Category Archives: darah tinggi

Bagaimana Mendapatkan Hidup Lebih Lama dan Sihat

By | 30 June 2015

Topik hidup lebih lama ini tentu banyak pendebatan terutama dari aspek spiritual dan keagamaan, cuma posting saya kali ini adalah lebih mengkhusus kepada aspek kesihatan. Dari aspek kesihatan, banyak juga salah faham Mereka yang kurus tentunya sihat Mereka yang gemuk tentunya cepat sakit Mereka yang muda mati lambat Orang tua selalu mati cepat Kanak-kanak hidup lebih lama  … Read More »

Berjaya Turun Tekanan Darah Tinggi Dengan Shaklee

By | 27 November 2014

Saya teruja nak panjangkan kisah ini kepada anda demi untuk membantu anda yang mungkin juga mempunyai masalah yang sama. Salah seorang customer saya, Puan Faridah mengadu dengan saya suaminya ada darah tinggi, quite tinggi juga sampai beliau jadi risau. Suami beliau dalam lingkungan awal 50an. Perkara ni berlaku pada April 2014. Beliau jadi ahli sejak Februari 2014 dengan… Read More »

Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

By | 21 October 2014

Walaupun memang banyak testimoni dalam internet yang boleh didapati. Tapi kali ni saya tulis berdasarkan kepada pengalaman customer sendiri. Testimoni yang saya pernah tulis dulu adalah oleh sideline saya dan customer saya. Jadi memang boleh percaya jugak. 🙂 Cuma customer saya yang dulu memang ambil Vivix untuk ibu beliau yang mengalami darah tinggi, diabetes dan menyebabkan kelesuan. Saya… Read More »

Mahu atasi darah tinggi? takut kena strok? Sakit jantung?

By | 1 May 2014

Hari ini secara tidak sengaja saya menemui ramai pesakit darah tinggi.Salah seorangnya rakan sekerja saya. 2 minggu darah tinggi tidak turun-turun, 1 minggu daripadanya bertapa di hospital. Ubat tidak banyak membantu. Tukar ubat. Ubat baru pula memberi kesan pening yang amat sangat. Serta menyebabkan jantung berdegup pantas.Tiga orang lagi adalah customer office saya. Salah seorang daripadanya ada penyakit… Read More »

Push factor sebagai motivasi untuk berjaya, kisah jerung dan IJN

By | 18 April 2014

Ok hari ini saya nak kongsikan berkenaan insiden Abah saya masuk hospital minggu lalu. Dua bulan lepas pernah kejadian ini berlaku, tetapi kami anak-anak tak diberitahu lagipun abah dan mama berada di kampung masa tu. Sayangi dan jagalah orang tua kita selagi masih hayat mereka. Doakan mereka di setiap doa kita Sabtu lepas abah minta adik bongsu saya… Read More »

Testimoni Darah Tinggi Dengan Shaklee

By | 7 March 2014

Anda ada darah tinggi? Atau orang-orang tersayang menghidap darah tinggi?Zaman sekarang penyakit darah tinggi dah macam common, bukan sahaja warga tua bahkan orang muda. Kalau kat pejabat saya tu dalam unit saya sendiri ada 2 orang. Yang lain saya kurang tahu. Mereka ni masing-masing berumur 30an dan 40an. Masih muda.Jaga-jagalah pemakanan masing-masing. Juga spiritual masing-masing iaitu kerohanian dan… Read More »

Risiko Penyakit Kronik

By | 23 February 2014

Alhamdulillah semalam saya berpeluang untuk menziarahi rakan sepejabat saya yang terlantar di hospital disebabkan darah tinggi. Beliau hanya pergi untuk check-up pada Khamis lalu, tetapi disahkan mempunyai tekanan darah tak normal dan sangat tinggi melebihi 200.Kata beliau doktor suspek ada masalah buah pinggang. Tetapi ini belum dapat disahkan. Vitamin sintetik atau ubat-ubatan mengandungi drugs tidak serap sepenuhnya ke… Read More »

Apakah Darah Tinggi

By | 13 September 2013

Sakit kepala .. Darah tinggi ?? Hurm … darah tinggi ? Erm.. tak tau .. hehe.. kalau g klinik sah sah kena marah dek doktor.. mmg aku tak makan ubat ..cuma minum air campuran epal hijau dengan peria katak .. Dikatakan itu antara petua orang lama lama untuk darah tinggi ..Ramai pandang ringan penyakit tekanan darah tinggi ni… Read More »

Kelebihan CoQHealth Plus

By | 4 September 2013

Kerahsian Q10 Pencetus KehidupanCoenzyme Q10 adalah ‘Pencetus’ yang membolehkan sel-sel tubuh menghasilkan tenaga untuk memelihara kehidupan. Kemampuan tubuh untuk menghasilkan dan mengagihkan bahan mirip vitamin ini menurun kerana faktor umur meningkat, atau akibat timbul pelbagai penyakit, kekurangan nutrien dan tekanan (stress). Oleh yang demikian, fungsi-fungsi sel akan gagal akibat kekurangan nutrien yang penting ini. Penyelidikan perubatan kini membuktikan… Read More »

CoQ10 Health Plus Penawar Penyakit 3 Serangkai (Sakit Jantung, Kencing Manis, Darah Tinggi)

By | 2 September 2013

oQ10 Shaklee merupakan penawar yang dicari-cari oleh pesakit jantung, diabetes dan darah tinggi. Penyakit 3 serangkai iaitu penyakit jantung, diabetes dan tekanan darah tinggi adalah senarai teratas penyakit yang menyerang kebanyakan manusia di zaman milenium ini. Kalau cuma satu yang menyerang, anda sebenarnya cukup bernasib baik. Ini kerana ada individu yang menghidap 3 serangkai ini serentak! Ingin dimaklumkan… Read More »