Category Archives: esp

Cyst Dalam Buah Pinggang

By | 22 March 2017

Baru-baru ini ada customer saya bertanya tentang masalah cyst dalam buah pinggang. Sungguh saya tidak tahu betapa banyak sebenarnya penyakit dalam dunia. Disebabkan inilah customer pertama saya, maka saya study jugalah sebelum saya cadangkan mana-mana produk kepada beliau. Apakah Cyst Dalam Buah Pinggang Cyst buah pinggang adalah tidak normal di mana pundi berisi cecair yang terbentuk dalam buah… Read More »

Benarkah Soya Penyebab Kanser Payudara Pandangan Saintis

By | 2 March 2017

Macam-macam mitos tentang soya kan. Ada satu statement baru-baru ini berkenaan mitos soya, yang disebut begini: “Kita tidak boleh makan soya, sebab soya adalah amalan biasa orang China/Jepun. Jadi mereka makan pun tidak ada bahaya.” Kalau macam itu dik, bagi sesiapa yang amalkan pemakanan sunnah, kena hati-hati ya, sebab ia amalan orang Arab. LOL! Ada satu kemusykilan berkenaan… Read More »

Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian

By | 24 February 2017

Ada customer hubungi saya bertanya berkenaan kandungan nutrisi dalam Vivix. Banyak soalannya antaranya: Adakah cukup ambil Vivix sahaja, tidak perlu ambil suplemen lain. Nak ambil lain-lain macam banyak je Adakah Vivix mengandungi potassium Jadi posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda berkenaan nutrisi yang terdapat di dalam Vivix. Benarkah Vivix Mengandungi Semua Nutrisi Harian? Setiap hari kita… Read More »

Risiko Kekurangan Zat Besi Semasa Mengandung

By | 22 February 2017

Ramai ibu mengandung tapi alami HB rendah, betul tak? Ada yang buat tak peduli, ada mak yang risau dan mencari penyelesaian. Biasanya memang doktor akan ambil berat lebih kalau masalah HB rendah ni. HB rendah ini yang selalu dikaitkan dengan kekurangan zat besi, ikut tajuk kita hari ini. Maklumat ini juga yang saya dapat daripada Workshop Landmark Study… Read More »

Peluang Jalani Hidup Lebih Baik Walaupun Sakit Buah Pinggang Tahap 4

By | 19 December 2016

Baru-baru ini ada satu keluarga hubungi saya berkenaan anak mereka yang baru berusia 24 tahun telah didiagnos menghidap sakit buah pinggang tahap 4. Apa yang boleh dilakukan? Adakah boleh tidak mengikuti rawatan dialisis dengan pengambilan Shaklee? Apakah Peluang Saya Apabila Didiagnos Sakit Buah Pinggang Tahap 4 Sebaiknya anda perlu ambil tahu: Apakah yang boleh dilakukan untuk elakkan sakit… Read More »

Nutrisi Lengkap Ibu Hamil Bantu Kesihatan Bayi

By | 9 November 2016

Saya jarang tulis berkenaan ibu hamil kebelakangan ini. Kebanyakan posting berkenaan ibu hamil adalah tahun lalu atau sebelum itu. Tapi hari ini saya rasa terpanggil untuk berkongsi dengan anda berkenaan peri pentingnya pemakanan seimbang dan nutrisi lengkap untuk ibu hamil. Bayi Baru Lahir Ada Kanser MAKNA adalah pertubuhan bagi orang kanser. Info yang saya dapat, kata MAKNA ada… Read More »

Awas lingkaran hitam tanda awal diabetes

By | 8 November 2016

Pernah tak perasan di leher kita nampak lingkaran kehitaman. Jenuh kita tonyoh-tonyoh atau ingatkan berdaki, tapi tidak juga hilang. Daripada leher, menular pula ke kawasan ketiak. Jadi apakah makna hitam ini dan perlukah kita berasa bimbang? Awas Leher Kehitaman Tanda Diabetes Leher yang kehitaman disebut sebagai Acanthosis Nigricans (AN). Acanthosis nigricans (AN) kebiasaannya merupakan keadaan kulit benigna dicirikan oleh… Read More »

Shaklee Bantu Hadapi Kesan Sampingan Kemoterapi

By | 3 November 2016

Kemoterapi merupakan salah satu cara rawatan kanser yang dilaksanakan saat ini. Rawatan kemoterapi bertujuan menghapuskan sel kanser yang membahagi dengan kerap. Namun, dengan rawatan ini ia bukan sahaja menghapuskan kanser, malah ia memusnahkan sel-sel sihat. Sel-sel kita merupakan sel terkecil dalam badan kita. Daripada sel ia menjadi tisu, daripada tisu menjadi organ dan seterusnya daripada organ menjadi sistem.… Read More »

Putih Kulit Sopak Kini Mula Memerah Semula

By | 26 October 2016

Sebenarnya saya sudah banyak berkongsi dengan bakal customer berkenaan bagaimana Shaklee boleh membantu pesakit sopak dengan masalah kulit mereka yang memutih. Ada yang teruk, ada yang kurang teruk tapi tetap mereka rasa sedih dengan keadaan diri mereka. Saya ada beberapa orang customer pesakit sopak. Kebanyakan mereka mengambil set detox atau set lengkap sopak. Tetapi sampai satu tahap mungkin… Read More »

Detox Bantu Rawatan Psoriasis Dengan Berkesan

By | 21 October 2016

Dianggarakan 3% daripada penduduk dunia menghidap psoriasis, atau kira-kira 125 juta orang. Di Malaysia pula penghidap psoriasis adalah kira-kira 500,000 hingga 800,000 orang. Apakah Psoriasis Psoriasis adalah salah satu penyakit autoimun di mana sistem imun memberikan isyarat rosak ke otak. Psoriasis menyebabkan sistem imun menjadi terlalu pantas. Kebiasaannya sel bertukar adalah setiap 21 hari, tetapi bagi psoriasis ia… Read More »