Category Archives: resveretrol

7 Sebab Set Kanser Shaklee Pilihan Terbaik

By | 27 March 2017

7 Sebab Set Kanser Shaklee Pilihan Terbaik Kira-kira 100,000 rakyat Malaysia menghidap penyakit kanser setiap tahun dan kaum wanita merupakan yang paling ramai mengalami penyakit tersebut. Anggaran untuk tahun 2020 nanti sekitar 1 daripada 4 orang rakyat Malaysia akan mengalami penyakit kanser pada usia 75 tahun iaitu peningkatan sebanyak 15%. 5 kanser utama negara ini adalah: Kanser payudara 14.5%… Read More »

Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

By | 15 March 2017

Ramai juga mengeluh bila sudah lama Advanced Joint Health Tablet (AJHT) telah tiada di pasaran. Abah dan mama saya pun sebenarnya pengguna tegar AJHT, tapi sejak bertahun-tahun AJHT sudah putus harap hendak menunggu. Jadi mereka teruskan dengan suplemen sediada. Anda mungkin masih belum betul-betul tahu lagi sebenarnya Vivix juga baik untuk kesihatan sendi dan lutut. Amboi macam-macam kan… Read More »

Tips Atasi Masalah Hati Berlemak / Fatty Liver

By | 14 March 2017

Tips Atasi Masalah Hati Berlemak / Fatty Liver Hati adalah organ kedua terbesar dalam tubuh manusia yang mempunyai 500 fungsi antaranya: Menukar makanan kepada tenaga Menapis dan memproses darah yang mengalir dalam tubuh Nenyahtoksik bahan berbahaya Mengawal atur hormon Sebagai tempat menyimpan sesetengah vitamin dan mineral dan memproses nutrien. Organ hati merupakan satu-satunya organ yang boleh membaiki dan… Read More »

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo

By | 27 July 2016

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo Alhamdulillah dapat akhirnya luangkan waktu untuk buat posting. Lepas raya agak sibuk dengan urusan peribadi. Antaranya menjaga anak-anak tidak sihat (lepas raya daripada kampung 2 orang anak tidak sihat) dan urusan kematian. Untuk pengetahuan, nenda saya yang masih ada (mak kepada abah) sudah meninggal dunia minggu lalu Selasa 19 Julai… Read More »

October Bulan Kesedaran Kanser Payudara

By | 25 October 2014

Semalam Shaklee.com ada tulis berkenaan Oktober adalah Breast Cancer Awareness. Owh saya pun baru tahu ni, patutlah baru-baru ni ada 1 day without bra kat US. Itu sebahagian kempen mereka, tapi ia tidak sesuai dengan budaya kita. Banyak organisasi di Malaysia yang boleh memberikan khidmat sokongan kepada pesakit kanser, atau kepada mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan… Read More »

Anggur muscadine? Apa tu dan apa kaitannya dengan kesihatan kita?

By | 21 April 2014

[Info VIVIX]Kalaulah anggur ni boleh ditanam je di belakang rumah, memang dah lama tanam. Kalau dapat tanam pun tak larat juga nak makan berkilo-kilo sehari untuk mendapatkan khasiat harian yang seimbang.Jadi paling baik, pengambilan Vivix dah mampu menyelesaikan masalah ni.Tahukah anda yang muscadine grape (saiznya BESAR) digunakan untuk menghasilkan vivix…cuba anda google..apa kualiti muscadine tu..hehe..Ia mempunyai KROSOM yang lebih… Read More »

Pelbagai testimoni vivix

By | 6 September 2013

VIVIX BANTU penghidap Diabetes 14 tahun BEBAS dari penyakit!!==================================En. R Jitendra merupakan penghidap Diabetes sejak 14 tahun yang lalu. Kadar gula dalam darah ialah 15.5, tetapi kini setelah mengambil VIVIX Shaklee selama 7 bulan secara konsisten, kadar gula dalam darah telah menurun kepada 4.8 dan beliau telah bebas dari Diabetes. Kata beliau “ Kini saya dapat menikmati kehidupan… Read More »

Apa Istimewa Vivix?

By | 26 August 2013

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mulberry mengandungi resveratrol Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Manfaat VivixMengaktifkan gen panjang umur : Dr. David Sinclair… Read More »

Vivix Untuk Kuruskan Badan

By | 26 August 2013

Hebatnya Shaklee Vivix, rupanya boleh juga untuk slimmingVIVIX untuk kuruskan badan wow!!!owh bukan omong kosong.sbbnya.. sbb ada resveratrol tu ler..menaikkan metabolisma badan memusnahkan lemak2 dalam badan untuk digunakan sbg tenaga menghalang kenaikan paras hormon estrogen yg membuatkan lebih byk lemak disimpan, bila kurg lg kurangla lemak2 tu disimpan .Bayangkan betapa hebatnya vivix..kalau orang perancis tak mampu punya nak minum sampai… Read More »

FAQ Vivix

By | 4 August 2013

Vivix antara produk terkini yang dihasilkan Shaklee berdasarkan penyelidikan saintifik yang dilakukan selama bertahun-tahun. Berikut adalah soalan yang selalu ditanya (Frequently Asked Question, FAQ) mengenai VIVIX :Q : Apa itu VivixA : Vivix adalah campuran polifenol dengan paten tertunda yang kuat dan eksklusif dari bahan-bahan botanikal yang terbukti di dalam makmal mampu memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama… Read More »