Call nowWhatsapp

Category Archives: Landmark Study & Shaklee Difference

Benarkah Suplemen Merosakkan Organ Hati

Tips Atasi Masalah Hati Bengkak Fatty Liver

Artikel dibawah ditulis oleh Dr Norman Mohd Norawi di facebook beliau baru-baru ini. Saya tulis semula untuk jadi rujukan anda. Apakah Suplemen Pemakanan tambahan atau suplemen berdasarkan definasi oleh FDA adalah produk yang dibuat untuk di ambil melalui mulut yang mengandungi zat makanan surih (dietary ingredient, micronutrient) dengan tujuan untuk menambah nilai nutrisi (nutritional value) kepada […]

Dr Jamie McManus Menjawab Berkenaan Landmark Study Shaklee

Dr Jamie McManus Shaklee menjawab berkenaan Landmark Study Shaklee

Baru-baru ni buat kali ke berapa tah, ada lagi yang bising berkenaan Landmark Study Shaklee. Berlaku sedikit soal-jawab antara pakar dengan Shaklee, baguslah akhirnya Shaklee mahu juga menjawab perihal sebegini. Dulu-dulu saya ingat Shaklee selalu je mendiamkan diri, membiarkan semua fitnah tu dibawa angin lalu. Tapi tindakan sebegitu salah sebenarnya. Walaupun orang kata diam daripada […]

Dr Strand: Kenapa Saya Percayakan Suplemen

Dr Strand penulis buku What Your Doctor Doesnt Know About Nutritional Medicine Maybe Killing You

Saya ada baca sebuah buku bertajuk: What Your Doctor Does Not Know About Nutritional Medicine Maybe Killing You. Buku ini ditulis oleh seorang doktor perubatan dari US, Dr Ray Strand. Saya beli secara online sahaja melalui Google Play. Ada beberapa info penting dalam buku ini yang saya ingin kongsikan dengan korang. Dr Strand: Kenapa Saya […]

Produk Shaklee Bahaya?

shaklee bahaya 1

Khamis lepas tular posting seorang doktor ni berkenaan pesakitnya dikatakan jadi gagal buah pinggang sebab ambil Shaklee. Amboi doktor, suka hati je main tuduh ya. Mentang-mentang title doktor. Ingat dosa fitnah ke tak tu? So meh la saya kongsikan pasal Shaklee ni, betul ke bahaya. Kalau bahaya apa perlu kita buat? Betulkah Produk Shaklee Bahaya? […]

Shaklee Suplemen ‘Beyond Organic’

Shaklee beyond organic

Ramai orang kisah sekarang ni bab organik atau tidak organik. Bab sintetik vs semulajadi. Adakah anda tahu Shaklee adalah produk “beyond organik”? Apa makna beyond organic? Kali ini saya ingin kongsikan maklumat berkaitan organik dan apa kelebihan Shaklee yang bersifat beyond organic. Jemput tonton video dibawah: Suplemen Yang Beyond Organic Shaklee merupakan Syarikat Nutrisi # […]

Ketua Saintis Shaklee Menjawab Salah Faham Tentang Landmark Study

Bila dah jadi friend Ketua Saintis Shaklee di FB, saya simpan beberapa soalan yang saya mahukan penjelasan daripada beliau. Sekali tanya je la, sebab kita sedang deal dengan orang penting Shaklee. Dah tentu masanya sibuk dengan pelbagai urusan kerja. Nak layan soalan budak-budak macam saya ni, nanti banyak-banyak kali sangat takut dia rasa annoying. Tapi […]

Vivix Shaklee: Penjelasan Dari Ketua Saintis Shaklee

Apa yang best dengan Shaklee Pra National Conference

Baru-baru ini memang agak viral berkenaan Shaklee dan Vivix di media sosial. Teruk kena serang, tapi alhamdulillah dan insyaAllah biarlah Allah yang tunjukkan kebenarannya. Kadangkala tidak guna juga untuk bertengkar dan berhujah pada saat masing-masing degil hendak menegakkan pendirian masing-masing. Jadi lebih baik diam, teruskan kerja dan bisnes seperti biasa. Namun saya tidak boleh berhenti […]

Pengguna Shaklee Paling Rendah Risiko Diabetes / Kencing Manis

Pengguna Shaklee Paling Rendah Risiko Diabetes / Kencing Manis Baru-baru ini viral berkenaan kisah seorang wanita pesakit diabetes yang meninggal dunia akibat pengambilan daun rerama dan meninggalkan ubat doktor. Seorang doktor telah menulis kisah wanita itu. Ini adalah salah satu daripada banyak lagi kisah rakyat negara ini yang suka ambil suplemen dan meninggalkan rawatan doktor. […]

Vivix dan Kajian Klinikal Ke Atas Resveratrol dan Polifenol

Vivix dan packaging yang ekslusif

Vivix dan Kajian Klinikal Ke Atas Resveratrol dan Polifenol Posting ini memang agak teknikal. Tapi sebenarnya saya tujukan kepada anda yang inginkan fakta yang boleh dirujuk berkaitan kajian klinikal ke atas Vivix dengan bahan utama iaitu resveratrol dan polifenol. Sebelum itu elok kita fahami dulu bagaimana mekanisme Vivix bertindak. 4 Mekanisma Tindakan Vivix 4 mekanisme […]

Kesihatan Kardiovaskular Terbaik Melalui Landmark Study

#WhyIShaklee

Kesihatan Kardiovaskular Terbaik Melalui Landmark Study Banyak sebenarnya maklumat daripada landmark study. Saya keluarkan sedikit demi sedikit, setakat ini saya buat sekali seminggu. Kali ini saya ingin bawakan kepada anda mengenai bagaimana landmark study telah membuktikan kesihatan jantung atau kardiovaskular berada di tahap terbaik. Apakah kesihatan berkaitan kardiovaskular Kecergasan kardiovaskular berkaitan dengan daya tahan kardiovaskular, kecergasan […]