Category Archives: Landmark Study & Shaklee Difference

Ketua Saintis Shaklee Menjawab Salah Faham Tentang Landmark Study

By | 17 June 2017

Bila dah jadi friend Ketua Saintis Shaklee di FB, saya simpan beberapa soalan yang saya mahukan penjelasan daripada beliau. Sekali tanya je la, sebab kita sedang deal dengan orang penting Shaklee. Dah tentu masanya sibuk dengan pelbagai urusan kerja. Nak layan soalan budak-budak macam saya ni, nanti banyak-banyak kali sangat takut dia rasa annoying. Tapi kiranya Dr Daggy… Read More »

Vivix Shaklee: Penjelasan Dari Ketua Saintis Shaklee

By | 12 June 2017

Baru-baru ini memang agak viral berkenaan Shaklee dan Vivix di media sosial. Teruk kena serang, tapi alhamdulillah dan insyaAllah biarlah Allah yang tunjukkan kebenarannya. Kadangkala tidak guna juga untuk bertengkar dan berhujah pada saat masing-masing degil hendak menegakkan pendirian masing-masing. Jadi lebih baik diam, teruskan kerja dan bisnes seperti biasa. Namun saya tidak boleh berhenti daripada mendapatkan maklumat… Read More »

Pengguna Shaklee Paling Rendah Risiko Diabetes / Kencing Manis

By | 24 April 2017

Pengguna Shaklee Paling Rendah Risiko Diabetes / Kencing Manis Baru-baru ini viral berkenaan kisah seorang wanita pesakit diabetes yang meninggal dunia akibat pengambilan daun rerama dan meninggalkan ubat doktor. Seorang doktor telah menulis kisah wanita itu. Ini adalah salah satu daripada banyak lagi kisah rakyat negara ini yang suka ambil suplemen dan meninggalkan rawatan doktor. Akibatnya sangat besar… Read More »

Vivix dan Kajian Klinikal Ke Atas Resveratrol dan Polifenol

By | 18 April 2017

Vivix dan Kajian Klinikal Ke Atas Resveratrol dan Polifenol Posting ini memang agak teknikal. Tapi sebenarnya saya tujukan kepada anda yang inginkan fakta yang boleh dirujuk berkaitan kajian klinikal ke atas Vivix dengan bahan utama iaitu resveratrol dan polifenol. Sebelum itu elok kita fahami dulu bagaimana mekanisme Vivix bertindak. 4 Mekanisma Tindakan Vivix 4 mekanisme Vivix yang memberikan… Read More »

Kesihatan Kardiovaskular Terbaik Melalui Landmark Study

By | 3 April 2017

Kesihatan Kardiovaskular Terbaik Melalui Landmark Study Banyak sebenarnya maklumat daripada landmark study. Saya keluarkan sedikit demi sedikit, setakat ini saya buat sekali seminggu. Kali ini saya ingin bawakan kepada anda mengenai bagaimana landmark study telah membuktikan kesihatan jantung atau kardiovaskular berada di tahap terbaik. Apakah kesihatan berkaitan kardiovaskular Kecergasan kardiovaskular berkaitan dengan daya tahan kardiovaskular, kecergasan respiratori, kecergasan aerobik.… Read More »

7 Cara Resveratrol Sebagai Penawar Diabetes Kencing Manis

By | 29 March 2017

6 Cara Resveratrol Sebagai Penawar Diabetes Kencing Manis Resveratrol memang sangat berkuasa, anugerah Allah untuk kita sama-sama ambil manfaat. Kali ini saya ingin berkongsi bagaimana resveratrol mampu bertindak sebagai penawar diabetes atau kencing manis. Saya memang banyak temui ramai customer saya yang alami masalah kencing manis atau diabetes. Ada yang berpuluh-puluh tahun, ada yang baru setahun. Tapi kebanyakannya… Read More »

Suplemen Dengan Kajian Klinikal Pun Tidak Bagus

By | 26 March 2017

Artikel ini saya tulis tanpa perancangan. Ini disebabkan ada satu kes yang menyebabkan saya menyiasat kajian klinikal terhadap satu suplemen (bukan Shaklee). Asalnya ada seorang doktor mencadangkan kepada ayah saya untuk ambil suplemen yang beliau jual. Saya enggan dedahkan nama syarikat tersebut disini. Katanya suplemen tersebut punyai kajian klinikal. Kajian Klinikal Pada Suplemen Memang betul, jika anda mencari… Read More »

Kenapa Kita Tidak Perlu Makan Suplemen?

By | 16 March 2017

Kenapa Kita Tidak Perlu Makan Suplemen? Semalam tular mengenai kenyataan doktor yang menyatakan Kalau kita sihat, tidak perlu makan suplemen. Kalau sakit lagi tidak perlu makan suplemen. Saya pesan pada kawan elakkan ambil suplemen, ada risiko pada hati.  Jadi kenapa syarikat suplemen asyik kata elok makan suplemen? Strategi marketingkah? Sebab kita hanya sekadar perlukan makanan sihat sahaja kan?… Read More »

Kajian Telomere Shaklee

By | 7 March 2017

Kajian landmark Shaklee yang kedua adalah kajian Telomere. Shaklee menjalankan kajian telomere yang membandingkan pengguna Shaklee selama 5 tahun dengan kumpulan sihat yang tidak merokok, tinggal di Bay Area dan keputusan menunjukkan pengguna Shaklee mempunyai telomere yang lebih panjang. Kajian ini diketuai oleh Dr Elizabeth Blackburn. Apakah Telomere Struktur yang berbentuk X ini adalah kromosom yang terdapat dalam… Read More »

5 Soalan Untuk Memilih Suplemen

By | 5 March 2017

Terlalu banyak suplemen di pasaran. Tapi macamana anda memilih untuk diri anda sendiri? Dulu masa saya belum betul-betul faham, saya memang tidak akan ambil sesuatu yang di pasaran luar daripada farmasi. Kiranya saya lebih selesa produk yang dipasarkan dalam farmasi. Ada 5 soalan anda boleh tanya kepada pembekal suplemen anda. Samada di farmasi atau di kiosk jamu/ubat. 5… Read More »