Category Archives: ostematrix

Tangani Masalah Berpeluh Berlebihan Atau Hiperhidrosis Dengan Shaklee

By | 23 March 2017

Sebenarnya sejak kecil saya ada penyakit berpeluh yang berlebihan, dalam bahasa perubatan disebut sebagai hiperhidrosis. Saya memang ingat masa kecil dulu saya selalu dibawa ke hospital untuk rawatan. Tapi alhamdulillah saya tiada penyakit lain, mungkin hiperhidrosis disebabkan oleh masalah genetik. Disebabkan tidak perlu makan ubat, saya pun macam melupakan saja penyakit ini. Cuma dari segi sosial, saya kurang… Read More »

10 Tips Untuk Sihat Di Usia Tua

By | 27 February 2017

Dalam Business Leader Conference baru-baru ini, ada seseorang yang saya sangat kagum. Eh mestilah abam Roger Barnett, CEO Shaklee Corporation. Umur beliau 58 tahun, tapi kelihatan seperti 30an. Kalau anda hendak tahu, beliau sangat komited dengan suplemen. Saya pun tidak seperti beliau. Apabila menghadiri apa-apa majlis, walaupun saya ada bawa bekalan suplemen, saya akan skip saja, dengan alasan,… Read More »

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Kalsium Magnesium Bantu Proses Bersalin

By | 23 February 2017

Tidak ramai yang sedar atau tahu peranan magnesium dalam metabolisme tubuh manusia. Magnesium telah diketahui dapat mengaktifkan lebih daripada 300 reaksi biokimia yang berbeza di dalam tubuh agar tubuh dapat berfungsi dengan baik. Peranan magnesium sangat penting. Namun ironisnya, peranan magnesium tidak diendahkan. Magnesium dikenali sebagai “Forgotten Mineral” dan “5-Cent Miracle Tablet”. Mengapa jadi begitu? Ini kerana kesan… Read More »

Risiko Kekurangan Zat Besi Semasa Mengandung

By | 22 February 2017

Ramai ibu mengandung tapi alami HB rendah, betul tak? Ada yang buat tak peduli, ada mak yang risau dan mencari penyelesaian. Biasanya memang doktor akan ambil berat lebih kalau masalah HB rendah ni. HB rendah ini yang selalu dikaitkan dengan kekurangan zat besi, ikut tajuk kita hari ini. Maklumat ini juga yang saya dapat daripada Workshop Landmark Study… Read More »

Keperluan Nutrisi Untuk Tulang

By | 19 February 2017

Disebabkan saya baru balik daripada workshop Landmark Study oleh Dr Bruce Daggy, ada maklumat penting yang saya nak kongsikan dengan anda semua. Salah satunya berkenaan nutrisi kepada tulang. Ramai orang anggap, asal tulang je mesti kalsium. Betul tak? Kalau ada tambahan pun, mesti magnesium. Magnesium untuk bantu proses penyerapan kalsium kan. Kalau saya sebut, tulang kita perlukan 20… Read More »

Promosi Shaklee Februari 2017

By | 1 February 2017

Promosi Shaklee Februari 2017. Macam biasa, bila datangnya bulan baru pasti diiringi dengan berita baik promosi menarik untuk pengguna dan pengedar Shaklee. Jom kita tengok apakah promosi bulan ini. Promosi Shaklee Februari 2017 1. Ostematrix Ya, bestkan. Suplemen kalsium, magnesium, vitamin D dan mineral lain ini penting untuk kesihatan tulang, gigi dan otot, mencegah sembelit, melegakan sengal otot… Read More »

Jenis-jenis Psoriasis dan Komplikasinya

By | 13 December 2016

Psoriasis adalah penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang menyerang sel kulit yang sihat secara cepat. Kebiasaan kulit kita akan membuat sel baru setiap 3 bulan, tetapi bagi penyakit psoriasis, ia berlaku terlalu pantas sehingga ia jadi berlapis-lapis. Penyakit ini mudah dikenali seperti mempunyai kuping putih, perak atau merah bersisik tebal di beberapa bahagian badan seperti kaki,… Read More »

Cara Atasi Vertigo Dengan Selamat

By | 7 December 2016

Sudah lama sebenarnya saya dengar kisah pesakit vertigo dan bagaimana Shaklee membantu rawatan kepada pesakit ini. Tapi kali ini baru saya ada seorang pesakit vertigo, paling best, alhamdulillah ikhtiar yang saya cadangkan itu berupaya memberikan nikmat kesihatan semula kepada beliau. Perlu baca dulu posting ini untuk anda dapat baca testimoni customer saya. Apakah Vertigo Pernahkah anda alami situasi… Read More »

Cara Vivix Bantu Rawat Kebas Akibat Diabetes

By | 22 November 2016

Baru-baru ini ada customer bertanya kepada saya GLA Complex untuk masalah kebas ibunya. Kebas kaki dan tangan berlaku kepada pesakit diabetes adalah disebabkan oleh kesan sampingan ubat yang diambil. Elok kita fahamkan mengapa boleh terjadi dan bagaimana Vivix dan set Shaklee boleh membantu masalah kebas ini. Apakah Kebas Kebas adalah keadaan dimana seseorang mengalami kekurangan  rasa (sensation). Keadaan ini… Read More »