Category Archives: ibu menyusu

Berpantang Makan Di Kalangan Ibu Menyusu

By | 22 March 2016

Dulu-dulu saya selalu juga berpantang makan disebabkan anak masih menyusu. Masa ambil keputusan menyusu dulu, ramai yang kata makan kena pantang. Kalau tidak anak boleh kena angin, sembelit dan sebagainya. Mulalah masa itu berbahagi juga rasa, hendak menyusu atau formula sahaja? Tetapi bila memikirkan kebaikan dan manfaat menyusu yang sangat banyak, gagahlah juga menyusu dan berpantang makan serba… Read More »

6 Cara Kurus Dengan Cinch Shake

By | 21 April 2015

6 Cara Kurus dengan Cinch Shake Lama juga tak stay up semata2 untuk update blog. Sejak bersalin kalau nak update blog saya curi2 masa di siang hari time anak-anak tidur. Tapi tak boleh hari2. Jalan penyelesaiannya kena buat malam juga. Semoga Allah beri kekuatan. Sebenarnya ramai je yang ambil produk pelangsingan di negara kita, sebabnya negara kita yang… Read More »

Ibu Menyusu Pun Boleh turun 20kg dan lebih

By | 10 April 2015

[BF pun boleh kurus] Gambar ini contoh bagi ibu yang menyusu tp pada masa yang sama masih boleh menikmati berat badan yang sihat. Semua ini boleh dengan set berpantang / menyusu serta set Kurus shaklee. Saya pun sedang mengikuti program ini. Saya pun sebenarnya sejak kecil lagi memang “sihat”. Memang sejak kecil pun kadang tu sedara mara rujuk… Read More »

Susu dah kering masa dalam pantang lagi?

By | 30 March 2015

Semalam dapat kunjungan daripada sedara mara saya. Alhamdulillah semua eksaited tengok baby sarah. Sekarang ni dah sebulan baby sarah, dah makin bambam. Mana taknya fully susu ibu, selain tido kerjanya minum susu je lah. Saya dapat perkhabaran ada mak2 hadapi masalah penyusuan. Susu kering katanya. Ada yg baby dah 5 bulan, ada yang baru 50 hari. Bila diselidik,… Read More »

Cara Tingkatkan Kualiti Susu Ibu

By | 16 October 2014

Ada yang PM saya tanya kenapa Shaklee takde suplemen untuk baby bawah 1 tahun. Katanya dia taknak ambil Shaklee sebab Shaklee tiada suplemen untuk baby bawah 1 tahun (beliau kini sedang mengandung). Untuk jawab itu, elok saya letakkan disini jawapan seorang doktor. Khasiat Susu Ibu Sebenarnya baby bawah 1 tahun hanya perlu bergantung dengan susu ibu sahaja. Kecuali… Read More »

Suplemen untuk ibu hamil, berpantang dan menyusu

By | 19 May 2014

Adakah anda termasuk dalam kategori di bawah?1. Ibu ohsem yang sedang mengandung?2. Ibu ohsem yang sedang berpantang?3. Ibu ohsem yang sedang menyusukan anak?Pernahkah anda alami keadaan berikut?1. selalu rasa badan letih, 2. ada sembelit time mengandung dan berpantang, 3. ada buasir ketika mengandung,4. nak pulih dengan cepat ketika berpantang5. Selalu rasa letih, sakit kaki, cramp, penat atau stress6. sedang berpuasa… Read More »

Mengapa ibu menyusu perlukan kalsium

By | 11 April 2014

Mengapa ibu menyusu perlukan kalsium? Temui jawapan anda di sini!Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira-kira 1.5% daripada berat badan kita. Kita memerlukan kalsium setiap hari, sebab setiap hari kita kehilangan kalsium. Ini terjadi terutama kepada kaum wanita kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan… Read More »

Siapa Perlukan Ostematrix

By | 6 April 2014

Saya tergolong dalam golongan yang kurang minum susu, sejak kecil lagi. Kalau minum pun tak boleh nak komited, sekejap minum, sekejap tak. Jadi saya memang yakin saya mengalami masalah kekurangan kalsium (ini dululah).Alhamdulillah sejak bertemu dengan kalsium dalam bentuk kapsul, memang macam “a blessing in disguise”. Maklumlah saya berpendapat ini akan menyelesaikan masalah tak suka susu saya tu.… Read More »

Siapa Yang Perlukan ESP

By | 13 March 2014

Secara umumnya ESP boleh diambil oleh lelaki dan wanita. ESP diperlukan oleh hampir semua orang 1, Wanita Yang Ingin memiliki kulit yang cantikESP membekalkan protein yang perlu untuk keanjalan dan kelembapan kulit. Protein yang mencukupi akan mempercepatkan penggantian sel-sel kulit baru, sekaligus mengurangkan kedutan dan menjadikan kita nampak lebih muda. Bagi yang mempunyai masalah jerawat, ESP membantu mempercepatkan… Read More »

Testimoni Vitalea – bantu ibu hamil, ibu berpantang dan ramai lagi

By | 25 February 2014

Berikut adalah testimoni pengguna yang telah mengamalkan pengambilan Vitalea.Vitalea Iron Formula sesuai untuk ibu mengandung, ibu selepas bersalin / berpantang, ibu menyusu dan semua yang ingin sentiasa sihat. Vitalea membantu mengelakkan dan melegakan penyakit kebiasaan seperti selesema, demam dan batuk Vitalea sesuai untuk ibu hamil, malah membantu menaikkan HB Vitalea memberikan tenaga segera Vitalea untuk ibu mengandung Vitalea… Read More »