Category Archives: garlic

Detox Untuk Kesan Lebih Baik Pengambilan Vitamin

By | 13 December 2014

Ada beberapa jenis orang yang saya akan galakkan buat detox, contohnya Mereka yang baru nak ambil suplemen Orang yang dah ambil suplemen tapi mendakwa tak berkesan Mereka yang ingin menjalani program weight management Mereka yang mempunyai jerawat yang banyak atau selalu berjerawat Detox adalah proses membersihkan organ dalaman dan sistem tubuh bagi membantu penyerapan vitamin ke dalam organ dengan… Read More »

Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

By | 21 October 2014

Walaupun memang banyak testimoni dalam internet yang boleh didapati. Tapi kali ni saya tulis berdasarkan kepada pengalaman customer sendiri. Testimoni yang saya pernah tulis dulu adalah oleh sideline saya dan customer saya. Jadi memang boleh percaya jugak. 🙂 Cuma customer saya yang dulu memang ambil Vivix untuk ibu beliau yang mengalami darah tinggi, diabetes dan menyebabkan kelesuan. Saya… Read More »

Cara Tingkatkan Imunisasi Badan

By | 24 August 2014

Semalam saya ada jumpa customer saya ni, seorang ibu tunggal anak 7. Beliau ceritakan beliau dan anak-anak semuanya lemah imunisasi badan, selalu kena demam, selesema dan resdung terutamanya. Beliau cuma bekerja menjual keropok di sebuah sekolah, namun alhamdulillah ada anak-anak yang telah berkahwin dan bekerja.Perjalanan hidup beliau serba sedikit menyentuh hati saya. Apa yang saya akan bantu adalah… Read More »

Tips Baby Batuk Selesema

By | 7 May 2014

Lately cuaca tak menentu dengan panas yang amat panas. My second son, Faiz pun dah batuk + selesema. Selesema tu mmg macam dah jadi rutin biasa dia, sbb dia amat gemar minum air (dari cawan) tonggang sampai air masuk hidung.  Batuk pula, baru 2x yang dia kena. First dulu time dia dlm 10 months. Bagaimanapun kali ni batuk… Read More »

Mahu atasi darah tinggi? takut kena strok? Sakit jantung?

By | 1 May 2014

Hari ini secara tidak sengaja saya menemui ramai pesakit darah tinggi.Salah seorangnya rakan sekerja saya. 2 minggu darah tinggi tidak turun-turun, 1 minggu daripadanya bertapa di hospital. Ubat tidak banyak membantu. Tukar ubat. Ubat baru pula memberi kesan pening yang amat sangat. Serta menyebabkan jantung berdegup pantas.Tiga orang lagi adalah customer office saya. Salah seorang daripadanya ada penyakit… Read More »