Category Archives: set bersalin Shaklee

Menarik Promosi Julai 2016 Untuk Wanita

By | 1 July 2016

Pada ketika ini mesti ramai antara kita sudah pulang ke kampung atau sedang bersiap hendak pulang berhari raya. Hari ini 1 Julai 2016, sebelum raya ni, eloklah saya khabarkan dahulu promosi menarik untuk Julai 2016. Sambil-sambil raya pun sudah tentu ramai mencari-cari suplemen yang diperlukan untuk pelbagai fungsi dan kebaikan. Julai 2016 Promosi Shaklee Untuk Julai 2016 menunjukkan berakhirnya… Read More »

Ibu Berpantang Menderita Luka Bersalin Masih Sakit

By | 4 November 2015

Luka Bersalin (Episiotomi) Masih Sakit Beberapa minggu lepas ada seorang ibu muda hubungi saya, beliau mengadu luka bersalinnya masih sakit walaupun setelah 40 hari bersalin dan rasanya ada macam daging pada luka bersalinnya. Penjagaan Luka Bersalin Episiotomi Episiotomi adalah satu kaedah memotong di bahagian kemaluan yang dinamakan perinium iaitu terletak di antara faraj dan lubang dubur. Kebiasaannya memotong… Read More »

Tips Kulit Bayi Putih Gebu

By | 22 September 2015

Semua ibu mesti dambakan anak yang bakal dilahirkan mempunyai kulit gebu, putih lebih-lebih lagi. Saya hendak cerita kisah saya dulu masa mengandung anak sulung. Suami saya ini berkulit gelap, jadi saya amalkan semua petua untuk elakkan anak dikandung mewarisi gen suami yang gelap.. huhuh. Salah satunya saya amalkan minum air soya. Trimester kedua, saya dapat tahu air soya… Read More »

Kesan Soya GMO dan Soya Non-GMO

By | 5 September 2015

Tidak ramai antara kita yang faham perbezaan GMO dan Non-GMO. Produk GMO dan Non-GMO ini bukan hanya pada soya semata, tetapi banyak lagi produk pemakanan kini dengan label GMO atau Non-GMO. Apakah GMO dan Non GMO? GMO adalah “genetically modified organism” atau “organisma yang diubahsuai secara genetik” adalah organisma yang bahan genetiknya telah dimanipulasi di dalam makmal melalui… Read More »

Selamat Tinggal Kulit Kusam, Berminyak!

By | 19 May 2015

Saya ni memang sejak kecil kulit kusam, berminyak, berjerawat, berparut… hampir semualah. Dan siapa ada masalah ni: kulit kusam atau berminyak. Bila keletihan, memang menampakkan kulit kita sihat atau tidak. Saya perasan dulu saya ada trip company, naik bas. Bermalam dalam bas membuatkan kulit kita berminyak dan kusam. Esoknya bila bangun begitulah jadinya. Tapi ada akak ni tak begitu.… Read More »

5% Diskaun Dengan Pakej YES Shaklee

By | 11 May 2015

Ni nak habaq satu lagi berita best, pening akak ni sebab Shaklee ni bagi banyak sangat promosi. Ni pasal YES pakej pulak dengan macam-macam kelebihan. Sampai kadang dok pikir Shaklee ni untung ke tidak ni? Rupanya Shaklee untung bila dapat tolong orang lebih sihat… dan lebih KAYA… Pakej YES jamin keuntungan kepada ahli dan pembeli Pakej ni istimewa… Read More »

Menyusukan 3 Orang Anak Secara Ekslusif

By | 24 April 2015

Sejak saya mengandung anak sulung, sememangnya saya telah lengkapkan diri dengan ilmu menyusu sebab memang niat nak menyusukan anak sehingga sekurang-kurangnya 2 tahun secara ekslusif. Anak Pertama Mengandung anak sulung saya ada GDM. Maklumlah anak pertama tak banyak pengalaman lagi, hanya teori banyak. Time ni saya sempat buat stok tapi tak banyak. Hari-hari pam susu adalah untuk diminum the next… Read More »

Anda Ibu Menyusu Dan Mahu Kurus?

By | 17 April 2015

Saya ada anak 3, sekarang sedang berpantang anak ketiga. Dengan ketiga-tiga anak saya fully breastfeed selama 2 tahun setiap anak. Dan dalam mindset saya, kalau saya tak makan nasi susu ada ke? Jadi saya pastikan saya makan nasi during lunch dan dinner. Sudahnya saya tak kurus pun walaupun saya breastfeed. Orang kata breastfeed boleh kurus, tapi ia tak… Read More »

Ibu Menyusu Pun Boleh turun 20kg dan lebih

By | 10 April 2015

[BF pun boleh kurus] Gambar ini contoh bagi ibu yang menyusu tp pada masa yang sama masih boleh menikmati berat badan yang sihat. Semua ini boleh dengan set berpantang / menyusu serta set Kurus shaklee. Saya pun sedang mengikuti program ini. Saya pun sebenarnya sejak kecil lagi memang “sihat”. Memang sejak kecil pun kadang tu sedara mara rujuk… Read More »

Susu dah kering masa dalam pantang lagi?

By | 30 March 2015

Semalam dapat kunjungan daripada sedara mara saya. Alhamdulillah semua eksaited tengok baby sarah. Sekarang ni dah sebulan baby sarah, dah makin bambam. Mana taknya fully susu ibu, selain tido kerjanya minum susu je lah. Saya dapat perkhabaran ada mak2 hadapi masalah penyusuan. Susu kering katanya. Ada yg baby dah 5 bulan, ada yang baru 50 hari. Bila diselidik,… Read More »