Category Archives: phytocol-st

Bagaimana Mendapatkan Hidup Lebih Lama dan Sihat

By | 30 June 2015

Topik hidup lebih lama ini tentu banyak pendebatan terutama dari aspek spiritual dan keagamaan, cuma posting saya kali ini adalah lebih mengkhusus kepada aspek kesihatan. Dari aspek kesihatan, banyak juga salah faham Mereka yang kurus tentunya sihat Mereka yang gemuk tentunya cepat sakit Mereka yang muda mati lambat Orang tua selalu mati cepat Kanak-kanak hidup lebih lama  … Read More »

Bahaya Visceral Fat Kepada Kesihatan

By | 17 June 2015

“Even if you’re not overweight, belly fat can significantly increase your risk for heart disease, cancer, dementia and diabetes.”   Bill Gavin, MD Providence St. Peter Hospital Kalau bercakap pasal fat atau lemak, rata-rata kita mesti bersangka bahawa orang gemuk sahaja mesti banyak lemak, terutama visceral fat ini. Tapi tahukah anda visceral fat ini tidak mengenal sesiapa, yang… Read More »

Shaklee Promo Mei 2015 Hebat Terrr

By | 5 May 2015

Ha jangan tak tahu, dalam keadaan orang lain naikkan harga barang, Shaklee ni buat pulak promosi tiap-tiap bulan. Ini akak nak habaq mai promo bulan Mei pulak la na.. Akak suka sangat kalau beli time sale. Baru-baru ni akak beli banyak sangat jubah, akak tengok kalau beli time sale lagi jimat gila babas la… hahah jadi bila beli… Read More »

Suplemen Fitosterol vs Makanan

By | 11 August 2014

Saya ada kenal seseorang ni rapat dengan keluarga kami, umur sebaya saya 30an, bukan akhir 30an. Masalah dia kolestrol tinggi. Drive KL ke Kuantan pun dah rasa letih. Baru 30an.Kolestrol tinggi tak mengenal usia, ada yang 20an pun memang ada kolestrol tinggi. Benarkah pengambilan suplemen fitosterol lebih berkesan berbanding pemakanan sihat?Sebelum itu, mari kita lihat apakah kolestrol dan manfaatnya… Read More »

Kawal Kolestrol Dengan Shaklee

By | 23 July 2014

Tahukah anda serangan jantung dan strok merupakan dua masalah kesihatan yang dilaporkan semakin tinggi dan berpunca daripada kolestrol tinggi? Ia merupakan ancaman kepada kesihatan anda. Masalah kolestrol tinggi ni adalah atas faktor keturunan, diet pemakanan dan gaya hidup seseorang. 6 juta rakyat Malaysia menghidap kolestrol tinggi Jenis-jenis Kolestrol Faktor Kolestrol Tinggi 1. Keturunan Kalau ada di antara kalangan… Read More »

Cara Menurunkan Kolestrol di Hari Raya

By | 9 July 2014

Dah nak raya tak lama lagi ni, mesti ramai di kalangan kita sedang sibuk buat persiapan. Sambil-sambil tu jemput baca sekejap posting saya kali ni berkenaan cara kurangkan kolestrol. Bahaya Ke Kolestrol Ni? Uish.. mesti la bahaya. Penyakit kolestrol ni adalah situasi di mana kadar kolestrol dalam badan kita melebihi kadar normal. Bila ia dah melebihi kadar normal,… Read More »

Set Kolestrol Shaklee Untuk Turunkan Kolestrol Secara Berkesan dan Pantas

By | 21 June 2014

Tu dia, saya baru baca satu berita daripada Utusan Malaysia. Senario Penyakit Jantung Di Malaysia, walaupun artikel tahun 2009 lagi, ianya masih relevan hingga kini.Selain di Malaysia, penyakit jantung kronik merupakan punca terbesar kematian di kalangan penduduk negara seperti Rusia, US, Amerika Utara, Australia, New Zealand dan Eropah. Katanya ia bakal menjadi pembunuh senyap menjelang 2020.Kata WHO pula… Read More »

Turunkan Kolestrol Dengan Suplemen Semulajadi

By | 8 June 2014

Tahukah anda 1 daripada 3 orang dewasa di Malaysia menghidapi kolestrol tinggi? Ini adalah berdasarkan kepada soal selidik yang telah dijalankan oleh National Health and Morbidity Survey pada 2011Sebenarnya sesiapa sahaja boleh meghidap kolestrol tinggi dan pada mana-mana usia pun. Kolestrol tinggi ni boleh menyebabkan sakit jantung, iaitu pembunuh no 1 di Malaysia. Semakin tinggi kolestrol seseorang, semakin… Read More »