Category Archives: Landmark Study

Ketua Saintis Shaklee Menjawab Salah Faham Tentang Landmark Study

By | 17 June 2017

Bila dah jadi friend Ketua Saintis Shaklee di FB, saya simpan beberapa soalan yang saya mahukan penjelasan daripada beliau. Sekali tanya je la, sebab kita sedang deal dengan orang penting Shaklee. Dah tentu masanya sibuk dengan pelbagai urusan kerja. Nak layan soalan budak-budak macam saya ni, nanti banyak-banyak kali sangat takut dia rasa annoying. Tapi kiranya Dr Daggy… Read More »

Pengguna Shaklee Paling Rendah Risiko Diabetes / Kencing Manis

By | 24 April 2017

Pengguna Shaklee Paling Rendah Risiko Diabetes / Kencing Manis Baru-baru ini viral berkenaan kisah seorang wanita pesakit diabetes yang meninggal dunia akibat pengambilan daun rerama dan meninggalkan ubat doktor. Seorang doktor telah menulis kisah wanita itu. Ini adalah salah satu daripada banyak lagi kisah rakyat negara ini yang suka ambil suplemen dan meninggalkan rawatan doktor. Akibatnya sangat besar… Read More »

Kesihatan Kardiovaskular Terbaik Melalui Landmark Study

By | 3 April 2017

Kesihatan Kardiovaskular Terbaik Melalui Landmark Study Banyak sebenarnya maklumat daripada landmark study. Saya keluarkan sedikit demi sedikit, setakat ini saya buat sekali seminggu. Kali ini saya ingin bawakan kepada anda mengenai bagaimana landmark study telah membuktikan kesihatan jantung atau kardiovaskular berada di tahap terbaik. Apakah kesihatan berkaitan kardiovaskular Kecergasan kardiovaskular berkaitan dengan daya tahan kardiovaskular, kecergasan respiratori, kecergasan aerobik.… Read More »

7 Cara Resveratrol Sebagai Penawar Diabetes Kencing Manis

By | 29 March 2017

6 Cara Resveratrol Sebagai Penawar Diabetes Kencing Manis Resveratrol memang sangat berkuasa, anugerah Allah untuk kita sama-sama ambil manfaat. Kali ini saya ingin berkongsi bagaimana resveratrol mampu bertindak sebagai penawar diabetes atau kencing manis. Saya memang banyak temui ramai customer saya yang alami masalah kencing manis atau diabetes. Ada yang berpuluh-puluh tahun, ada yang baru setahun. Tapi kebanyakannya… Read More »

Kajian Telomere Shaklee

By | 7 March 2017

Kajian landmark Shaklee yang kedua adalah kajian Telomere. Shaklee menjalankan kajian telomere yang membandingkan pengguna Shaklee selama 5 tahun dengan kumpulan sihat yang tidak merokok, tinggal di Bay Area dan keputusan menunjukkan pengguna Shaklee mempunyai telomere yang lebih panjang. Kajian ini diketuai oleh Dr Elizabeth Blackburn. Apakah Telomere Struktur yang berbentuk X ini adalah kromosom yang terdapat dalam… Read More »

Landmark Study Shaklee

By | 2 February 2017

Saya memang suka sebut berkenaan landmark study. Sebenarnya saya suka ketengahkan fakta supaya pengguna dan bakal pengguna Shaklee faham tentang suplemen yang bakal mereka ambil. Landmark study ini adalah satu seumpamanya dalam dunia ini. Hanya Shaklee berani menguji keberkesanan pengambilan produk Shaklee ke atas pengamalnya. Sebab apa? Sebab Shaklee sangat yakin produknya berkesan. Apakah Landmark Study Landmark study… Read More »

Selamatkah Suplemen Shaklee Untuk Jangkamasa Panjang?

By | 10 October 2016

Ada soalan yang ditanyakan seperti berikut: Aku sekarang dah ambil vitamin jenama XXX, bagi aku sebab kenapa aku nak kena tinggalkan vitamin XXX dan pilih vitamin Shaklee? Nak menjawabnya elok kita ambil fakta daripada cakap-cakap kosong. Air liur sahaja takde nilai dik. Mungkin ada yang belum faham apa hubungan landmark study dengan kesan jangkamasa panjang produk Shaklee. Jadi… Read More »

Cara Memperlahankan Penuaan Dan Melindungi Daripada Penyakit Kronik

By | 21 April 2016

Saya bagi gambar 2 kasut ini, bagi anda sendiri yang mana satu jadi pilihan anda? Kalau saya, sudah tentulah saya inginkan kasut yang baru, masih baru dan sentiasa baru walaupun sudah dipakai lama. Kunci kepada perkara ini adalah perlahankan penuaan. Penuaan bukan untuk kulit kita nampak muda semata-mata, tetapi mengelakkan dan memperlahankan penuaan pada sel kita agar kita… Read More »

Wordless Wednesday: Testimoni fakta atau mitos

By | 3 February 2016

Baru-baru ini ada juga saya terbaca posting di FB yang seolah-olah memperli pengusaha online yang kerap kali menayangkan testimoni-testimoni untuk manfaat pasaran mereka. Kelakar pun ada juga.   Fungsi Testimoni Sebenarnya masyarakat kita telah terbiasa dengan testimoni. Orang luar negara tidak pun memerlukan testimoni, mereka hanya cukup sekadar dengan maklumat produk dan kajian ke atas produk. Itu pun… Read More »

Kesan Jangkamasa Panjang Produk Shaklee

By | 21 August 2015

Saya pengguna tegar Shaklee ini sudah masuk tahun ke 4 tahun ini, guna semenjak bersalin anak kedua (hampir 4 tahun lalu) hingga sekarang. Banyak kesan jangkamasa panjang produk Shaklee ini saya rasakan. Ini sebabnya saya guna produk Shaklee untuk pelbagai sebab asalnya. Mula-mula guna saya fokus untuk set bersalin dan menyusu. Memang superb hasilnya. Dalam berpantang memang sihat,… Read More »