Category Archives: peppermint ginger

Detox Membantu Menyingkirkan Logam Berat

By | 18 November 2016

Adakah anda mengalami masalah kesihatan kronik dan masih belum menjumpai jawapan yang anda cari? Ada banyak perkara mungkin anda telah lakukan untuk mendapatkan kesihatan lebih baik, contohnya: Diet secara organik Senaman Suplemen harian Tapi kenapa simptom atau gejala penyakit anda masih berterusan? Kerap letih Sakit kepala atau migrain Sakit sendi Kelesuan Keradangan Insomnia Daya ingatan lemah Mudah mendapat… Read More »

Shaklee Bantu Hadapi Kesan Sampingan Kemoterapi

By | 3 November 2016

Kemoterapi merupakan salah satu cara rawatan kanser yang dilaksanakan saat ini. Rawatan kemoterapi bertujuan menghapuskan sel kanser yang membahagi dengan kerap. Namun, dengan rawatan ini ia bukan sahaja menghapuskan kanser, malah ia memusnahkan sel-sel sihat. Sel-sel kita merupakan sel terkecil dalam badan kita. Daripada sel ia menjadi tisu, daripada tisu menjadi organ dan seterusnya daripada organ menjadi sistem.… Read More »

12 Suplemen Shaklee Selamat Untuk Pesakit Kanser

By | 12 October 2016

Masa awal-awal penyertaan saya dengan Shaklee, saya teragak-agak juga hendak mempromosi Shaklee bagi tujuan penyakit kanser. Ini disebabkan saya tidak mahu dicop sebagai mengambil kesempatan di atas kesusahan orang. Pesakit kanser biasanya agak sensitif dan tidak tahu mana satu hendak dicuba dahulu. Sebab itu awal-awal dahulu saya jarang pos berkenaan kanser. Tapi kini saya terpanggil untuk membantu. 2… Read More »

Fungsi Pelbagai Jenis Detox Ke Atas Tubuh

By | 11 August 2016

Sebelum ini saya ada tuliskan posting berkenaan pelbagai toksin yang ada dalam tubuh kita. Tapi ada juga yang bertanya berkenaan jenis-jenis detox yang saya pun kurang mahir juga. Namun, sebab anda, saya study jugalah berkenaan jenis-jenis detox ni. Dan juga fungsinya ke atas tubuh kita. Jenis-jenis Detox Antara yang saya google, antara jenis-jenis detox yang ada dalam dunia:… Read More »

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo

By | 27 July 2016

Alhamdulillah dapat akhirnya luangkan waktu untuk buat posting. Lepas raya agak sibuk dengan urusan peribadi. Antaranya menjaga anak-anak tidak sihat (lepas raya daripada kampung 2 orang anak tidak sihat) dan urusan kematian. Untuk pengetahuan, nenda saya yang masih ada (mak kepada abah) sudah meninggal dunia minggu lalu Selasa 19 Julai 2016. Jadi saya ambil cuti 3 hari juga… Read More »

Rawatan Alternatif Terbaik Untuk Psoriasis, Sopak dan Ekzema

By | 20 June 2016

Ada ramai sebenarnya customer saya berkenaan psoriasis dan terutamanya sopak yang hubungi saya. Baru-baru ini ada seorang master buat kelas berkenaan psoriasis, jadi saya terus setuju untuk hadir. Ramai customer saya hubungi bermakna saya haruslah tambah lagi ilmu berkenaan penyakit ini. Penyakit Berkaitan SLE SLE adalah sejenis penyakit autoimmune iaitu sejenis penyakit di mana sistem imun menyerang diri… Read More »

Turunkan Berat Badan – Detox Hati Anda

By | 15 June 2016

Menjaga hati anda sihat dan bebas daripada toksin adalah satu langkah penting untuk penurunan berat badan yang berkesan dan secara beransur-ansur. Dalam posting ini, kami akan menerangkan kepada anda beberapa garis panduan mudah untuk detox hati anda dan menurunkan berat badan. Tahukah anda bahawa makan bijirin penuh boleh membantu mengurangkan kesesakan hati anda? Kaya dengan vitamin B, bijirin penuh membantu mempercepatkan… Read More »

Produk Percuma Shaklee Sempena National Conference 2016

By | 25 May 2016

Shaklee akan menganjurkan seminar sehari iaitu National Conference 2016 bertempat di Pusat Konvensyen Sunway. Macam biasa, selain meraikan kejayaan semua business leaders, ada booth untuk check kesihatan dan boleh juga beli produk yang anda inginkan. Tapi untuk masuk memanglah anda perlu berdaftar dulu sebagai ahli di samping mempunyai tiket konvensyen yang kini boleh dibeli secara online. Produk Percuma… Read More »

Perlukah Saya Detoks?

By | 14 April 2016

Bila orang bercakap tentang detoks, saya jarang ambil kisah. Sebab saya rasa saya cukup sihat. Saya belum berada di atas katil hospital. Apa nak kisah? Hmm, betul ke? Korang pun macam tu jugak? Harini saya nak kongsikan checklist untuk saya dan kawan-kawan. Check diri adakah kita perlu detoks. Jika kita mengalami salah satu perkara dibawah, itu tanda badan… Read More »