Category Archives: ibu berpantang

Ibu Menyusu Pun Boleh turun 20kg dan lebih

By | 10 April 2015

[BF pun boleh kurus] Gambar ini contoh bagi ibu yang menyusu tp pada masa yang sama masih boleh menikmati berat badan yang sihat. Semua ini boleh dengan set berpantang / menyusu serta set Kurus shaklee. Saya pun sedang mengikuti program ini. Saya pun sebenarnya sejak kecil lagi memang “sihat”. Memang sejak kecil pun kadang tu sedara mara rujuk… Read More »

Susu dah kering masa dalam pantang lagi?

By | 30 March 2015

Semalam dapat kunjungan daripada sedara mara saya. Alhamdulillah semua eksaited tengok baby sarah. Sekarang ni dah sebulan baby sarah, dah makin bambam. Mana taknya fully susu ibu, selain tido kerjanya minum susu je lah. Saya dapat perkhabaran ada mak2 hadapi masalah penyusuan. Susu kering katanya. Ada yg baby dah 5 bulan, ada yang baru 50 hari. Bila diselidik,… Read More »

Suplemen untuk ibu hamil, berpantang dan menyusu

By | 19 May 2014

Adakah anda termasuk dalam kategori di bawah?1. Ibu ohsem yang sedang mengandung?2. Ibu ohsem yang sedang berpantang?3. Ibu ohsem yang sedang menyusukan anak?Pernahkah anda alami keadaan berikut?1. selalu rasa badan letih, 2. ada sembelit time mengandung dan berpantang, 3. ada buasir ketika mengandung,4. nak pulih dengan cepat ketika berpantang5. Selalu rasa letih, sakit kaki, cramp, penat atau stress6. sedang berpuasa… Read More »

Siapa Perlukan Ostematrix

By | 6 April 2014

Saya tergolong dalam golongan yang kurang minum susu, sejak kecil lagi. Kalau minum pun tak boleh nak komited, sekejap minum, sekejap tak. Jadi saya memang yakin saya mengalami masalah kekurangan kalsium (ini dululah).Alhamdulillah sejak bertemu dengan kalsium dalam bentuk kapsul, memang macam “a blessing in disguise”. Maklumlah saya berpendapat ini akan menyelesaikan masalah tak suka susu saya tu.… Read More »

Siapa Yang Perlukan ESP

By | 13 March 2014

Secara umumnya ESP boleh diambil oleh lelaki dan wanita. ESP diperlukan oleh hampir semua orang 1, Wanita Yang Ingin memiliki kulit yang cantikESP membekalkan protein yang perlu untuk keanjalan dan kelembapan kulit. Protein yang mencukupi akan mempercepatkan penggantian sel-sel kulit baru, sekaligus mengurangkan kedutan dan menjadikan kita nampak lebih muda. Bagi yang mempunyai masalah jerawat, ESP membantu mempercepatkan… Read More »

Testimoni Vitalea – bantu ibu hamil, ibu berpantang dan ramai lagi

By | 25 February 2014

Berikut adalah testimoni pengguna yang telah mengamalkan pengambilan Vitalea.Vitalea Iron Formula sesuai untuk ibu mengandung, ibu selepas bersalin / berpantang, ibu menyusu dan semua yang ingin sentiasa sihat. Vitalea membantu mengelakkan dan melegakan penyakit kebiasaan seperti selesema, demam dan batuk Vitalea sesuai untuk ibu hamil, malah membantu menaikkan HB Vitalea memberikan tenaga segera Vitalea untuk ibu mengandung Vitalea… Read More »

Testimoni Set Diet Shaklee

By | 24 February 2014

Testimoni lagiKali ini saya bawakan testimoni pengguna bagi set diet Shaklee. Sebagaimana saya sebutkan dalam artikel terdahulu, set diet Shaklee selamat untuk diambil oleh semua peringkat, termasuk ibu selepas bersalin dan ibu menyusu. Namun begitu, adalah baik jika anda hubungi pengedar Shaklee untuk set yang bersesuaian dengan anda.Pengguna dibawah telah menggunakan Shaklee untuk program pengurusan berat badan. Nampak… Read More »

Vitalea Multivitamin Terbaik

By | 24 February 2014

Vitalea Multivitamin TerbaikSaya ada kenal beberapa orang yang memang mengamalkan pemakanan suplemen. Apa yang saya dapat perhatikan adalah mereka ini memiliki tenaga luar biasa, mengalami kurang kesan penuaan, kesihatan yang sangat baik (jarang MC atau sakit). Sekurang-kurangnya amalkan pengambilan suplemen multivitamin yang mengandungi nutrisi lengkap untuk tubuh anda. Lepas tu bulan depan boleh tambah yang lain pula. Multivitamin membantu… Read More »