Category Archives: resveretrol

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo

By | 27 July 2016

Alhamdulillah dapat akhirnya luangkan waktu untuk buat posting. Lepas raya agak sibuk dengan urusan peribadi. Antaranya menjaga anak-anak tidak sihat (lepas raya daripada kampung 2 orang anak tidak sihat) dan urusan kematian. Untuk pengetahuan, nenda saya yang masih ada (mak kepada abah) sudah meninggal dunia minggu lalu Selasa 19 Julai 2016. Jadi saya ambil cuti 3 hari juga… Read More »

October Bulan Kesedaran Kanser Payudara

By | 25 October 2014

Semalam Shaklee.com ada tulis berkenaan Oktober adalah Breast Cancer Awareness. Owh saya pun baru tahu ni, patutlah baru-baru ni ada 1 day without bra kat US. Itu sebahagian kempen mereka, tapi ia tidak sesuai dengan budaya kita. Banyak organisasi di Malaysia yang boleh memberikan khidmat sokongan kepada pesakit kanser, atau kepada mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan… Read More »

Anggur muscadine? Apa tu dan apa kaitannya dengan kesihatan kita?

By | 21 April 2014

[Info VIVIX]Kalaulah anggur ni boleh ditanam je di belakang rumah, memang dah lama tanam. Kalau dapat tanam pun tak larat juga nak makan berkilo-kilo sehari untuk mendapatkan khasiat harian yang seimbang.Jadi paling baik, pengambilan Vivix dah mampu menyelesaikan masalah ni.Tahukah anda yang muscadine grape (saiznya BESAR) digunakan untuk menghasilkan vivix…cuba anda google..apa kualiti muscadine tu..hehe..Ia mempunyai KROSOM yang lebih… Read More »

Pelbagai testimoni vivix

By | 6 September 2013

VIVIX BANTU penghidap Diabetes 14 tahun BEBAS dari penyakit!!==================================En. R Jitendra merupakan penghidap Diabetes sejak 14 tahun yang lalu. Kadar gula dalam darah ialah 15.5, tetapi kini setelah mengambil VIVIX Shaklee selama 7 bulan secara konsisten, kadar gula dalam darah telah menurun kepada 4.8 dan beliau telah bebas dari Diabetes. Kata beliau “ Kini saya dapat menikmati kehidupan… Read More »

Apa Istimewa Vivix?

By | 26 August 2013

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mulberry mengandungi resveratrol Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Manfaat VivixMengaktifkan gen panjang umur : Dr. David Sinclair… Read More »

Vivix Untuk Kuruskan Badan

By | 26 August 2013

Hebatnya Shaklee Vivix, rupanya boleh juga untuk slimmingVIVIX untuk kuruskan badan wow!!!owh bukan omong kosong.sbbnya.. sbb ada resveratrol tu ler..menaikkan metabolisma badan memusnahkan lemak2 dalam badan untuk digunakan sbg tenaga menghalang kenaikan paras hormon estrogen yg membuatkan lebih byk lemak disimpan, bila kurg lg kurangla lemak2 tu disimpan .Bayangkan betapa hebatnya vivix..kalau orang perancis tak mampu punya nak minum sampai… Read More »

FAQ Vivix

By | 4 August 2013

Vivix antara produk terkini yang dihasilkan Shaklee berdasarkan penyelidikan saintifik yang dilakukan selama bertahun-tahun. Berikut adalah soalan yang selalu ditanya (Frequently Asked Question, FAQ) mengenai VIVIX :Q : Apa itu VivixA : Vivix adalah campuran polifenol dengan paten tertunda yang kuat dan eksklusif dari bahan-bahan botanikal yang terbukti di dalam makmal mampu memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama… Read More »

Vivix™-supplemen anti penuaan terbaik di dunia kerana ia adalah suplemen pertama di dunia yg mampu menembusi DNA manusia.

By | 10 May 2013

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Apa itu Polifenol ? Polifenol adalah kelompok zat… Read More »

Cepat letih, lesu dan lenguh2 badan?

By | 7 May 2013

Hari ni nak berkongsi dengan anda semua tentang tonik ajaib yang EKSLUSIF hanya dari Shaklee iaitu VIVIX yang cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. Sila pastikan VIVIX ni disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama… Buat yang tak pernah tengok ni ler rupa VIVIX…… Read More »