Category Archives: omega guard

Cyst Dalam Buah Pinggang

By | 22 March 2017

Baru-baru ini ada customer saya bertanya tentang masalah cyst dalam buah pinggang. Sungguh saya tidak tahu betapa banyak sebenarnya penyakit dalam dunia. Disebabkan inilah customer pertama saya, maka saya study jugalah sebelum saya cadangkan mana-mana produk kepada beliau. Apakah Cyst Dalam Buah Pinggang Cyst buah pinggang adalah tidak normal di mana pundi berisi cecair yang terbentuk dalam buah… Read More »

Tips Atasi Masalah Hati Berlemak / Fatty Liver

By | 14 March 2017

Tips Atasi Masalah Hati Berlemak / Fatty Liver Hati adalah organ kedua terbesar dalam tubuh manusia yang mempunyai 500 fungsi antaranya: Menukar makanan kepada tenaga Menapis dan memproses darah yang mengalir dalam tubuh Nenyahtoksik bahan berbahaya Mengawal atur hormon Sebagai tempat menyimpan sesetengah vitamin dan mineral dan memproses nutrien. Organ hati merupakan satu-satunya organ yang boleh membaiki dan… Read More »

5 Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik Dari Pandangan Doktor

By | 6 March 2017

2 tahun lalu ada seorang doktor berkongsi maklumat bagaimana memilih minyak ikan terbaik. Jadi saya kongsikan pandangan beliau di sini sebahagiannya. Apakah Minyak Ikan Kenapa anda cari minyak ikan? Minyak ikan dahulunya dikenali sebagai Vitamin F. Tapi disebabkan pentingnya minyak ikan, maka vitamin F dibuang dan minyak ikan Omega 3 dijadikan sebagai nutrisi utama sepertimana protein dan karbohidrat.… Read More »

10 Tips Untuk Sihat Di Usia Tua

By | 27 February 2017

Dalam Business Leader Conference baru-baru ini, ada seseorang yang saya sangat kagum. Eh mestilah abam Roger Barnett, CEO Shaklee Corporation. Umur beliau 58 tahun, tapi kelihatan seperti 30an. Kalau anda hendak tahu, beliau sangat komited dengan suplemen. Saya pun tidak seperti beliau. Apabila menghadiri apa-apa majlis, walaupun saya ada bawa bekalan suplemen, saya akan skip saja, dengan alasan,… Read More »

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Risiko Kekurangan Zat Besi Semasa Mengandung

By | 22 February 2017

Ramai ibu mengandung tapi alami HB rendah, betul tak? Ada yang buat tak peduli, ada mak yang risau dan mencari penyelesaian. Biasanya memang doktor akan ambil berat lebih kalau masalah HB rendah ni. HB rendah ini yang selalu dikaitkan dengan kekurangan zat besi, ikut tajuk kita hari ini. Maklumat ini juga yang saya dapat daripada Workshop Landmark Study… Read More »

9 Tips Pencegahan Penyakit Jantung

By | 14 February 2017

Sebelum ini saya telah kongsikan maklumt berkaitan penyakit jantung dan simptom awalnya. Kali ini saya ingin kongsikan berkenaan pencegahan penyakit jantung pula. Cara Pencegahan Sakit Jantung Ada beberapa cara mencegah penyakit jantung. Antaranya: 1. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu, 30 minit setiap kali Senaman merupakan cara paling mudah untuk kita memiliki jantung yang sihat. Dengan hanya berjalan selama 30… Read More »

Peluang Jalani Hidup Lebih Baik Walaupun Sakit Buah Pinggang Tahap 4

By | 19 December 2016

Baru-baru ini ada satu keluarga hubungi saya berkenaan anak mereka yang baru berusia 24 tahun telah didiagnos menghidap sakit buah pinggang tahap 4. Apa yang boleh dilakukan? Adakah boleh tidak mengikuti rawatan dialisis dengan pengambilan Shaklee? Apakah Peluang Saya Apabila Didiagnos Sakit Buah Pinggang Tahap 4 Sebaiknya anda perlu ambil tahu: Apakah yang boleh dilakukan untuk elakkan sakit… Read More »

Jenis-jenis Psoriasis dan Komplikasinya

By | 13 December 2016

Psoriasis adalah penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang menyerang sel kulit yang sihat secara cepat. Kebiasaan kulit kita akan membuat sel baru setiap 3 bulan, tetapi bagi penyakit psoriasis, ia berlaku terlalu pantas sehingga ia jadi berlapis-lapis. Penyakit ini mudah dikenali seperti mempunyai kuping putih, perak atau merah bersisik tebal di beberapa bahagian badan seperti kaki,… Read More »

Cara Tingkatkan Kesihatan Minda / Otak

By | 15 November 2016

Minda mengawal segala perkara yang anda lakukan. Contohnya pemikiran, perasaan, tingkah laku, keputusan, kelakuan, interaksi, pencernaan, penilaian dan pekerti. Otak menggunakan 20% oksigen dan darah dalam badan. Sel dalam otak disebut sebagai neuron. Otak adalah organ yang menghantar mesej atau signal kepada badan. Jadi neuron ini perlukan banyak tenaga, maka mereka perlukan oksigen. Perkara Yang Mencederakan Otak Kecederaan… Read More »