Category Archives: group ohsem

Sedihnya, tengah bulan wallet dah kosong? Nak buat side income atau pasif income?

By | 21 May 2014

Sedihnya, tengah bulan wallet dah kosong? Nak buat side income atau pasif income?Tak lama lagi nak puasa dan Raya, cukup ke duit?Semua naik sekarang ni, cukup ke dengan pendapatan sekarang?Dengan Shaklee setakat ini memang terbukti mampu melahirkan ramai jutawan Muslim. Mereka bukan saja memegang 4 angka, malah sehingga 6 dan 7 angka. Telah jadi income utama atau pasif… Read More »

Jadi Surirumah 7 Angka?

By | 18 May 2014

Anda mahu jadi Surirumah dengan pendapatan 7 angka? Surirumah 7 angka pilihanku Dah beberapa hari juga posting ni tertangguh, sebab masa kurang mengizinkan saya minggu lalu. Minggu lalu minggu yang sibuk juga buat saya. Di samping menganjurkan sesi G2G dengan group Ohsem saya, saya juga ambil alih sementara urusan commercial Taska saya. Jadi ada a few things yang… Read More »

Sertai kami di Ohsem Group – Kisah G2G

By | 15 May 2014

[Get2Gather Ohsem Group] Alhamdulillah buat julung kalinya saya dapat kumpulkan ahli kumpulan Ohsem Group yang di bawah seliaan saya setelah mungkin lebih setahun ditubuhkan.Kenapa OhsemOhsem asalnya daripada perkataan “awesome” yang bermakna hebat. Orang Malaysia telah ringkaskan awesome kepada Ohsem. Maksudnya tetap sama, hebat.Ya hebat. Siapa hebat?Insan-insan di dalam group kami semuanya hebat-hebat1. Mereka ibu bapa yang ohsem2. Mereka… Read More »

6 tips pemilihan mentor dalam MLM, Barack Obama dan DS Najib

By | 29 April 2014

6 tips pemilihan mentor dalam MLM, Barack Obama dan DS NajibSaya bukanlah nak mengulas politik kat sini. Cuma saya tertarik nak ulas kedua-dua pemimpin dunia ini.Seorang tu adalah pemimpin dunia. Kita tolaklah arahan-arahan beliau tentang perang sana sini tu. Saya memang anti keganasan dan saya benci kezaliman kepada orang Islam. Tetapi bukan ini yang saya nak ulas.Seorang lagi… Read More »

Kepentingan Suplemen Selepas Keguguran

By | 20 April 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Saya baru tahu dalam Facebook dah boleh schedule post. Entah bila mula kan. Tapi alhamdulillah boleh dah berfacebook walaupun sibuk bekerja. Ok ni saya nak cerita tentang hari semalam. Paginya seperti biasa bawa anak-anak ke Giant untuk main sambil beli barang dapur. Tiada yang menarik pun. Anak-anak macam biasalah excited lebih kan sebab… Read More »

Bonus Shaklee bantu bayar hutang dan kad kredit?

By | 16 April 2014

Alhamdulillah hari ini adalah Shaklee bonus payout day bagi semua pengedar Shaklee. Apa yang anda usahakan, itulah yang anda tuai. Alhamdulillah syukur.Bulan Mac 2014 juga menandakan banyak kesan kepada diri saya sendiri. 1. Pendapatan anak-anak Shaklee saya bertambah berkat usaha mereka juga2. Ahli keluarga Ohsem Group sedang berkembang dengan rancak. Ini menambah keterujaan saya untuk membantu semua orang membina kualiti… Read More »

Dulu dan Sekarang: Anda bila lagi?

By | 12 April 2014

OK saya ingin berkongsi gambar di bawah ni. Ini adalah perbandingan salah seorang pengedar Shaklee, dulu bekerja makan gaji, kini bekerja WAHM dengan pendapatan lima angka. Nak enam angka pun boleh tu.Gaji beliau ketika berhenti bekerja adalah sekitar 4 angka, namun selepas menyertai bisnes Shaklee terus melonjak ke lima angka. Ha.. melopong dah tu. Terbakar tak rasanya?Ramai lagi… Read More »

Kesan Sampingan dan Masalah Produk Shaklee

By | 11 April 2014

Artikel ini akan membantu anda mengetahui masalah atau kesan sampingan yang ada pada produk dan lain-lain soalan yang boleh membantu anda1. Isu halalMencari yang halal adalah wajib bagi umat Islam. Menyedari hakikat inilah Shaklee telah mendapat pengesahan halal dari badan pensijilan halal diiktiraf oleh JAKIM Malaysia. Baca sini untuk isu halal Shaklee.Majoriti produk Shaklee adalah daripada sumber tumbuhan.… Read More »

Harga Runcit Shaklee Untuk Bukan Ahli

By | 10 April 2014

1 April 2014 tarikh keramat buat semua pengedar Shaklee.  Penguatkuasaan Harga Runcit Untuk Bukan Ahli Shaklee Ini kerana Shaklee telah menguatkuasakan peraturan penjualan HARGA RUNCIT untuk NON MEMBER. Sekiranya ingin menikmati harga ahli, hendaklah mendaftar sebagai ahli Shaklee terlebih dahulu.Sebenarnya dari satu aspek mungkin anda akan melihat situasi ini tidak banyak berpihak kepada anda, tetapi bagaimana jika saya… Read More »

Apa Angan-angan anda? Mahu realisasikannya?

By | 3 April 2014

Lama tak menulis menyebabkan banyak saya ingin tulis malam ini.Kali ini saya nak tunjukkan kepada anda kereta baru salah seorang Master kami. Beliau ni saya kenal masa masih di universiti lagi. Sejak dulu memang baik orangnya, lemah lembut, pandai Bahasa Arab usah ceritalah bagaimana kagumnya saya dengan beliau sejak dulu.Kini bertambahlah lagi kekaguman itu. Dah drive BMW tau.… Read More »