Category Archives: jerawat

Cara Semulajadi Tegangkan Kulit Muka

By | 17 October 2014

Wanita dan sesetengah lelaki memanglah utamakan kecantikan. Salah satunya berkaitan kulit berkedut. Ada yang kulit berkedut sebelum umur 30 tahun pun. Macam saya sendiri pun ada garis halus bawah mata sebelum umur cecah 30 tahun lagi. Benda ni berlaku sebab persekitaran dan radikal bebas yang tak mampu kita nak kekang sendiri. Menurut Dr Zubaidi pula bila masuk umur… Read More »

Cara Hilangkan Jerawat Dengan Shaklee

By | 12 July 2014

Masalah jerawat ni memang sinonim dengan remaja hingga peringkat dewasa. Ada juga orang dewasa yang even selepas berkahwin dan beranak pinak pun, masalah jerawat masih menghantui. Bukan jerawat kecil, jerawat batu pun ada. Ouch! Set Kulit Cantik Shaklee untuk hilangkan jerawat, bebas parut dan kulit anjal Saya ada tuliskan di dalam artikel Untuk Kulit Flawless, Bebas Jerawat berkenaan mengapa… Read More »

Raya Dah Dekat, Bebas Jerawat, Jeragat Dalam 14 Hari!

By | 28 June 2014

Oh, memanglah 2 hari lagi nak puasa kan, tapi kalau anda nak rawat masalah kulit anda yang masih berminyak, berjerawat, jeragat, apa kata anda mulakan dari sekarang?Raya nanti, semua orang mengerlip. Lip lap sana lip lap sini. Semua orang bergambar. Takkan kita je tak bergambar? Sebab kulit kusam tak berseri, penuh jerawat, jeragat bertahun-tahun dok tang tu. Baru… Read More »

Untuk Kulit Flawless, Bebas Jerawat

By | 12 June 2014

Untuk saya sendiri, masalah jerawat sentiasa je menghantui sejak usia remaja lagi. Saya pun pernah cerita sebelum ini bagaimana usaha memerangi jerawat menemui jalan buntu walaupun telah saya temui pakar dermatologi.Kini tidak lagi. Dan saya menemui penyelesaian saya tanpa bahan kimia, bahan berbahaya atau tanpa kos yang tinggi. Ini paling penting. Sebelum saya berikan cadangan penyelesaian, jom kita… Read More »

Vita E Complex Tangani Pelbagai Masalah Kulit

By | 7 June 2014

Vitamin E sememangnya popular di kalangan kita, terutama mereka yang mementingkan kecantikan. Tetapi jangan tak tahu, sebenarnya VItamin E sangat penting untuk penyembuhan dan juga merupakan salah satu kandungan penting dalam banyak produk kecantikan kulit dan kuku. Vitamin E merupakan bahan antioksida yang mampu memberikan kesan anti penuaan kepada seseorang. Jadi sewajarnya vitamin E dimasukkan ke dalam diet harian… Read More »

Set kulit shaklee untuk kulit bebas jerawat

By | 3 June 2014

Ramai je hadapi masalah jerawat ni. Sebab masalah hormon, cuaca dan tekanan emosi seseorang menyumbang kepada masalah jerawat yang memalukan ni. Apa solutionnya? Daripada gunakan bahan sintetik, ada baiknya beralih kepada sesuatu yang lebih semulajadi dan selamat. Anda tahu tak banyak bahan kimia yang digunakan dalam bahan kosmetik mengandungi sangat banyak bahan berasid? Ini mengikis kulit dan akhirnya… Read More »

Masalah Kulit? Tidak Lagi dengan Set Kecantikan Kulit Shaklee

By | 7 May 2014

Anda bermasalah dengan kulit wajah? Jerawat? Jeragat? Tona tidak sekata, kulit kusam? Blackhead? Whitehead? Parut? Oh tidak!!Anda juga telah mencuba pelbagai jenis produk tetapi masalah anda masih tidak selesai, sebaliknya telah meninggalkan parut yang hodoh?Sebagai wanita, saya memahami keadaan di atas telah membuat ramai wanita hilang keyakinan diri.Alat make up pula hanya menutup cela seketika sahaja, apabila dicuci,… Read More »

Tips Kulit Cantik Bebas Jerawat

By | 1 February 2013

Alamak, jerawat! Semua orang ada masalah kulit i.e jerawat, jeragat, ekzema dan macam2 masalah lagi. Masalah kulit bukan hanya di muka, malah ketara di bahagian badan lain contohnya belakang badan. Di sini saya ingin kongsikan tips mendapatkan kulit yang cantik: Pilih Sabun Bebas MinyakSabun bebas minyak tidak akan menyebabkan liang muka anda tersumbat atau menyebabkan bintik hitam, jerawat… Read More »