 18 August 2016

Seminggu yang lalu peserta #JomDetox Shaklee telah sekali lagi mengadakan program detox mereka. Ada yang pertama kali hendak detox, tak kurang yang telah 4 kali detox seperti saya. Ini gara-gara penangan raya dan belum dapat berat yang dihajati. Jadi bermula kelmarin, kami pakat-pakat update berkenaan penurunan berat badan dan inci berkurangan selepas melalui program 7 hari. Sebanyak 76kg… Read More »

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

By | 17 August 2016

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba sediakan di sini beberapa fakta yang anda perlu tahu berkenaan diet rendah karbohidrat, tinggi protein. Apakah diet rendah… Read More »

Produk Percuma Shaklee Sempena National Conference 2016

By | 25 May 2016

Shaklee akan menganjurkan seminar sehari iaitu National Conference 2016 bertempat di Pusat Konvensyen Sunway. Macam biasa, selain meraikan kejayaan semua business leaders, ada booth untuk check kesihatan dan boleh juga beli produk yang anda inginkan. Tapi untuk masuk memanglah anda perlu berdaftar dulu sebagai ahli di samping mempunyai tiket konvensyen yang kini boleh dibeli secara online. Produk Percuma… Read More »

Cara Perbaiki Tahap Diabetes / Kencing Manis Dengan Vivix

By | 5 January 2016

Cara Perbaiki Tahap Diabetes / Kencing Manis Dengan Vivix Menurut Kajian Persatuan Diabetes Malaysia dan Majlis Pencegahan Obesiti tahun lalu mendapati jumlah penghid`ap diabetes atau kencing manis membabitkan individu berumur 30 tahun ke atas. Malaysia kemungkinan besar memiliki penghidap diabetes paling tinggi di Asia Tenggara dalam tempoh empat tahun apabila 3.6 juta rakyatnya menghidap penyakit kronik itu. Malaysia di tangga ke-10… Read More »

Kepentingan EPA dan DHA Kepada Kesihatan Otak

By | 16 October 2015

Disebabkan bulan ini bulan promosi Omega Guard, saya ingin bawakan maklumat berkenaan kepentingan ramuan dalam minyak ikan. Ramai yang tahu berkenaan EPA dan DHA kan, ramai yang suka beli minyak ikan. Tapi mungkin ramai belum tahu apa fungsi EPA dan DHA kepada kesihatan otak kita. Sumber terbaik EPA dan DHA ialah ikan air sejuk seperti ikan bilis, ikan… Read More »

4 Cara Minyak Ikan Jadikan Anda Kurus

By | 2 September 2015

4 Sebab Minyak Ikan Jadikan Anda Lebih Sihat, Kurus, Kuat Adakah anda ingin menurunkan berat badan? Jika ya, melakukan sesuatu yang mudah seperti mengambil makanan tambahan minyak ikan boleh membantu anda kehilangan beberapa kg tambahan setiap bulan. Tidak seperti makanan tambahan berat badan yang biasanya mengandungi kafein dan perangsang yang lain, ia tidak menjadikan anda berasa gelisah dan saraf atau… Read More »

Nak kurus? Jauhi gula

By | 22 August 2015

Ramai mungkin masih belum percaya bahawa gula boleh membantu anda kurus lebih cepat. 5 tahun lalu masa saya merancang anak kedua, saya cuba kuruskan badan. Mula-mula saya elakkan nasi. Memang berat turun sikit tapi banyaknya masih maintain. Saya google lagi, hasilnya saya ambil tindakan untuk kurangkan gula. 3 hari pertama memang sukar, tapi lama-lama saya sudah biasa minum… Read More »

Kebaikan Senaman Kardio dan Contoh Senaman

By | 21 August 2015

Dalam posting terdahulu berkenaan visceral fat, ada saya sebutkan salah satu cara hendak kurangkan visceral fat atau dapatkan rate yang lebih sihat bagi visceral fat adalah melalui senaman kardio. Salah satu cara untuk membuang lemak di badan adalah dengan melakukan senaman ataupun latihan kardio. Latihan-latihan ini dianggap sederhana dan tidak membebankan, cuma apa yang diinginkan adalah komitmen dan istiqamah. Apakah… Read More »

Set Kurus dan Sado Terbaik

By | 19 August 2015

Baru-baru ini saya ada menonton filem Fast 7 yang antaranya dibintangi oleh The Rock. Fast 7 merupakan filem terakhir dibintangi oleh mendiang Paul Walker yang ditemui mati disebabkan kemalangan dan tidak sempat habis menjayakan filem ini. Jadi filem ini juga merupakan tribut buat Paul Walker. Ok, berbalik kepada abam sado The Rock. Ada satu adegan dimana The Rock… Read More »